Je PHP nutné k uplatnění?

xxar3s__

Re:Je PHP nutné k uplatnění?
« Odpověď #30 kdy: 14. 12. 2014, 10:47:00 »
PHP ... Jednak to není plnohodnotný programovací jazyk ...

Jak jsi na to přišel? Nějakým vlastním výzkumem?

Kazdemu sa paci nieco ine. To ako keby ste sa hadali o zenskej krase: jednemu sa pacia vysoke, stihle, dlhonohe barbiny a druhemu staci mala, tlsta a skulava zena s krivymi zubami.

Kit

« Odpověď #31 kdy: 14. 12. 2014, 11:27:21 »

Kazdemu sa paci nieco ine. To ako keby ste sa hadali o zenskej krase: jednemu sa pacia vysoke, stihle, dlhonohe barbiny a druhemu staci mala, tlsta a skulava zena s krivymi zubami.

V tom případě mohl napsat: "Mně se PHP nelíbí, nevyhovuje mi proto a proto" a bylo by po problémech. Místo toho napsal tvrzení, které ničím nepodložil.

« Odpověď #32 kdy: 14. 12. 2014, 11:39:56 »
Citace
komplet web za vikend

Tak to musí být nějaké opravdu propracované, originální a nešablonovité stránky, když to trvá celé dva dny...
Jasne, bral jsem to bez a analyzy a grafickyho navrhu, ciste jen realizace webu.
Za den naklikana struktura(typy obsahu, views apod), dalsi den responsible sablona z PSD. Naprosto originalni bezne webovky. Dalsi den pro naklikani jednoducheho e-shopu. A hlavne mam tam zaklad na kterym dokazu v dalsim rozvoji cokoliv. Zadny estranky.cz apod.
Proste jen nevymyslim kolo a znovupouzivam jiz napsany kod.

Tohle samozrejme mluvim o takovym beznym webu v cene 15-20 tisic. Ale je super tam mit stejny podvozek jako na projektech za statisice - miliony.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #33 kdy: 14. 12. 2014, 11:40:35 »

No, je rozdil jestli se nekomu libi blondyna nebo tvrdit, ze zrzka neni plnohodnotna zenska...
Děkuji za možnost editace příspěvku.

martin

« Odpověď #34 kdy: 14. 12. 2014, 11:57:44 »
Ľudia, ktorý nerobia v PHP povedia, že to je prasačina, zlý kód atď. a to aj kvôli tomu, že je dynamicky typovaný. K veci, ak sa naučíš programovať
v jednom jazyku tak do ďalšieho sa dostaneš pomerne rýchlo tiež, veci si nájdeš v dokumentacií a máš vystarané, po nejakom čase sa vtom zabehneš.

Určite by som neodsudzoval nejaký jazyk, každý sa dá dobre využiť na niečo iné. Načo by niekto strácal čas a peniaze na nejaký malý projekt a mal to písať v jave
alebo inom jazyku keď požiadavkám vyhovuje napr. aj PHP. Zas nebude vtom niekto kódiť server, alebo iné služby keď nato môže využiť zas niečo iné.

Naviac, keď sa naučíš používať "pekne" nejaký framework, šablóny,..tak ten kód vyzerá oveľa lepšie :)

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 14. 12. 2014, 12:13:57 »
...
Změnilo se hodně, z PHP se mezitím stal plnohodnotný multiparadigmatický jazyk, vhodný zejména ke generování čehokoliv. Návrhové vzory se v něm aplikují mnohem snáze, než např. v Javě, protože se nemusí obcházet hromada klacků, které Java hází vývojářům pod nohy za účelem "čistoty" kódu. Prasit se však dá i v Javě. PHP je mnohem lépe vybaveno na zpracování textů. Vždyť v Javě nejsou ani tolik potřebné funkce map(), filter() a reduce() a programátor jejich potřebu musí obcházet přes cykly nebo rekurzi.
...
Pusobi to trochu komicky, psat o zlatych zmenach v PHP a pritom ignorovat zmeny v Jave... http://docs.oracle.com/javase/8/docs/api/java/util/stream/package-summary.html

