Fórum nefunguje kvůli gemius.pl

Re:Fórum nefunguje kvůli gemius.pl
« Odpověď #30 kdy: 25. 02. 2013, 19:54:11 »
Stejně mi vrtá hlavou, jak jak je možný, že zároveň tolik lidí naprosto přesně ví, jak se má provozovat web o opensource a z čeho se má platit, a zároveň těch webů máme tak málo.

Každej blbec má dneska svůj hyperslevotramtadámat, ale zlatej důl webů o opensource leží pořád ladem... A pak že tržní mechanismus funguje...

« Odpověď #31 kdy: 25. 02. 2013, 20:01:04 »
Asi to není takový kšeft, jak si každý představuje. Asi vám nikdo ty peníze úplně necpe a všechno není „zaplacený“.

Re:Fórum se nefunguje kvůli gemius.pl
« Odpověď #32 kdy: 25. 02. 2013, 20:44:31 »
Pro ostatní „podívejte, jak jsem geniální, já jsem si to zablokoval“ - tímhle přímo Roota poškozujete, protože statistika návštěvnosti je (bohužel) velmi důležitým ukazatelem při získávání inzerentů. Blokováním opticky snižujete návštěvnost Roota a zhoršujete jeho pozici. Vím, že vás to neobměkčí, ale chci, abyste věděli, že to má důsledky.
Pokud to nemá technické opodstatnění (zrovna to nefunguje a blokuje to přístup k webu), prosím zvažte zrušení toho blokovacího pravidla.
Tak pouzijte nejaky Adblock detector a nam blokujicim uzivatelum zobrazujte presvedcovaci text :-)
Jeden prispevek v diskuzi snadno zapadne.

Osobne s reklamami problem nemam, obcas je nejaka i zajimava. Ale nesnasim flashove reklamy (aktualne, zive,...) pres cely monitor, kde pul hodiny hledam zaviraci tlacitko. Proto mam defaultne zapnuty adblock.
"Kdo v zájmu bezpečí obětuje část své svobody, v konečném důsledku přijde o svobodu i svou bezpečnost."

« Odpověď #33 kdy: 25. 02. 2013, 20:52:06 »
Neřešíme blokování reklam, ale blokování měřících služeb. Obojí je samozřejmě problém, ale to měření snad ještě větší. Navíc to nikoho neobtěžuje (až na problém, kterým začala celá tato diskuse, ale to bude brzy vyřešeno nadobro) a stejně to lidi blokují z principu. Když už blokuju, tak všechno! Jeden klik navíc a je to. To jsem s tím pěkně vy... třel podlahu.

nazir

• 110
  • Veni, vidi, discessi.
    • Zobrazit profil
    • hic sunt elephanti
« Odpověď #34 kdy: 25. 02. 2013, 21:01:52 »
Uvědomujete si, že někomu může být krajně nepříjemné být někým (navíc někým třetím) šmírován a měřen? 
Každý máme ten práh někde jinde, nicméně si myslím, že se rozhodně nedá s klidem tvrdit, že to „nikoho neobtěžuje“...  Koneckonců, z podobných důvodů se snad objevil DNT v browserech...
Trackovací hajzlíci byli to první (a hlavní), co jsem si před lety v iJunkBusteru zablokoval.  To druhé byl flash z pár domén.
Nepopírám to a ještě se k tomu drze přiznávám.

« Odpověď #35 kdy: 25. 02. 2013, 21:30:23 »
Neřešíme blokování reklam, ale blokování měřících služeb. Obojí je samozřejmě problém, ale to měření snad ještě větší.
Pred par lety jsem se zucastnil NetMonitor pruzkumu. Vyplnil jsem dotaznik a mail. Za nejakou dobu mi prisel mailem pozadavek, at si nainstaluju program, ktery bude minitorovat moji aktivitu na pocitaci (o jakou aktivitu jde si overit nemuzu - zdrojaky programu jsem nikde nenasel). Program byl pouze pro Windows, psal jsem tedy na podporu, ze mam linux a rad bych se pruzkumu zucastnil. Odpoved prisla nasledujici:
Citace
Výzkum NetMonitor Panel <vyzkum@netmonitor.cz> 9.3.2012:
Dobry den,

dekujeme za Vas zajem o vyzkum NetMonitor. Bohuzel nase aplikace neni
zatim vyvijena pro jine OS nez Microsoft Windows. Jelikoz tento operacni
system vyuziva prevazna vetsina uzivatelu je pro nas vypovidajici hodnota
dostatecna.

s pozdravem
NetMonitor team

Gemius SA
podle oficialniho vyjadreni je tedy muj nazor (jako mensiny) zbytecny - proc mam tedy vypinat adblock?

