Co nestačí? Nerozbití metadat souborového systému? Tak použijte CoW souborový systém. Nebo žurnálování dat.
Pokud chce mít větší jistotu, nepořídí si spotřební variantu, ale nějaký lepší, který nehoní rychlost tím, že by potvrzoval zápis v době, kdy jsou data teprve v cache a ne v trvalém úložišti.
Vy pořád řešíte nějaký problém, který jste ještě ani nepopsal a který byl pravděpodobně způsoben tím, že jste s diskem dělal bůhví co. A pořád máte pocit, že by to spasil nějaký zázračný hardware. Přitom už je to desítky let vyřešeno softwarově, protože to ani jinak řešit nejde – k tomu odpojení disku může dojít i někde mezi diskem a počítačem, zejména u externího disku.
Nestačí souborový systém, když s ním operační systém může provádět psí kusy. Samozřejmě i přes MTP je možné smazat data, ale nemůže ho snad tímto způsobem poškodit.
Řeším problém jaký vybrat externí USB disk, který bude fungovat pod různými OS (Linux a Windows) a u kterého nepřijdu o data, pokud se v systému něco pokazí a já jej nebudu moci správně odpojit. Připadalo mi, že už jsem to popsal několikrát :-)
Ani já nechci šetřit na disku pro data. Který přenosný USB disk je podle Vás ten kvalitní?
S diskem jsem dělal to, že jsem jej připojil k počítači a nahrával na něj soubory. Aspoň z pohledu uživatele to tak vypadalo. Co se tam dělo ve skutečnosti, to nevím. Bohužel nebyl čas se tím zabývat, potřeboval jsem disk rychle odpojit a odjet. To se někdy stává :-)
Mám pocit, že by pomohla nějaká mezivrstva, která by omezila rizikové operace s diskem. Něco jako v NAS, ale přenosné a s USB.