Pojďme společně pozvednout úroveň fóra

Jimm

Pojďme společně pozvednout úroveň fóra
« kdy: 16. 02. 2015, 19:14:26 »
Ahoj,

už jsem nad tím uvažoval déle, ale poslední události a to že to bylo párkrát vlastně nepřímo nakousnuto mě popostrčilo k činu. Má představa jak pozvednout úroveň těchto diskusí byla vlastně velmi jednoduchá. Část viny na tom že se zde zvrtávají diskuse a jsou plné flamu je v tom, že jsou zde i opětovní návštěvníci vlastně v absolutní anonymitě, pojďme vytvožit nějaké vlákno (nebo nabídnu i nějakou úplně jednoduchou stránku s moderátorstvím klidně u mě na serveru, jen aby to mělo nějakou formu), kde by o sobě všichni z pravidelně přispívajících napsali co uznají za vhodné. Má představa byla například něco o celkovém rozhledu, silné stránky, slabé stránky, klidně kde jsem působil jako určitá reference na mé schopnosti a podobně. Nemusí každý nutně uvádět své jméno, lepší žádné než vymyšlené, ale aby měli ostatní v diskusích představu, s kým vlastně mluví a co k tomu dotyčný může říci... Jsou zde jedinci kteří zcela evidentně rozumí úplně všemu, tedy alespoň si to myslí, ale někdo z toho může časem nabýt dojmu, že nerozumí vlastně vůbec ničemu. Přesně takovéto vlákno by podobné případy myslím dost eliminovalo.

Pro hatery- no dobře, tak to třeba nepomůže, ale že to něčemu uškodí, to zde logickými argumenty neobhájíte.  :D

Klidně bych začal, napsal něco o sobě a tak, ale rád bych kdyby se alespoň pár lidí vyjádřilo. :)

Jakub Ž. aka Jimm
« Poslední změna: 16. 02. 2015, 20:49:06 od Petr Krčmář »

dobrý no

Re:Pojďme společnými silami alespoň o něco pozvednout úroveň Rootu
« Odpověď #1 kdy: 16. 02. 2015, 19:23:49 »
25 příspěvků...

dssdsdds

Re:Pojďme společnými silami alespoň o něco pozvednout úroveň Rootu
« Odpověď #2 kdy: 16. 02. 2015, 19:25:27 »
Jsem pro.

Uved svoje jmeno, prijmeni, adresu, silne a slabe stranky, pro co mas slabosti, oblibeny typ zen, svuj charakter, konicky, politicke presvedceni a ochotu mi platit dane.

Usnadni to praci, nebudu muset stahovat tvuj profil odjinud.

noname

Re:Pojďme společně pozvednout úroveň fóra
« Odpověď #3 kdy: 16. 02. 2015, 23:34:15 »
Upřímně mi to nepřijde jako dobrý nápad.
Dopadne to tak, že pod vymyšleným jménem u vymyšleného profilu s vymyšlenými schopnostmi budou pořád diskutovat stále ti stejní lidé stejným způsobem.

Jimm Beamm

« Odpověď #4 kdy: 16. 02. 2015, 23:48:25 »
Ty se vyloženě nudíš, co?

strepty

« Odpověď #5 kdy: 17. 02. 2015, 00:48:17 »
Ako si predstavujete ze jedinci co vsetko vedia vyplnia kolonku silne stranky a kolonku slabe stranky dalej ako vyplnia kolonku vseobecny rozhlad? Uroven for sa da hodnotit len subjektivne, za seba mozem povedat ze odbocky od temy mi pomahaju sustredit sa. Nie je nic nudnejsie ako citat manual.

Jimm

« Odpověď #6 kdy: 17. 02. 2015, 00:55:22 »
Jasně, snažit se napsat něco konstruktivnějšího, což mi zabralo celkem dvě minuty, je o tom že se nudím, zatímco tvůj příspěvek který má konstruktivnosti na rozdávání spasí svět?  ;)

Dobře, já se všem omlouvám za svou neomalenost, hloupější názor než že by fóru pomohlo kdyby se vědělo kdo je na co skutečný odborník tady ještě nebyl, tak to nechme být.

