Zkušenosti s "5G" domácími připojeními (O2 a spol)

Re:Zkušenosti s "5G" domácími připojeními (O2 a spol)
« Odpověď #30 kdy: 28. 10. 2025, 18:23:40 »
No, nic moc teda. Hlavně se rozhodni, pro jaké účely to budeš používat. Já mám problém, že mi padá SSH spojení náhodně. Docela to štve, pokud něco buildíš a spadne ti to.

https://linux.die.net/man/1/screen

Raději změním ISP  ;D. Každopádně děkuji za tip.

« Odpověď #31 kdy: 24. 11. 2025, 22:02:33 »
raději stabilní kabel - VDSL 50/10 než 5G/LTE 100/20. Jedu VDLS 120/25 a roky nepamatuji že by rychlost nebo pingy šly do prhele... prostě to jede v dešti sněhu mlze... občas když chceš jakože ušetřit a jdeš k menšímu poskytovateli, tak nějaký výpadek tě potká ( ale ne vždy je na vině tvůj operátor, sem tam něco i Cetin poqaqá) ... za svoje působení na VDSL sem byl u 4 firem a minimálně 1x za 3 měsíce nějaký fail... teď jsem u TM a zatím ok, nicméně pracuji na vlastním záložním LTE, takže mě ani malý výpadek nerozhází  ;D

« Odpověď #32 kdy: Dnes v 08:20:34 »
Nikdo to nenapsal zkušenosti, takže já je přidám, dal jsem si to na barák, než jsem se přestěhoval. Přijel nějaký technik, kontraktor, úplně nezadělal kabel a pak jsem ho naháněl, ale to není nic neobvyklého, většina operátorů má na instalace kontraktory a kvalita je blízká nule, nicméně k věci, s připojením v zásadě nebyl problém, bylo to jako všude, po dni či pár dnech se to občas zpomalilo, řešením bylo na časové hodiny dát, ať se modem 1x denně restartuje, to vyřešilo 90% problémů.

Rychlost veskrze v pohodě, ping taky, využíval jsem to na práci, a nemůžu si stěžovat. Výpadky jsem nezaznamenal.

Věci na které jsem si stěžoval mám i doma v bytě na optice od T-Mobile, kontraktor taky odflákl instalaci a muselo se to předělávat, modem je taky přes hodiny jednou denně třeba restartovat.

Takže nic s čím by se nedalo žít.