Prodám starší disky Seagate Iron Wolf NAS 4TB

Re:Prodám starší disky Seagate Iron Wolf NAS 4TB
« Odpověď #45 kdy: 24. 06. 2025, 14:48:26 »
Já myslím, že to Tomáš nepsal. Třeba se za něj někdo jen vydává. Kdyby to psal on, nepoužil by Protona, který nevkládá IP adresy odesílajícího, ale poslal by to ze svého vlastního serveru.

Sám v diskusi píše, pokud to byl on:

Odepsal jsem podrobnosti na email, kdyby to nepřišlo, tak napište znovu a pošlu vám info znovu z anonymního proton.me účtu, který si vytvořím.

A myslím, že si nějaký vtipálek udělal legraci a založil tu schránku. Zkusil mu někdo z legrace napsat na tomas@heronovo.cz nebo na FB, co to jede za točky? A jestli to teda jede on? :-) Divné je, že se tak dlouhou dobu nepřihlásil, že jo...
Jestli ho znáte tak zkuste, mě na maily už nereaguje, volat jsem mu už víc nezkoušel (podle mě 3x normálnímu člověku stačí) , jestli to byl někdo jiný jenom dobře. Číslo i mail tomas@heronovo.cz spolu souhlasí, neboť reagoval prakticky okamžitě a pochybuju, že by mu někdo ukradl mobil a přístup na mail a do fór (root.cz, abclinuxu.cz) současně - což by potřeboval na moje kontaktování přes proton mail.

« Odpověď #46 kdy: 24. 06. 2025, 17:25:24 »
Já nejsem na fóru deno-denně, ale už jsem tu přes 10 let. Uživatele Tomáš Crhonek si pamatuji min. 10 let na zpět. Vypadá jako seriozní uživatel, co se snaží tady na fóru diskutujícím pomoci. Podle profilu je už tady na fóru 15 let a rozhodně né jako někdo s toxickými příspěvky, nebo někdo, kdo by podváděl.

Na abc Linuxu 13.05.2025 píše, že disky už jsou prodané. Měsíc se už nepřihlásil ani tady, ani jinde podle všeho. Podle toho, co tu psal ještě nedávno, vypadá to, že je dobře zajištěný, ve vlastním bytě, s dobrou prací. Proč by podváděl, ještě takto viditelně, pod svým pravým jménem, po tolika letech ? To je divné.

Protonmail si někdo vytvořil nejspíše teď v květnu, protonmail totiž neposílá IP dál a nevyžaduje žádné ověření pro vytvoření účtu.  Někdo se chce Tomášovi mstít ? Otázkou je, jak by se dostal k heslu Tomáše tady na fóru. Nějaký bývalý partner se mu mstí po rozchodu ? Pokud by se dostal k jeho PC, mohl by se dostat i k uloženým heslům v prohlížeči. Získal útočník přihlašovací údaje tady do fóra, ane ne na email, proto založil nový protonmail ?

Tomáše neznám a kontakt na něj znám jen tady na fóru. Pamatuji si ho podle specifického jména a obrázku v prohlížeči. Celé je to divné, nedej bože loupež nebo únos. Petr Krčmář by mohl prověřit IP, ze kterých se přihlašoval.

RDa

• 3 058
    • Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 24. 06. 2025, 19:05:45 »
Petr Krčmář by mohl prověřit IP, ze kterých se přihlašoval.

Ano, IP adresa prispevku se loguje. Takze by sla zjistit zda konkretni prispevky/vlakna Tomase jdou jinam.

A pak je jeste dalsi aspekt - jestli jste mu platili na ucet, tak je to jeho ucet? Nemate nekterej banku, ktera zobrazuje jmeno protiuctu? (bejvavalo zvykem to videt, kdyz jsem pred 10 lety mel ucet v jine bance, ale pak podelane GDPR tomu nejspis udelalo tecku).

