Já jsem vystudoval elektro VŠ (FEKT) Bc+Ing. Možná jsem si vybral blbej obor na tom FEKTu (telco), ale jako takto z vš nemám moc žádný praktický zkušenosti co by mi v pracovním životě pomohly....
Co se týká zkušeností a příležitostí taky jako nějak o ničem moc nevím. Určitý zkušenosti/příležitosti se podle mě týkají spíš až doktorandského studia, kde se člověk určitě může nachomýtnout k zajímavým projektům (známej dělá doktoranda). Ale jako běžný student denního studia Bc/Ing? Tam jsem se k ničemu nedostal....A co tak spolužáci měli za přivýdělky, tak nic nesouviselo se školou...
A zkušenosti jako přímo ze školy? Jako třeba psaní bakalářky/diplomky? To nevím jeslti člověku k něčemu je...nebo spíš jestli to stojí za tu práci co do toho musel dát...
Kdybych se mohl vrátit v čase, tak možná zkusím jinej obor, ale asi bych na VŠ stejně šel - přjde mi, že s člověkem se zachází trochu jinak, když má VŠ. Ikdybych místo těch 5let dělal něco jinýho, tak jasně, lepší 5 let praxe než čerstvej absolvent. Ale po dalších 5-10let? To se těch 5let praxe navíc už ztratí. A navíc nemáte jistotu, že těch 5 let praxe budete dělat něco užitečnýho, nebo skončíte pak v nějakým jiným oboru, kde ta praxe místo školy bude stejně k ničemu...Přecejenom když máte VŠ (a ještě to není žádná "koupená" soukromá vš) tak máte hned jinou nálepku než když někam přijde středoškolák nebo nedejbože "dežo" se základkou...