Když už blokuju, tak všechno! Jeden klik navíc a je to. To jsem s tím pěkně vy... třel podlahu.
Jako normalni uzivatel jsem mel parkrat spatnou zkusenost s reklamou, svoje duvody jsem popsal v predchozim komentari. Proto jsem si nainstaloval adblock a tim moje prace skoncila. Nic jsem nenastavoval.

Zadny klik navic. Klikem navic bych vypnul adblock pro domenu root.cz.

A ze root zije z reklamy? Ano zije, ale take potrebuje spoustu uzivatelu ochotnych poradit. Kdyby mel kazdy zapnute reklamy a nikdo nenapsal jediny prispevek, tak by nechodili ani zadni navstevnici.
A mistni uzivatele radi zadarmo, cimz root stedre sponzoruji. Proc se na ne tedy zlobit kvuli vypnute reklame?
Ale toto tema se uz driv resilo, takze ho nema cenu dal rozvadet.

"Kdo v zájmu bezpečí obětuje část své svobody, v konečném důsledku přijde o svobodu i svou bezpečnost."

« Odpověď #36 kdy: 25. 02. 2013, 21:44:11 »
Ale toto tema se uz driv resilo, takze ho nema cenu dal rozvadet.

Souhlasím. Ale přesto děkuji za věcný a rozumný názor.

Lol Phirae

« Odpověď #37 kdy: 25. 02. 2013, 23:22:24 »
Neřešíme blokování reklam, ale blokování měřících služeb. Obojí je samozřejmě problém, ale to měření snad ještě větší. Navíc to nikoho neobtěžuje (až na problém, kterým začala celá tato diskuse, ale to bude brzy vyřešeno nadobro) a stejně to lidi blokují z principu. Když už blokuju, tak všechno! Jeden klik navíc a je to. To jsem s tím pěkně vy... třel podlahu.

Prosím pěkně, pane Krčmáři - tragické zpomalování až nemožnost načíst stránku v případě problémů se servery je u gemius.pl známo snad tak dlouho, jak dlouho tato sračka existuje. Asynchronní to v životě nebylo. Také to již spousty a spousty let všude zcela blokuju. Že máte vy problém, to mě nezajímá. Za celé ty roky to nikdo od nich nikdy nevyřešil. Nepoužívejte sračkoidní měřicí služby a lidi to nebudou blokovat. "To bude brzy vyřešeno nadobro" - no ti jistě.  ;D :D

PanKapitanRUM

« Odpověď #38 kdy: 26. 02. 2013, 00:20:37 »
Mrdoch by Vám ukázal a přístup zpoplatnil ::)
Vůbec nevíte, jakej je Petr Krčmář poklad  ::)
Už jen to, že tu můžete napsat svůj názor a nikdo ho nesmaže ani Vás za to nevyhodí, ani nesebere všechny dukáty, čímž přijdete o možnost vyhrát tričko s Luckou Vondráčkovou  ::) Tak to je panáčci kua velká svoboda a krása.  ::)

Ad Vitálie:
http://www.vitalia.cz/clanky/ladislav-steinhauser-predlistopadove-potraviny-byly-kvalitni-asi-jako-tesilky/
Tento článek jsem si třeba velmi rád přečetl, nejprve se mi zdálo, že to je vtip, pak že nějaká poblázněná PR a nakonec jsem dospěl k názoru, že to je asi myšleno vážně a zděsil jsem se. Jsem rád, že zde jsou jen tyto odkazy na články a je NA VŮLI KAŽDÉHO, jestli danou koninu (Ikea: Váš sponzor koniny) bude číst nebo ne. ;D Já už třeba vím, že Vitalii může ignorovat a o nic nepřijdu.

