Mno, tak já to mám za sebou, zkušenost naprosto opačná než chan_hfc.
Že by měly adresy zůstat stejné jsem nikdy neslyšel.
Minulý týden mi volali, že přehození se uskuteční v pondělí 3.3., jak jsem byl informován. Informován jsem nebyl, nic nepřišlo, nicméně prakticky hned to napravili, poslali mail s budoucími adresami (IPV4/32 a IPV6/56). Slečna pak ještě jednou volala a ujišťovala se, že jsem mail dostal.
V neděli 2.3. jsem si vzpomněl, že jsem nenapsal konkrétní požadavek na PTR záznamy. Napsal jsem mail a prodigoval stávající delegaci subnetů, vypadalo to dost beznadějně. Můj subnet ukazoval na jeden mrtvý nameserver s glue, druhý bez glue, odkaz na NS v neexistující doméně. V6 subnety nejspíš nebyly delegované vůbec. V pondělí odpoledne jsem to znovu prodigoval a málem mi spadla čelist - vše hotovo, PTR záznamy funkční.
V pondělí večer jsem volal na zákaznickou linku s dotazem, že se to asi odloží, že to přehozené není. Prý že ne, že se to bude dělat k půlnoci.
Kolem 20. hodiny telefonát, že by mi chtěli přehodit adresy, ale že se jim nedaří přihlásit se router. Vysvětlil jsem, že to bude tím, že tu žádný router není :-). Pán naprosto fundovaný a chápavý, požádal mě, abych restartoval PPPoE. To jsem učinil, PPPoE PAP authentication failed. Prý chvíli trvá, než to probublá Cetinem, OK, čekám. Za necelé 3 minuty connect, IPV4 na PPPčku stejně jako propojovací IPv6/64. DHCP, prefix delegation, adresy naskočily na příslušné síťové karty.
Nakopíroval jsem do /etc předem připravené upravené konfiguráky, rndc reload , AXFR proběhlo, a ještě změnit glue u ASCIO.
15 minut po přehození adres mi na novou IP dorazil první mail. Vše parádně připravené, i z mojí strany :-)
No a od té doby to běží jak u Metronetu, jen s novými adresami. Naprostá spokojenost; že to půjde takto hladce mě fakt překvapilo, velmi mile, samozřejmě.