« Odpověď #48 kdy: 24. 06. 2025, 22:39:21 »
Já nejsem na fóru deno-denně, ale už jsem tu přes 10 let. Uživatele Tomáš Crhonek si pamatuji min. 10 let na zpět. Vypadá jako seriozní uživatel, co se snaží tady na fóru diskutujícím pomoci. Podle profilu je už tady na fóru 15 let a rozhodně né jako někdo s toxickými příspěvky, nebo někdo, kdo by podváděl.

Na abc Linuxu 13.05.2025 píše, že disky už jsou prodané. Měsíc se už nepřihlásil ani tady, ani jinde podle všeho. Podle toho, co tu psal ještě nedávno, vypadá to, že je dobře zajištěný, ve vlastním bytě, s dobrou prací. Proč by podváděl, ještě takto viditelně, pod svým pravým jménem, po tolika letech ? To je divné.

Protonmail si někdo vytvořil nejspíše teď v květnu, protonmail totiž neposílá IP dál a nevyžaduje žádné ověření pro vytvoření účtu.  Někdo se chce Tomášovi mstít ? Otázkou je, jak by se dostal k heslu Tomáše tady na fóru. Nějaký bývalý partner se mu mstí po rozchodu ? Pokud by se dostal k jeho PC, mohl by se dostat i k uloženým heslům v prohlížeči. Získal útočník přihlašovací údaje tady do fóra, ane ne na email, proto založil nový protonmail ?

Tomáše neznám a kontakt na něj znám jen tady na fóru. Pamatuji si ho podle specifického jména a obrázku v prohlížeči. Celé je to divné, nedej bože loupež nebo únos. Petr Krčmář by mohl prověřit IP, ze kterých se přihlašoval.
To máte pravdu, samozřejmě, když by mi to asi třikrát nezvedl a neomlouval se mi, že to už pošle. Kdyby se mu někdo dostal na PC, tak by mi to zvedl jenom jednou, nechal si odsouhlasit platební údaje a příště (to je 2x za cca 3 týdny) mi se neomlouval znovu že to pošle(říkal, že se koukne, jestli už to neposílal apod..) Tím že jsem si 3x volal s T. Crhonkem si jsem jistý prakticky 100%. To že odesílatel mailů z GayHledaPartnera@proton.me je Tomáš Crhonek (Olomouc, je jich v ČR víc) si jistý nejsem (nemohu to dokázat), ale je to pravděpodobné. Jestli někdo dokáže, že to T.Crhonek nebyl, tak samozřejmě budu rád (protože si soukromě myslím, že dotyčnému člověku dle jeho jednání přeskočilo a p. Crhonek se doteď choval slušně a pomohl mnoha lidem).

« Odpověď #49 kdy: 24. 06. 2025, 23:46:06 »
RDa
Já mam Rajfku (rb.cz) a tam v platbách se dá najít i jméno příjemce (když peníze odesílám). Ale u ostatních bank nevím.

kopevi2
Já jeho telefon neznam a jeho web i jeho email (pravý) jsem viděl až dneska. Když jsi si s ním volal, znáš jeho hlas, viděl jsi ho někdy osobně ? Přeci někdo, kdo má vlastní byt, dobrou práci, přispívá tady už 15 let jako férový a slušný uživatel, podle webu dobročinných aktivit a pomáhání lidem má více. Navíc tu má účet pod svým pravým jménem a na webu fotku. Přece nebude najednou podvádět a už vůbec ne z takového účtu, kde je o něm vše. To by měl jistotu ztráty práce i přátel plus další oplétačky a zkažený život. To přece nebude dělat kvůli pár tisícům. A když by chtěl podvádět, bude mít nový anonymní účet, ne ten starý. Proč by si vytvářel jen nový mail ?

Po telefonu víš že to byl jeho hlas ? Tady něco smrdí a celé je to divné. Co mi to připomíná - jiný Tomáš K, který v roce 2007 zase pro změnu náhle zmizel. Nikdo si před tím nevšiml, že je něco špatně. Co vím, tak už ho nikdo nenašel.

