Intriky při výpovědi

Re:Intriky při výpovědi
« Odpověď #60 kdy: 02. 03. 2024, 12:29:44 »
Keď ťa firma kickne uprostred projektu tak máš normálne odstupné resp. 2 mesiace podľa dohody.  Nechápeš vzťah zamestnávateľ / zamestnanec. To nie je B2B. V tomto prípade mi to presne pripadá že idem a všetci budete skákať ako ja poviem. A keď nie tak budem kkt.  To voľno je je vecou dohody prečítaj si zákonník neviem ako v CZ ale na sk môže zamestnávateľ sám rozhodnúť kedy si vyberieš tuším 50% voľna. Prémie. Keď sa rozhodne že nebudú lebo firma na to nemá alebo sa zmenia tak je to ok. Ak by to bolo len pre neho je to vy*ebavabie a máš pravdu ak nikto tak je to ok. Ambície , názor to nikto neberie ale primárne si dostal robotu ako programátor ktorý bude klepkat kód a hotovo. To že si myslíš že firma by mala smerovať alebo sa správať inak môžeš povedať ale úprimne ty si tam ten programátor. Proste to pochop. Za to že je to IT nie je to nič extra a je to to isté akoby si robil vo fabrike. Prídem spravím dostanem cash a idem preč. To že budem 8 hodín na BOZP a mne sa tam nechce? No a čo. Dostanem prachy za 8 hodín tak tam budem 8 hodín. A k tej dovolenke dodatok. On sám písal že hodil výpoveď a potom chcel ešte extra dovolenku na lyžovačku. Nie že tu mám dovolenku mesiac dopredu dal som výpoveď a teraz ju zrušil. On dal výpoveď po čase chcel dovolenku a plače že nie. Čo keď je to v procese že tam majú/hľadajú náhradu a musí sa zaučiť prebrat robotu ale Panko chce lyžovať tak nech firma skape. Lebo on nie je hocikto má ambície a život a všetko on je niekto.

« Odpověď #61 kdy: 02. 03. 2024, 12:35:12 »
LA user. Ja nehovorím o takom extreme. Ja hovorím o tom že dobre idem preč mám to za 2 mesiace a pokoj. On niekde počas toho ešte chcel dovolenku a začal zjavne riešiť kktinky a primárne ako to celé ofajkat. A čuduje sa že šéf sa na neho pozerá nepekné. Keby je to rovný a férový chlap príde za šéfom a povie na rovinu toto a toto takto a takto poďme sa dohodnúť. Ale on sám píše že nie , s čoho usudzujem že sa s ním nerozprával a ak áno tak v tom štýle ak nie toto tak naschvál spravím toto a uvidíš. Ako čo čakáš skús sa na to pozrieť s druhej strany. Ja byť osobne jeho šéfom prišiel by som porozprával sa s ním ak by bol kkt tak nech sa zbalí a na hodinu ale možno nie je kapacita atď to nevieme. Je tu len jeho názor a úprimne mne to nevonia ako prístup.

Maor

« Odpověď #62 kdy: 02. 03. 2024, 19:39:38 »
Prajem ty aby si stretol ľudí ako si ty kde ty budeš v pozícii šéfa. Pochopíš.

To bych taky rád, ale obávám se, že bych byl v úplně jiné situaci jak můj šéf, protože jsem se poučil, že je nejlepší se domluvit na co nejkratší výpovědi.

« Odpověď #63 kdy: 03. 03. 2024, 06:39:05 »
Ten pán čo dal otázku musí byť strašná kapacita. Ale asi len egom.

Osobní útok hned v první větě? Proč?

Pre teba je to ok ja by som ho tam prizabil. Prajem ty aby si stretol ľudí ako si ty kde ty budeš v pozícii šéfa. Pochopíš.

Já si hlavně přeji, abych pracovně nikdy nepotkal vás. Kdyby se to náhodou mělo stát, raději mne upozorněte. Díky.

« Odpověď #64 kdy: 03. 03. 2024, 07:16:57 »
Prajem ty aby si stretol ľudí ako si ty kde ty budeš v pozícii šéfa. Pochopíš.

