Odchod z práce kvůli kolegům

Martin

Re:Odchod z práce kvůli kolegům
« Odpověď #240 kdy: 16. 09. 2016, 16:21:44 »
Možná tolik braku dříve nebylo. Mám pro to svou teorii. Jednak dříve neměl vzdělání kdejaký pohunek (vůbec nic proti pohunkům, taky jsou potřeba) co má do perdele díru, ale jen pár vyvolených. Ten pohunek to ke své práci ani nepotřeboval a nejspíš by na nějaké psaní ani neměl čas. Tim pádem se příběhy předávali ústně a je možné, že tim vyprávěním se to dost vytříbilo, protože, logicky, proč byste si vyprávěli pitomosti, které vás nebaví?

Ivan Nový

« Odpověď #241 kdy: 16. 09. 2016, 16:51:19 »
Možná tolik braku dříve nebylo. Mám pro to svou teorii. Jednak dříve neměl vzdělání kdejaký pohunek (vůbec nic proti pohunkům, taky jsou potřeba) co má do perdele díru, ale jen pár vyvolených. Ten pohunek to ke své práci ani nepotřeboval a nejspíš by na nějaké psaní ani neměl čas. Tim pádem se příběhy předávali ústně a je možné, že tim vyprávěním se to dost vytříbilo, protože, logicky, proč byste si vyprávěli pitomosti, které vás nebaví?
Ale bylo. Za komunismu bylo brak téměř vše. A za první republiky bylo braku stejně jako dnes. Psát brak je stejně a možná více zábavné, než seriózní dílo. Času bylo dříve více, nebyla TV a Internet.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #242 kdy: 16. 09. 2016, 16:53:10 »
@Martin: To je dost mozne. On by hlavne nikdo nevypravel to, u ceho lide zivaji a odchazeji. Nekteri lide si vypravenim privydelavali treba na veceri a nocleh. To by daleko nedosli.

« Odpověď #243 kdy: 18. 09. 2016, 20:09:31 »
Hergot tady se debata zase rozjela, ale koukám plnou parou off topic.
Proto bych za sebe odpověděl původnímu tazateli: nebojte se a naberte vítr do plachet. Pokud se na pracovišti necítíte dobře, nic moc Vás neváže a máte kam jít, asi není za co se stydět. Změna je pohyb vpřed a obecně k lepšímu. Držím palce.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #244 kdy: 18. 09. 2016, 20:19:31 »
Puvodni tazatel to uz tak pul roku necte.

javaman ((

« Odpověď #245 kdy: 18. 09. 2016, 20:21:11 »
Ale Franta se vrátil! Tak snad zase budeš více přispívat.

Logik

• 1 049
    • Zobrazit profil
« Odpověď #246 kdy: 18. 09. 2016, 20:59:16 »
@Martin: To je dost mozne. On by hlavne nikdo nevypravel to, u ceho lide zivaji a odchazeji. Nekteri lide si vypravenim privydelavali treba na veceri a nocleh. To by daleko nedosli.

A to si jako myslíš, že na ten dnešní brak lidi nečučej? Myslíš, že televize natáčej nekonečný seriály o ničem proto, že se lidi na to nekoukaj?

javaman ((

« Odpověď #247 kdy: 18. 09. 2016, 21:02:52 »
Jak o ničem? Jsou tam vždy příběhy a dostaneš dostatek kvalitní zábavy. Stačí se podívat na libovolný dnešní seriál a úroveň je velmi vysoká.

Martin

« Odpověď #248 kdy: 18. 09. 2016, 22:41:32 »

A to si jako myslíš, že na ten dnešní brak lidi nečučej? Myslíš, že televize natáčej nekonečný seriály o ničem proto, že se lidi na to nekoukaj?

Já myslím, že lidi brak poznaj:
http://www.csfd.cz/film/391705-prazdniny-v-provence/komentare/
Myslím, že přeci jen určitá korelace mezi brakem a návštěvností kin a případným hodnocením existuje.
Ono je taky rozdíl, kdy má člověk za něco přímo zaplatit, tak si více rozmyslí na co bude čučet a co poslouchat, než když to běží v TV (jakože) zadarmo a má to jako příposlech třeba při vaření nebo jiné bohulibé intelektuální činnosti..  :)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #249 kdy: 18. 09. 2016, 23:53:45 »

Ale jisteze koukaji. Jsou lidi, co koukaji uplne na vsechno, pokud je to v televizi, dokonce treba i na Zemana. Ale poloz si otazku, jestli tato kvalitni produkce projde sitem casu. Treba M.A.S.H. se porad jeste po tech letech vali na Internetu ke stazeni. Jestlipak tam takto bude nejaky cesky serial? Treba Hospoda, to jsem jednou vydrzel asi celych 10 minut. Ale nikdy jindy uz jsem takovy vykon nedokazal zopakovat.

