Ahoj,
Moje současné nastavení je - šifrovaná instalace Proxmox 8 na Debianu 12, jeden disk (RAID1), všechno bez problémů funguje.
Místo upgradu na Proxmox 9 zvažuji změnu nastavení. Důvodem je oddělení VM od samotné instalace Proxmoxu.
Plánované nové nastavení:
Disk1 (HW RAID1) – šifrovaný Proxmox 9 na Debianu 13 – byl by to jen malý disk s Proxmoxem a nějakým prostorem pro ISO a šablony kontejnerů
Disk2 (HW RAID1) – šifrovaný datový disk (LVM) pro VMs, tento disk bych připojoval do Proxmoxu ručně (možná později skriptem).
Toto nastavení jsem testoval ve virtuálu a zdá se, že vše funguje jak má, ale než se do toho pustím, mám pár otázek:
1/ Napadá Vás nějaký možný problém, který by se v tomto setupu v budoucnu mohl objevit a nejsem si ho vědom?
2/ Proxmox bude startovat bez disku 2, který bude připojen až později – může to způsobit nějaké potíže kromě nefunkčního VM autostartu?
3/ Pokud bych provozoval disk 1 pouze jako jeden disk (bez RAIDu) a tento disk by selhal – můžu koupit nový, nainstalovat na něj Proxmox, připojit k němu disk 2 a pojedu dál?
Snažím se tímto ušetřit nějaké náklady, instalace Proxmoxu mě zabere cca 1hod a neočekávám, že by disk nějak často docházel.
4/ Všechny své VMs mám zálohované na PBS, takže migrace na toto nové nastavení by znamenala jen čistou instalaci Proxmoxu a poté obnovení VMs z PBS na disk2 – bude to tak fungovat, nebo bude potřeba ještě něco doladit ručně?