To bych taky rád, ale obávám se, že bych byl v úplně jiné situaci jak můj šéf, protože jsem se poučil, že je nejlepší se domluvit na co nejkratší výpovědi.

Bezva! Dám Vám ještě jeden důvod, proč se z pozice šéfa chcete vždycky dohodnout. Pokud odchází člověk, u kterého Vás to třeba i mrzí, tak slušný rozchod znamená, že se může do firmy po čase třeba vrátit. Nebo ho stáhnete úplně do jiné firmy v budoucnu, když změníte pracovní místo i Vy. Slušnost a laskavost se vyplácí.

Podotýkám, že to neznamená, že druhá strana s Vámi může vytřít podlahu. Musíte si stanovit hranice, ale slušně a laskavě se dá jednat, i když druhá strana je úplný kikot ;). I jako šéf máte nějakou pověst, a lidi spolu kupodivu mluví. Pokud Vám dneska šéf udělal tohle, tak už to ví všichni Vaši kolegové, a budou na odchod připraveni.

« Odpověď #65 kdy: 03. 03. 2024, 07:20:42 »
Ondřej Surý vaše želanie je mi rozkazom u ste na black liste pár personálok tak pridám aj k našej. :) celkovo ste nečítal že som sa s ním bavil aj pred tým ale to je pre vás asi detail.  A k tomu zvyšku buď nechápete alebo nechcete alebo ja neviem. Mal som aj takého čo od druhého dňa čo ani poriadne nebol vo firme chcel meniť procesy lebo v bývalej to bolo iné. Po týždni už odmietal pracovať lebo jemu sa to zdá zbytočne ( písať dokumentáciu, chodiť na striktne 20 min poradu, riešiť teda aspoň skúsiť riešiť tickety ) a vo finále keď prišiel za mnou že za tie prachy ( mimochodom tie peniaze si dohodol sam s HR tak čo ja s tým?) to robiť nebude a ak nepridam tak zbadám ako mi celý Team preberie konkurencia a on im ešte pomôže) telefonát na HR ochranka a dovi dopo. A čuduj sa svete nikto s Teamu nešiel za ním... Čím to bude? Moja osobná politika je mesiac od teba ešte chcem výkon. Proste odovzdaj robotu, ukončí ju korektne a druhý buď zober voľno alebo môžeš ísť alebo keď sa nedá inak tak sem chod ale nerob vlny a pozeraj si filmy alebo čo len nerieš. Chces ísť hneď hned? Ak to nie je key robota čo robíš nemám problém. Ak je tak očakávam že nebudeš dick head   a dohodneme sa. Bohužiaľ za tie roky som zistil že hlavné mladá generácia (pod 30) chce všetko hneď a teraz a nech sa celý svet točí okolo nich. Oni majú nároky, práva oni si zaslúžia ale zabúdajú že majú aj povinnosť a zaslúžiť si treba.

« Odpověď #66 kdy: 03. 03. 2024, 07:37:34 »
. A než ma ugrilujete skúste si to celé prečítať ešte raz. Hlavné to ako písal že je vo výpovednej a on chce neplánovane voľno nie na 2 dní + kecy o Tom ako nebude makať prípadne za nepushne kód. A zamyslite sa 2 krát či chcete s takým človekom pracovať. Analógia je majster murár ktorého si objednáte na stavbu záhradného domčeka dohodnete podmienky on to v polke vzdá chce vyplatiť a ešte čosi navyše lebo šak on má právo a ešte decentne k*rvil aj to čo mal spravit lebo vedel že to nedokonci. Stále by ste v takej pozícii pokorne vyplatil , poďakoval bol spoko alebo si zanadaval čo je to za dick head ? Lebo to je to isté s iného uhla. Alebo som fakt stará škola čo to tlačí na pravidlá a chlapské slovo proste platí (aj keď potom to dáme pre istotu na papier) a dohoda je dohoda. Ale podľa vašej logiky som asi kkt .

