Tohle téma už bylo nejednou řešeno, nicméně mám pocit, že nedospělo k jasnému návodu, jakým způsobem lze fotografie opravit. Stalo se mi neštěstí - typická věc: nahrával jsem fotky z SD karty do notebooku, nicméně spojení se přerušilo, a některé fotografie jsou poškozené. Umíte si představit, jaká je to katastrofa, když jde o fotky ze svatby.

. Určitě by řešením bylo opakovaně fotky vytáhnout z SD karty (i když jsem dal vyjmout a vložit), NICMÉNĚ na tuto SD kartu jsem pak fotil dál a všimnul jsem si poškozených fotografii až druhý den, kdy na SD kartě už byly nové fotky. Nahrál jsem 2 poškozené fotky sem:
http://www.uschovna.cz/zasilka/HEZJM5AWPUY2JHCA-WHT/ Jedna fotka je částečně poškozena (je zde polovina fotografii), druhá fotografie je více poškozená (není tam prostě nic). Datově jsou stejně veliké jako zdravé fotografie.
A NYNÍ: programy typu JPEG Recovery a PixRecovery nijak nepomohly. Na základě diskusí jsem došel k závěru, že zachránit fotky lze pomocí programu WinHex. Tento program u jedné fotky ukazuje do poloviny různé hodnoty jako u zdravé fotky, ale od poloviny dolů už jsou samé nuly (tedy tam, kde je fotka poškozená). U druhé fotky jsou pouze nuly. Na tomhle bodě končí diskusní vlákna a teď největší frajeři nejspíš v tom WinHexu dokážou fotku zachránit. Konkrétně tedy tento pán nějak ručně takovéto fotografie zachraňuje a zveřejňuje výsledky viz.
http://www.impulseadventure.com/photo/fix-corrupt-jpeg-photo.html No to je přesně to, co bych potřeboval. RÁD BYCH se to ovšem naučil - třeba i několik nocí s tím strávil. Trochu se mi nechce ty fotky posílat někde do Ameriky a platit za opravdu 20 tisíc. Fakt je to tak hrozně složité? Pak jsem ještě na doporučení použil program Jpegsnoop. Zde mi to červeně napsalo: plno textů + ve dvou místech řádek červeně:
a) ERROR: Ran out of buffer before EOI during phase 1 of Scan decode @ 0x0023AC92
b) ERROR: Early EOF - file may be missing EOI
vůbec nevím, co to znamená. Nedokázal by to někdo opravit nebo vysvětlit mi, jak to opravit? V rámci možnosti se pokusím Vám pak nějak revanžovat.