Díky za připomínku, tak mi to funguje, ale chtěl bych to zkusit jinak, pomocí LTE modemu.
A jak jste dospěl k tomu, že je problém u operátora, a ne v tom LTE modemu - to jste zatím (taky) nevysvětlil.
Ale to přeci není vůbec důležité, operátoři prostě provoz filtrují, nepovolují přístupy na porty a určitým způsobem modifikují pravidla provozu a to i podle toho z jakého zařízení se do jejich sítě připojíte. Je to z důvodu bezpečnosti a/nebo například ořezáním zbytečného provozu a zároveň se snaží třeba motivovat zákazníky používat (pronajmout) jejich zařízení, jejich předplacené služby a podobně.
A problém mám já a nikoliv operátor, to já bych chtěl mít ten LTE modem co se dokáže přihlásit jako mobil.
Iba sa zbytočne zamotávaš. Oni sa ťa pýtajú na detaily kvôli týmto faktom, ktoré som tu do 2. strany nikde nevidel a ďalej sa mi čítať nechcelo:
1. Ak máš dátovú kartu, operátor občas filtruje prevádzku, ale... Ide o to, že ju filtruje na základe programu, ktorý je na karte. Ak je dátový, býva občas v podmienkach, že na kartu sa nedá volať, resp. volať z nej, lebo je to dátový program. Vtedy je jedno, či je to mobil alebo modem, jednoducho, operátorovi je to jedno, nedovolí to. Ak to máš blokované na programe SIM karty, stačí zmeniť program. Zmena IMEI to nevyrieši. To by si musel zmeniť číslo SIM karty. Lenže podľa čísla SIM karty operátor vie o akú kartu ide. Číslo SIM karty sa dá zmeniť len kúpou novej. To ale bod 1 nerieši. Tento bod rieši len zmena programu na karte.
2. Ak máš modem, ten hovory nepotrebuje a tak ich nedovolí. Možno niektoré modemy áno, nevyznám sa v nich, ale ide o to, že modem je na dáta a nepotrebuje riešiť hovory. Operátor to v tomto prípade nepotrebuje blokovať, lebo to nepustí modem. Ide o to, že pre operátora je nerentabilné, aby blokoval pakety, ktoré nie sú v danej komunikácii reálne. Jednoducho, buď prejdú alebo neprejdú. Ak to bude blokovať operátor, stojí ho to peniaze za údržbu softvéru a potobne. Pochybujem, že to robí. Možno existujú výnimky, ale tie zrejme plošne spustené nebudú. A tento bod prekvapivo zmena IMEI tiež nerieši. Rieši ho výmena modemu za taký, čo podporuje prenos aj iných ako dátových paketov.
Prečo teda chcú vedieť o čo ti ide? No, lebo ak je povedzme tvoja odpoveď, že chcem modem používať na dáta a pritom hlasovým hovorom si otvárať bránu, tak to je realizovateľné a operátor tie hlasové hovory určite blokovať nebude. Ty chceš zmeniť IMEI. Neviem, aký to má význam toto riešiť, keď už nejakú dobu je IMEI zabudované natvrdo a meniť sa nedá. Aspoň podľa informácií, ktoré mám. Tvoj problém to ale nevyrieši a operátor sa k zariadeniu bude správať rovnako, keby si aj IMEI zmenil.
Takže tu máš vysvetlené, že prečo každý chce, aby si vysvetlil o čo ide. Pretože diskusia sa zamotáva a nerozplieta sa. Jednoducho zmena IMEI sa urobiť nedá a operátor nemá dôvod blokovať pakety.
Keby sa to od začiatku vyjadril presne, vedel by si hneď ako problém riešiť. Miesto toho riešiš neriešiteľnú vec a to zmenu IMEI.
A nečítal som všetky strany preto, lebo je ich veľa, možno si už medzičasom napísal o čo ti ide. Ale keďže to neviem a čítať všetko sa mi nechce, zrejme tvoj problém už riešiť nebudem, hoci možno naň odpoveď poznám. Je toho proste veľa na čítanie a stačilo na začiatku presne napísať o čo ide a dal by som ti rovno odpoveď.