« Odpověď #67 kdy: 03. 03. 2024, 07:45:32 »
Ondrej Suchý než som dopisal jedno vy ste v medzi čase odpovedal a v podstate to čo som myslel aj napísal. Všetko je vecou dohody a dohodnúť sa viete s každým len každý má tie limity inde. Základ je slušné a na rovinu s toho čo tu zakladateľ vlákna písal mám pocit ( nemozem si pomôcť možno preto že mám skúsenost ) že on chce hneď, všetko a podľa neho a tak sa správa. Napríklad ten pusu, robiť budem ale nepushnem lebo.. to je prístup normálneho zamestnanca? Výplatu dostane tak? Ako keby kontrolor v mesiarstve zámerne pustil do obehu skazené meso lebo šak ja som vo výpovednej robotu si robim ale nepoviem sefovy že som zachytil kontamináciu. Vám to príde ok? Keby mu šéf povie no nič si nepushol nedostaneš poslednú výplatu to už by bežal za advokátom.... O tom to je. Dohodnúť sa nenamyslat si jednať férovo.

alex6bbc

• 1 653
    • Zobrazit profil
« Odpověď #68 kdy: 03. 03. 2024, 07:48:44 »
debilni, hystericke, urvane chovani zamestnance nebo sefa uvidi i jini kolegove a osoby a muzou to vykecat dale. i v kriticke situaci je lepsi vypadat jako klidas.

« Odpověď #69 kdy: 03. 03. 2024, 08:21:34 »
Ondřej Surý vaše želanie je mi rozkazom u ste na black liste pár personálok

LOL a dokonce máte komediální talent ;). Děláte někde standup, že bych se přišel na vás podívat?

« Odpověď #70 kdy: 03. 03. 2024, 08:34:00 »
Ale podľa vašej logiky som asi kkt .

Já myslím, že si každý dokáže o vás udělat vlastní obrázek z toho, jak se tady vyjadřujete.

A jinak se panu Ondřeji Suchému omlouvám, že je kvůli mě tady u pána na blacklistu. Ale asi je to spíš favor, takže no harm done… ;)

« Odpověď #71 kdy: 03. 03. 2024, 13:47:52 »
Tak sorry ze som sa preklepol v mene resp. korekcia. A personalku nemam len spolupracujeme so 4. Nebojim sa ze mi od nich pride Vas zivotopis. Mail bol jasny. Dalej to nema zmysel sa s vami bavit. Povytahujete co chcete a ste happy. Takze pekny den.

Maor

« Odpověď #72 kdy: 04. 03. 2024, 10:39:58 »
Bohužiaľ za tie roky som zistil že hlavné mladá generácia (pod 30) chce všetko hneď a teraz a nech sa celý svet točí okolo nich. Oni majú nároky, práva oni si zaslúžia ale zabúdajú že majú aj povinnosť a zaslúžiť si treba.

To máte celkem pravdu, ale nezapomínejte, že se změnil svět. Za minulého režimu se odměňovala těžká práce. Dneska stačí podat státu žádost a stát se postará, není třeba nic víc.
Motivace k práci je díky tomu velmi malá.
Některé firmy si to uvědomují a umí lidi motivovat i dnes, jiné žijí v minulém století.

« Odpověď #73 kdy: 04. 03. 2024, 19:06:01 »
Dneska stačí podat státu žádost a stát se postará, není třeba nic víc.

No, chtěl bych vás vidět, jak vyžijete jen ze sociálních dávek...  těch skutečných, a nikoli těch, co Kikomora o nich vykřikuje na sociálních sítích.

jjrsk

• 518
    • Zobrazit profil
« Odpověď #74 kdy: 05. 03. 2024, 08:56:47 »
No, chtěl bych vás vidět, jak vyžijete jen ze sociálních dávek...  těch skutečných, a nikoli těch, co Kikomora o nich vykřikuje na sociálních sítích.

... pokud ses prislusnik nejmenovaneho etnika, tak uplne vpohode. Deti posles "nakupovat", a tobe zbude dost na nakupy zlata. Neboj, videl sem na vlastni oci oboji.