Moje otázky spíše směřují jinam, chtěl jsem se zeptat, zda-li existuje metoda jak zlepšit pracovní trh pro SW vývojáře.
Sorry, ale kdo jsi ty, abys zlepšoval trh pro SW vývojáře? Neber to jako útok - prostě si tuhle otázku polož a odpověz.
Trh se zlepšuje tak, že přijdeš s nějakým nápadem, který:
-je lepší, než současný stav
-a ty dokážeš ten nápad prosadit.
Zaprvé už jsi asi pochopil, že se značně liší nabírání lidí bez praxe, juniorů, seniorů a špičkových guru. Přijímají se jinak a podle jiných kritérií, takže asi nepřijdeš s nápadem, jak zlepšit celý trh - budeš si muset vybrat, který sektor tě zajímá.
Zadruhé - já pochopil, že sám vývojář ještě nejsi. To může být za jistých okolností výhoda, že vidíš situaci zvenku s odstupem. Za jistých okolnistí. Zatím to ale vypadá, že je to spíše nevýhoda, protože o nabírání vývojářů moc nevíš.
No a co teda mají být nějaké stavební kameny toho jiného systému, který chceš vybudovat? Anonymizovaná CV? Máš pocit, že neanonymní CV jsou problém dost velkého množství vývojářů? Já bych řekl, že vůbec. Naopak - od jisté chvíle, kdy už máš nějaké jméno, tak ho chceš prezentovat, protože ti začne otevírat dveře. Zaměstnavatel tvé jméno stejně vědět musí, takže jaký má smysl, že ho skryješ pro první kontakt?
A co tam máš dál?