Zdravím,
chtěl bych poradit s volbou magisterského oboru na VŠ. Před 2 lety jsem dostudoval bakaláře v oboru IT na Technické univerzitě v Liberci, od té doby jsem pracoval už full-time jako vývojář (ASP .NET + různé FE stacky). Programování (profesně) se věnuju nějakou formou už od střední (takže asi 7 let). Aktuálně bydlím v Liberci a nehodlám to měnit.
Když jsem před těma 2 lety tu školu ukončil, byl jsem si téměř jistej, že už na školu nikdy nebudu chtít. Ale nějak se to změnilo, život vývojáře mi přijde dost stereotypní... Mám teď docela dobrej day job na remote (rozumný plat, můžu pracovat s novými technologiemi, kolegové jsou docela dobří vývojáři, ...). Přijde mi, že jsem v pozici, kdy stojím už pevně nohama na zemi, kariéru jsem nastartoval a teď už zbývá jen každý měsíc pobírat výplatu, něco z toho si dávat bokem a připravovat se tak na další životní kroky (takové ty materialistické jako investování, auto, byt, dům, ...).
Chtěl bych k tomu stereotypu přidat trochu nějakýho chaosu, abych se nenudil
Chci prostě zkusit nějakou novou výzvu.
Podnikání se mi zdá na moji hlavu aktuálně trochu moc, neumím si to nějak představit. Takže chci zvolit jednodušší cestu a dodělat si titul. Myšlenka je taková, že studijní typ jsem, vím to o sobě a už jsem si to prokázal. Vím, že když se do toho pustím, tak ten titul dodělám.
Aktuálně se snažím najít nějaké kombinované studium informatiky, ale jediné, co jsem označil za rozumné, je studium aplikované informatika v Hradci. Chtěl bych najít nějaké další rozumné studijní programy, ale vůbec se mi to nedaří...
- CVUT FIT nemá kombinovaný
- UJEP je profesně zaměřený a já fakt nepotřebuju dělat praxi v nějaké firmě, co mi dohodí. Praxi si raději najdu sám ve firmě, co bude zajímat mě a ne školu
- UNICORN - ty peníze jsem schopný zaplatit, ale nevidím, co tím získám. Nepřijde mi, že by škola měla nějak dobrou reputaci
- VŠE - rozumně vypadá jen
https://fis.vse.cz/magisterske-studium/magisterske-programy/program-podnikova-informatika/ a nepřijde mi to jako, že bych se moc posunul...
- ČZU -
https://www.pef.czu.cz/cs/r-7008-studium/r-7021-studijni-programy/r-7485-magisterske-studium/r-7644-informatika-infon opět, moc mě to nezaujalo
Long story short, fakt nevim, kam kromě toho Hradce bych mohl jít.
Prosím, pokud máte někdo nějakou pozitivní zkušenost s nějakou školou, podělte se o ní Přesně proto zakládám toto vlákno, abych dostal informace od těch, kteří to studují/už dostudovali a mohou mi dát informace, které jen tak nevygooglím