Stala se Tomášovi C teď nebo Tomášovi K před lety nějaká velká tragédie, ze které totálně zmagořil ? Já o tom také vím svoje, velká neštěstí na bakalářském studiu. Taky jsem z toho zmagořil. Ale nikomu jsem tenkrát nechtěl škodit, to ne.

« Odpověď #50 kdy: 25. 06. 2025, 07:31:04 »
Podle popisu mi to přijde jako rozsáhlá krádež identity.

« Odpověď #51 kdy: 25. 06. 2025, 08:22:13 »
Podle popisu mi to přijde jako rozsáhlá krádež identity.

No mne nekdo ukrast takhle identitu tak vsude beham zadam o blokovani, nebo pod tema prispevkama pisu, ze mi to nekdo napadl. Byl bych rad kdybych se milil, ale tohle mi jako rozsahla kradez neprijde ( minimalne ne z tech informaci co jsou zde ve vlakne.)

« Odpověď #52 kdy: 25. 06. 2025, 08:33:31 »
Díval jsem se na ty IP adresy a minimálně celý letošní rok přistupoval z jednoho stejného rozsahu. Takže to nevypadá na krádež identity a jak někdo psal, on má svůj web, kde by před tím mohl varovat. Pravděpodobně by napsal mail na redakci a řešili bychom to, nebyl by první.

Bohužel ho osobně neznám, stejně jako ostatní tady ho vídám jen mnoho let na různých webech a choval se vždycky předvídatelně. Nechci ho ale blokovat, protože je třeba mu dát prostor to nějak vysvětlit a možnost komunikovat.

@Mint

« Odpověď #53 kdy: 25. 06. 2025, 09:11:43 »
Pokud to není krádež identity, tak mu asi muselo opravdu přeskočit, protože si musí uvědomovat, že se svou digitální stopou opravdu není dobrý nápad začít podvádět. Ledaže změnil zaměstnání a hlavně bydliště. Na googlu se dá totiž docela snadno najít i jeho adresa bydliště, protože je předseda společenství vlastníků a předseda představenstva spolku a jmenovec to být nemůže, protože na profilu Linuxsoft má uveden i rok narození. Takže si ho podvedení můžou najít a jít ho konfrontovat domů a to si myslím, že si žádný správný podvodník nelajzne...

« Odpověď #54 kdy: 25. 06. 2025, 09:36:07 »
Nejjednodušší vysvětlení - definitivně mu hráblo. Podvedení nechť konktaktují policii, tak si ho minimálně pozve k podání vysvětlení, pravděpodobně kontaktuje i příbuzné, takže je zde šance, že pravda vyjde najevo a dostanu se mu pomoci, pokud je to potřeba.

Co jsem tak vypozoroval, tak zrovna gayové, kteří ještě svoji orientaci takto křičí do světa, ať již slovy nebo hlavou obarvenou na modro, jsou dost často labilní a psychicky v mizerném stavu, flustrovaní z nemožnosti najít normální vztah. A zoufalí lidé pak páchají zoufalé činy, hledají vztahy po pochybných podnicích a komunitách, většinou na jednu noc, nebo je ten druhý jen využívá, drogy, nemoci,... Jinak slušného a úspěšného člověka takovýto morální úpadek pochopitelně dokáže úplně rozložit.

« Odpověď #55 kdy: 25. 06. 2025, 10:34:24 »
Zkoušel jsem volat do společnosti, kde jako dobrovolník působil, ale už tam nejsou lidé, kteří s ním osobně spolupracovali. Jestli ho někdo osobně znáte, tak ho prosím kontaktujte, jestli je OK.
Pozn.: tento případ je dost podobný tomu, co už jsem jednou zažil, po smrti matky se zbláznil jeden zdravotní bratr, po vysazení antidepresiv nastal postupný pád...

