Nový mobil: OnePlus 13 vs. 15 vs. Pixel 10 Pro

Nový mobil: OnePlus 13 vs. 15 vs. Pixel 10 Pro
« kdy: 11. 01. 2026, 13:37:55 »
Mam takmer 5 rocny iphone11, v ktorom planujem vymenit bateriu. Nemam potrebu nutne vymienat telefon, ale kedze aktualne mam telefon so 64gb uloziskom, zacina to byt limitujuce. A pozeram po Androidoch.
Rozmyslam medzi moznostami Oneplus13/15 alebo Pixel10pro. Najdrahsie vychadza oneplus15 a najlacnejsie 13. Pixel je o cosi lacnejsi oproti 15. Niekto skusenosti s niektorym z nich? Rady/odporucania?

RDa

• 3 182
    • Zobrazit profil
Re:Nový mobil: OnePlus 13 vs. 15 vs. Pixel 10 Pro
« Odpověď #1 kdy: 11. 01. 2026, 15:09:30 »
stari iP napr jako 15, bys nechtel ? on ten prechod te bude bolet :D

Mlocik97

• 978
  • Ubunťák, JS dev.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 11. 01. 2026, 15:16:37 »
Osobne kupujem len Moto a Pixel fóny. S oboma mám pozitívnu skúsenosť.

« Odpověď #3 kdy: 11. 01. 2026, 15:58:43 »
Akoze iphone ma nasral uz viackrat, od kopirovania suborov, fotiek, odpajanie od pc (windows), prestali chodit z kalendara notifikacie, ktore mam nastavene raz rocne.

« Odpověď #4 kdy: 11. 01. 2026, 16:26:40 »
stari iP napr jako 15, bys nechtel ? on ten prechod te bude bolet :D

Přesně tak, osobně pokud bych neměl nějaký specifický důvod pro změnu platformy a byl bych víceméně spokojený až na starší hardware, zůstal bych na iOSu, už třeba jen kvůli oblíbeným koupeným nebo vestavěným aplikacím od Apple.
Pokud člověk vyloženě nespěchá nebo mu to není jedno, tak se často objeví možnost koupit buď minulý model nebo vrácený/lehce používaný kus. Zrovna u iPhonů se to docela točí a starší modely nebývají moc problémové kvůli solidní době podpory. Jinak z iPhone 11 může být v pohodě upgrade i na 16e (v podstatě nástupce SE), který je lacinější i nový.

Osobne kupujem len Moto a Pixel fóny. S oboma mám pozitívnu skúsenosť.

Taky tak, dobrá zkušenost s oběma výrobci. Za posledních pár let téměř všichni z rodiny okolo, co měli Androidy, přešli na Moto, a víceméně spokojenost. Pixel taky fajn.

Akoze iphone ma nasral uz viackrat, od kopirovania suborov, fotiek, odpajanie od pc (windows), prestali chodit z kalendara notifikacie, ktore mam nastavene raz rocne.

Obě platformy mají aspekty, co dokážou naštvat. Ale koneckonců uvidíte sám.
S nárazovým kopírování fotek do PC přes USB kabel do Windows (s iTunes a službami, co zjeví DCIM složku v průzkumníku) jsem zrovna na žádný problém nenarazil, ale upřímně to moc nepoužívám, protože se pohybuju i mezi spoustou různých počítačů s Linuxem. Kabel používám víceméně jen na nabíjení.
Fotky pak stahuju přes webové rozhraní iCloudu a pak to z něj zároveň vyčistím (mám jen základní free tarif). Nebo když jsem v domácí síti, tak se prostě připojím přes WiFi na SMB share z vestavěné aplikace Files a překopíruju si z a do telefonu, co chci.
Notifikace také fungují (ve vestavěném kalendáři mám zrovna všechny narozeniny). Schůzky atp jdou z jiného Google účtu a další appky.