Aladar85: dekuji za info.
Co jsem zatim zjistil i jinde od lidi, tak Dragon Internet funguje prej dobre, alespon v pripade optickeho pripojeni internetu.
Co se tyce Metronetu, to je otazka. Pocitam ale ze, pokud predplatis i na rok a firma ti treba zdrazi internet, s tim ze jsou vyssi naklady na strane Cetinu nebo kde.
Muzes pak podle me asi jako u elektriky / plynu smlouvu klidne vypovedet a rict ze jdes jinde.
Takovem pripade by ti vratili cast penez za dane mesice a sel bys jinam.
Co vim tak vazane to primo neni.
Tudiz v mem pripade, pokud se mi to ted nehodi, uhradim rekneme tu moji castku cca 7500czk / 12mes.
Pokud nedodrzi, tak treba 01/2025 holt jim reknu, ze prechazim jinde, pozadam o prenosove cislo a meli by me cast penez proste vratit.
Zatim nevidim duvod hned letet pryc, jelikoz jsem proste ted na limitu pripojky profil 17a a dokud nebude nejak sam Cetin bondovat 35b, abych mel vylozene duvod jit jinde, kde to umi lepsi, tak asi je to jedno.
Samozrejme ze i pokud mi zustane vse stejne to mame tu zde stale vyhodu a to
verejna ipv4 a verejna ipv6 v balicku.
To je hlavni duvod, proc zatim zustat.
Jinde muze byt poplatek treba 600czk za zrizeni, dal samozrejme ipv4 neverejna a pouze za poplatek.
Jinak pak by nebyl duvod zustavat u firmy co neni oficialne na webu Cetinu (neni tam Metronet uz a ani Dragon tj zadne DSL vlastne jako neposkytuji a nebo neoficialne), je v podstate smazana a nabizi jen nejaky strohy cenik viz Dragon Internet.
Takto zmizel i tehdy ten 365internet, tam to ale vylozene neslo, zacalo delat problemy ale i presto se to domluvilo.
Treba jsem jim v te dobe vracel zapujceny router proti zaloze a i tu vratili.
Jen i kdyz pak dal dobu fungovali, presto jsem radeji to vse vte kriticke dobe vypovedel.
Pokud bych prechazel, sel bych tam, kde trochu ty firmy poznam a nebo je delsi dobu sleduju.
Dobre a pozitivni zkusenosti me lidi napsali (i dobre udelana ipv6 adresa) u firem co tam vidim v Cetinu: UVT Internet (drazsi ale sleduji ho par let), Avonet (take je vidim uz par let) ze to dobre umi, pak Giganet. Zbytek je takovej, ze nevim zda bych tam sel nebo by me na neco museli nalakat.
Potom tam mam uz firmy, co treba na moji adrese xDSL pisou ze neni a nebo to proste ani nevedi ze by slo.
Snad nekomu nazor pomuze a rad uvitam taky nazor