Takže STFU, povolte si reklamy (čti zdroj peněz) a nedělejte kraviny, tenhle server je poslední veřejný ostrůvek svobody.
Kdo není jouda, na pár reklam klikne.

zadek si nedělám, kdo to nechápe, ruční vysvětlení provádím zítra ráno před otvíračkou: Hospůdka u Štaflu, Fůgnerova, Liberec

j

« Odpověď #39 kdy: 26. 02. 2013, 00:39:35 »
Rume to mas jednoduchy, 90% ctenaru roota ti za 10minut zprovozni kdekoli vedle jinej posobnej srv... ;D Takze az to zpoplatnej, do par minut tu nebude ani noha.

Mimochodem, vsimas si jak se pise o tech milionech co vydelavaj ty co sly na placenej model na slovensku ... ;D

Karel.hu

« Odpověď #40 kdy: 26. 02. 2013, 07:00:43 »
Musím se přidat: začal jsem blokovat gemius.pl a spol. právě kvůli době načítání stránek, jednu dobu to bylo k nevydržení. Že to shodou okolností postihuje i root, to se nedá nic dělat.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 26. 02. 2013, 09:15:08 »
Prsaté kočky v Lamborgini jsou extrém sám o sobě, ale sami vidíte, jak jsou úspěšné. Takže to očividně rooťáky zajímá.

Netusil jsem, ze silikon je az tak tezky, ze k jeho prevazeni clovek potrebuje 300 koni. Prevazel jsem treba automaticke pracky nebo naklad mramorovych desek ve Volvu s mnohem mensim motorem. ;-)

aaa158

• 251
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 26. 02. 2013, 10:27:31 »
ok presvedcili ste ma  ;) vypinam adblock pre root.cz ale ghostery ostava. nemam potrebu by trackovany..

Lol Phirae

« Odpověď #43 kdy: 26. 02. 2013, 11:39:58 »
Ad Vitálie:
http://www.vitalia.cz/clanky/ladislav-steinhauser-predlistopadove-potraviny-byly-kvalitni-asi-jako-tesilky/
Tento článek jsem si třeba velmi rád přečetl, nejprve se mi zdálo, že to je vtip, pak že nějaká poblázněná PR a nakonec jsem dospěl k názoru, že to je asi myšleno vážně a zděsil jsem se

To ještě není z nejhoršího soudku. Nedávno tam byla nějaká PR série placená výrobci homeopatik (čti, tisícinásobně předraženého cukru).

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 26. 02. 2013, 12:24:03 »
To ještě není z nejhoršího soudku. Nedávno tam byla nějaká PR série placená výrobci homeopatik (čti, tisícinásobně předraženého cukru).

Jak jsem si vsiml, tak leceni homeopatiky, minimalne na zapade, vyjde spise levneji, nez leceni chemikaliemi. Takze pokud to nekomu pomaha, i kdyby to bylo pouze na zaklade placebo efektu, je to porad lepsi, nez svinstva s mnozstvim vedlejsich ucinku prevysujicim mnozstvi ucinku zadoucich. Nemyslete si, ze big pharma ma jine umysly, nez dostat se k obsahu vaseho konta. Ve Francii treba vysla knizka "Guide des 4000 médicaments utiles, inutiles ou dangereux" (autori Philippe Even, Bernard Debré). Podle nich je 50 % leku k nicemu, 20 % uzivateli spatne tolerovanych, 5 % potencialne vysoce nebezpecnych, nizmene 75 % tech predrazenych sracek je hrazenych pojistovnou. Ovsem na kazdem diskusnim foru se vzdy najde alespon jeden trouba, ktery setri farmaceutickym spolecnostem naklady na reklamu a navazi do homeopatik, ktera maji minimalne tu zasluhu, ze nikomu neuskodi. Budte tak laskav a ponechte lidem svobodu rozhodnuti, cim se budou lecit. Na vselijaka omezeni a nesmyslne zakazy tady mami jiz nasi vladu a do znacne miry i Evropskou komisi.