Ty se vyloženě nudíš, co?

prg

« Odpověď #7 kdy: 17. 02. 2015, 02:34:46 »
Citace
Má představa byla například něco o celkovém rozhledu, silné stránky, slabé stránky, klidně kde jsem působil jako určitá reference na mé schopnosti a podobně.
To nema vyznam a jenom to prispeje k problemu. Kdyz se predstavi skolou teoretik (a-la Galgonek), tak nekdo bude utocit na teoreticke vzdelani a nebude resit podstatu.
Jak se ukazalo, tak tusim tenhle teoretik napsal rychlejsi program v Jave nez nekdo jiny v C++ (jiny algoritmus, ale o tom to je).

Ja jsem taky nekdy prispival pod svym nickem, ale po nekolika ad hominem jsem zacal menit prezdivky a ad hominem utichli. Proste neni na co utocit. Mam jine zkusenosti? Alespon to nejaky "odbornik" s ciste praktickymi vedomostmi a neznalosti vyjimek z tech praxi overenych pravidel nepise vsude.
Nepotrebuje si pomerovat, kdo ma vetsiho v kazdem vlaknu. Proste se to tam bud vyresi nebo ne a neleze to jinam.

Ja napriklad nejake zkusenosti mam z prace na opensourcu, vlastnich projektech a i z prace pro firmy. Zajimaji me veci do hloubky a tam vidim, ze praxe da jenom pohled na povrchu pro konkretni sadu vstupu ("tohle das tam a ono to funguje", ale kdyz to chces pouzit jak se to bezne nedela, tak to se nevi). Do hloubky je treba nastudovat zdrojak a nekdy se hodi i pouzite papery.

fvzcvzcvzv

« Odpověď #8 kdy: 17. 02. 2015, 05:32:00 »
to je naivita mladi, tohle nebude fungovat :-(

OMG

« Odpověď #9 kdy: 17. 02. 2015, 07:47:30 »
...
Jakub Ž. aka Jimm

nezlob se Jakube, ale registr ohnostroju od PotatoJesus byl proste lepsi napad...
lidi jsou od prirody tvory line, tudiz vymyslet si nejaky fake profil jenom kvuli tomu abych tady napsal ze registr ohnostroju byl lepsi napad se mi nechce. Proc ne realne profily? V realite delas neco a obcas od toho neceho potrebujes vypnout. Nekdo se zhuli, nekdo chlasta nebo chodi za holkama, nekdo napise nejakou kravovinu na internet... Nekdo jako dotaz, nekdo jako odpoved.

JSH

« Odpověď #10 kdy: 17. 02. 2015, 08:20:34 »
... ale že to něčemu uškodí, to zde logickými argumenty neobhájíte.  :D
A někdo takový nás tu bude poučovat o urovni diskuze? No ty kráso...

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #11 kdy: 17. 02. 2015, 09:05:18 »
Osobní informace o mé osobě se dočtete v whois mojí domény, na kterou tady mám odkaz. Jsem taky validovaným uživatelem MojeID.

Informace o mých počítačích, systémech, různých nastavení a potřebách někteří již znají, jiní najdou ve foru. Mám desktop, netbook, dva domácí "servery", nějaký ten Mikrotik a jsem hrdým vlastníkem (vlastně pronajímatelem) routeru Turris. Na počítačích běží Gentoo, na routerech to, co v nich bylo.

Ad. ten blbec, co se neumí podepsat: Ženy mám rád takové, kdy jejich postava vypadá žensky = jasně rozlišitelné boky, pas a prsa. Jestli jsou štíhlé nebo oplácané, menší nebo vysoké, mladší nebo starší, to je úplně jedno. Jsem flegmatik introvert, nicméně dokážu být dost extrovertní, když se s protějškem znám nebo když to situace vyžaduje. Věnuju se rád počítačům a elektronice. Na politiku z vysoka seru, protože jsem zatím nepotkal politika, který by si zasloužil můj čas. Platit daně Ti budu, až budeš diktátorem, jinak budu daně platit dál státu.

Silné stránky: Ochota, tolerance, znalosti některých konkrétních věcí
Slabé stránky: Neznalost spousty dalších věcí, občas natvrdlost nebo nechápavost, někdy taky neschopnost se jasně vyjádřit
Pro co mám slabost? Pro pěkný ženský, pro laciný blbůstky (gadgety), pro nový technologie, ... A dobrý jídlo!

Teď se předveď Ty, dssdsdds.

BLEK.