Yarda

« Odpověď #250 kdy: 19. 09. 2016, 07:42:57 »
Možná tolik braku dříve nebylo. Mám pro to svou teorii. ...
Já mám na to svou teorii: Dřív nebylo tolik televizních stanic a tolik vysílacího času, tak bylo možné vybírat. Teď je televizních stanic jak na$ráno, autoři co by uměli napsat něco kvalitního jaxi vymřeli po meči i po přeslici a peněz na to, aby se natočilo něco kvalitního taky není moc, ani vysílat z archívu nejde furt a něčím se ten čas mezi reklamami zaplácnout musí, ber kde ber.
http://i.lidovky.cz/pes/16/032/pnesd/WAG61dc3d_Vvojtelevize.jpg

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #251 kdy: 19. 09. 2016, 08:40:46 »
@Yarda: Autori by asi nejaci obcas nekde byli, ale produkce kvality zabere vic casu a obvykle penez. Tak televisni stanice spis zkousi, jak strasne sracky si jeste muzou dovolit vysilat, aby jeste udrzeli divaka u obrazovek a mohli mu vysilani prokladat reklamami. Jestlize zadaneho efektu mohou dosahnout pomoci levneho, ridkeho prujmu, jednoduse neciti potrebu dodavat kvalitu. Obcas se totiz neco sluseho najde, akorat v CR k tomu nejak nedochazi. Treba Elementary nebo Coupling jsou docela dobre. Ovsem pokud tyhle veci dorazi do CR, jsou pred vysilanim napred totalne zdevastovany hruzostrasnym dubbingem, uplne stejnym napric spektrem, at se jedna o dementni serial nebo umelecke dilo.

Ivan Nový

« Odpověď #252 kdy: 19. 09. 2016, 10:59:42 »
Možná tolik braku dříve nebylo. Mám pro to svou teorii. ...
Já mám na to svou teorii: Dřív nebylo tolik televizních stanic a tolik vysílacího času, tak bylo možné vybírat. Teď je televizních stanic jak na$ráno, autoři co by uměli napsat něco kvalitního jaxi vymřeli po meči i po přeslici a peněz na to, aby se natočilo něco kvalitního taky není moc, ani vysílat z archívu nejde furt a něčím se ten čas mezi reklamami zaplácnout musí, ber kde ber.
http://i.lidovky.cz/pes/16/032/pnesd/WAG61dc3d_Vvojtelevize.jpg
No stanic je více, jenže diváci zůstali ti samí. Z hlediska reálného světa jak funguje, jsou některé starší pořady dříve považované za kvalitní, jednoduše hloupé, protože vznikly v informační bublině a v umělém světě. Takové už vznikat samozřejmě nebudou.

Pan větvička

Odchod z Roota kvůli degenům
« Odpověď #253 kdy: 19. 09. 2016, 12:50:32 »
Pět retardů a každý si točí svojí retardovanou mantru. Občas se chytne nějaký tazatel s falešnou představou, že tady se odpovídá na dotazy, ale brzy je zase vyveden z omylu. Zapomeňte na TV. TOHLE je ten nejhorší nekonečný seriál. To se fakt nedá a to seriál "dementi z Roota" sleduju jenom výjimečně.

Ivan Nový

Re:Odchod z Roota kvůli degenům
« Odpověď #254 kdy: 19. 09. 2016, 13:22:27 »
Pět retardů a každý si točí svojí retardovanou mantru. Občas se chytne nějaký tazatel s falešnou představou, že tady se odpovídá na dotazy, ale brzy je zase vyveden z omylu. Zapomeňte na TV. TOHLE je ten nejhorší nekonečný seriál. To se fakt nedá a to seriál "dementi z Roota" sleduju jenom výjimečně.

Řekni mi, na co se ptáš, a já ti řeknu, jaký jsi :-)))