Kit

« Odpověď #36 kdy: 14. 12. 2014, 12:28:47 »
Pusobi to trochu komicky, psat o zlatych zmenach v PHP a pritom ignorovat zmeny v Jave... http://docs.oracle.com/javase/8/docs/api/java/util/stream/package-summary.html

Mám Javu sedmičku a v ní to ještě není. V PHP jsou tyto funkce už od verze 4.

perceptron

« Odpověď #37 kdy: 14. 12. 2014, 13:01:19 »
Citace
V PHP jsou tyto funkce už od verze 4.
v jave je oop od verzie 1

badum tsss.

existuje guava alebo ine veci na funkcionalne elementy

okrem toho si mozete nalozit napr. groovy a tam si rubat closury do bezvedomia

-------

imho clovek moze pokojne preskocit fazu "bol som phpckar na webe" a ist rovno do sveta enterprise javy (kde si ako alternativu moze robit androidy) alebo ist robit c / c++ / objectivec

Kit

« Odpověď #38 kdy: 14. 12. 2014, 13:21:44 »
Citace

Tak proč to OOP v Javě využívá tak málo programátorů?

MBig

« Odpověď #39 kdy: 14. 12. 2014, 13:37:23 »
Céčko bych začátečníkovi nedoporučil. Raději Python.

A to já zase jo, ale to staré dobré ANSI C, případně C99. Mně to teda dalo docela dost (správa paměti, pointery apod. s tím se webař moc nesetká). Stejně tak si myslím že každý, i když chce dělat jen webového programátora, by měl zkusit něco napsat v assembleru. Je dobré vědět jak to chodí pod pokličkou...

podlesh

« Odpověď #40 kdy: 14. 12. 2014, 13:43:38 »
Citace

Pardon že se vám do toho pletu, ale vážně se tady porovnáváte Javu a PHP z hlediska "higher-order programming"? To abych někde našel "vtipný" obrázek s paralympiádou...

Zkuste si nějak pořádně jazyky jako python, ruby, groovy, scala (abych jmenoval dva zástupce z obou stran) a uvidíte, že PHP a Java je prostě na jedno brdo. Já osobně mám ze stávajícího stavu PHP silný pocit, že hlavní inspirací vývoje od verze 3 byla právě Java :-(

perceptron

« Odpověď #41 kdy: 14. 12. 2014, 13:49:08 »
Citace

bez prikladov je to argumentacny vystrel do tmy

_mk

« Odpověď #42 kdy: 14. 12. 2014, 14:07:30 »
no nevim, jak ti php pomuze treba k pochopeni stl v c++...

Jazyk C++ se pro začátečníka vůbec nehodí. Kdyby začal s C++, zase by nepochopil OOP. Tak si vyber.

jo, to mas pravdu, takhle jsem nad tim ze sveho pohledu cloveka co uz oop zvlada nepremyslel.

Kit

« Odpověď #43 kdy: 14. 12. 2014, 14:11:41 »

bez prikladov je to argumentacny vystrel do tmy

Stačí se podívat na příklady použití Javy v dokumentaci, které jsou z velké části napsány procedurálním stylem. Hromada metod v knihovnách začíná na set... a get..., což s OOP moc nesouvisí. Programátoři pak tento styl slepě používají ve svých aplikacích a dělají další procedurální gettery a settery.

Kit

« Odpověď #44 kdy: 14. 12. 2014, 14:14:50 »
Zkuste si nějak pořádně jazyky jako python, ruby, groovy, scala (abych jmenoval dva zástupce z obou stran) a uvidíte, že PHP a Java je prostě na jedno brdo. Já osobně mám ze stávajícího stavu PHP silný pocit, že hlavní inspirací vývoje od verze 3 byla právě Java :-(

Java a PHP se skutečně hodně podobají, ale psst, javisti to neradi slyší :-)