« Odpověď #12 kdy: 17. 02. 2015, 09:30:42 »
Mohli by jste o sobě napsat i své poruchy osobnosti? Já mám třeba schizoidní. Mou slabou stránkou je nchopnost vztahu se ženou. Mou silnou stránkou je vytrvalost. Reference nemám, sice jsem excelentní programátor, ale zatím všechny nabídky co jsem dostal byly pod 300 000 měsíčně a za takové drobné pracovat nehodlám.

Karel

« Odpověď #13 kdy: 17. 02. 2015, 10:47:33 »
Nápad je to dobrý a krátkodobě by fungoval. Ale to máte jak s pětiletkami za komunistů, tam první dvě také byly úspěch, ale brzo se z toho stal spíše problém. Stav fóra není dán úrovní obecných informací o účastnících, ale jejich povahou. Musíte buď změnit jejich povahu (například vyměnit účastníky) nebo filtrovat. Vámi navrhované opatření patří do kategorie "změna pravidel". Ale těmhle změnám se lidé přizpůsobí. Filtr to není a povahu lidí to nezmění. Během krátké doby budete v lepším případě tam kde jste teď, v tom horším případě se vám navíc podaří řadu lidí naštvat, případně rozeštvat proti sobě.

Váš návrh předpokládá zavedení jakési neformální autority. Že si přečtu něčí profil a začnu mu důvěřovat, nebo naopak. A tady je problém v tom, že každý máme názory jiné. Máme jiné životní zkušenosti. Kupříkladu já jsem zanechal VŠ v posledním ročníku, protože mě vyprudil jeden z oponentů diplomky (o to víc, že měl pravdu) a také jsem se pohádal s jedním docentem, protože "byl totálně mimo mísu" (tvrdil opak toho, co mi tvrdili na školení lidé z Oracle, a to přesto, že jsem mu to ukazoval na příkladech a jeho verze běžela 5 minut, zatímco má trvala desetinu vteřiny). Také jsem byl na několika konferencích, například Objekty'99, kde jsem zažil řadu trapných okamžiků, kde akademici shazovali praktické ukázky, kdy akademici prezentovali nějakou metodu a následně jim praktici položili otázku "ale vždyť takhle se to už 15 let dělá, co se nám snažíte říci?" a když došly argumenty, tak se vytklo prezentujícímu, že model nemá v UML. Osobně mám tedy k akademikům averzi (a také z nich mám mindrák), takže někoho, kdo by měl v profilu jen své studijní a učitelské úspěchy, nebudu brát vážně. Prostě proto, že si vždy vzpomenu na docenta, kterým mi tvrdil, že když je databáze ve třetí normální formě a má správně navržené primární klíče, tak žádná tabulka nepotřebuje žádný další index. A vidím rudě.

A stejně tak nebo i přesně naopak to vidí jiní. Plno lidí nemá rádo lidi z praxe, protože si okamžitě vybaví bastliče, lepiče a podobné typy, pro které se hodí označení "radikálně pragmatický". Chápu to, mé první setkání s výrobní linkou, kde 8Kg vážící podavač byl přilepen oboustrannou lepicí páskou, také nebylo nic příjemného (přestože to byl slovníkový příklad hacku).

A to je právě ten důvod, proč detailní profil tak často vede na flame, urážky apod. Zkrátka položka v profilu z vás v očích skupiny lidí udělá poloboha, ale v očích jiné skupiny z vás udělá něco horšího než nula. Každý máme nějakou míru tolerance, ale ta nebývá nekonečná. Já osobně nemám potřebu akademikům říkat, co si o nich myslím. Ale když je někdo začne adorovat a opěvovat, tak je to pro mne problém a už se mi stalo, že jsem se neudržel a vybuchl stylem "jak může někdo brát vážně katedru, kde polovina doktorandů zůstává na škole učit a druhá polovina končí v Albertu za pokladnou?" A teď si představte, že řada lidí to má s tolerancí podobně. Osobní útoky jsou pak skoro nevyhnutelné. Prostě je často lepší nevědět.

Ikar

« Odpověď #14 kdy: 17. 02. 2015, 10:58:26 »
By mě zajímalo, jaké povahové rysy by tam měl například Lenin, KapitánRUM, Bla a podobná yetti-like-stvoření. A navíc, často si raději nechám dobře poradit od Yettiho než od seriózně vypadajícího lolofóna.