« Odpověď #56 kdy: 25. 06. 2025, 11:32:27 »
I sexualni obtezovani by melo byt objektivne posouzeno, jestli jiz nenaplnuje skutkovou podstatu trestneho cinu. P
Citace:
Má duševní složku osobnosti
Ono došlo na fyzický styk nebo to probíhalo jen virtuálně. Pochopitelně platební styk

Jako vždy, ověřit s kým obchoduji

« Odpověď #57 kdy: 25. 06. 2025, 14:00:39 »
RDa
IP adresy se logují (skoro) vždy, na všech fórech, emailech, přihlášeních, nebo jen přístupu na web. Znám i fórum, kde jsou v plném rozsahu IP zobrazovány u příspěvků.

Marek Staněk
Minimálně krádež identity. Útočník si založil pouze nový email, nic dalšího. To by někdo ukradl identitu na fóra a na web resp. email ne ? Navíc se už měsíc nepřihlásil. To vypadá na nějaké neštěstí (oběť násilného trestného činu). Kontaktoval bych policii, kdo ho znáte.

LivingLegend
Já bych si změnil heslo, použil Cold BackUp. Nějaký postranní kanál, který by nebyl také odcizen.

Ctrl+P
Taky to absolutně nechápu. Jednak je to slušný a podstivý člověk, který rád pomáhá, podle webu i tady na fóru. I když ho osobně neznám. Takže by to neudělal. Navíc je dobře zajištěn, s prací, vlastním bytem, červeným diplomem. Proč by tohle dělal kvůli pár tisícům. Se svým účtem na fóru a webem se dá celkem rychle o něm najít skoro všechno, jméno, jak je starý, kde bydlí, kde pracuje, o co se zajímá, na webu má fotku. I když by najednou chtěl podvádět, tak si založí vše nové, ne jen protonmail. Pokud by už mu bylo všechno jedno, tak proč při použití starého účtu by nepoužil i svůj email ?

Vzhedem k tomu, že se svým účtem na sebe vytroubí vše, proč by si zničil kariéru i přátelství kvůli pár tisícům ?

Já se snažím mít digitální stopu minimální, nic osobního nevytrubuji. Ale podvádět se nechystám (na bazaru preferuji vždy osobní setkání, ne jen tady).

kopevi2
Měsíc už se nepřilásil, kdy jsi s ním volal, ještě v květnu ? Znáš ho po hlase, víš že to byl on ? To je buď rozsáhlá krádež identity, nebo mu totálně hráblo po nějakém velkém neštěstí (znám to) a absolutně všechno, čeho dosáhl zahodil. To je jak když by byl obětí trestného činu, nebo plánoval konec. Kdo zná na Tomáše C detailní informace, tak by měl kontaktovat policii. Ne proto, že podvádí, ale jestli se s ním něco nestalo.

GPU
Tak jsou to citlivější lidi, více všechno prožívají. Na základě toho se dostávají do velmi špatných situací (šikana a pod.) což člověka zničí úplně, jak další neštěstí přibývaji. A nemusí to být jen gayové, jsou to i umělci, autisti a podobně. Sportovci naopak zrovna moc ne. To, že někdo vytrubuje do světa svojí orientaci, nebo co měl(a) k večeři, jak se namaloval(a) nebo kam půjde večer, to nechápu. To jsou exhibicionisti, které ale naopak může cokoliv rozhodit. Kontaktovat policii ano, ale ne kvůli podvodu, primárně, jestli se mu něco nestalo.

Petr Krčmář
Jestli jsou IP pořád ze stejného rozsahu, vypadá to min. na stejné město, poskytovatele. O to je to divnější. Skutečně mu totálně hráblo po nějakém neštěstí (a že to znám). Navíc se už dlouho nepřihlásil, snad je živej a zdravej. Pravděpodobně podobným způsobem hráblo jinak oblíbenému a slušnému člověku Tomášovi K v roce 2007 (koukám, že po půlnoci jsem ty dva Tomáše prohodil). Ten případ Tomáše K jsem sledoval, docela jsem i soucítil s tím, co mohl prožívat. Byla na Tvém wbu dlouhá dizkuze, některé úvahy mi připadaly dost mimo.

« Odpověď #58 kdy: 25. 06. 2025, 14:05:31 »
Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚
Platby byly poslány z účtu na účet. Tomáše osobně nikdo z nás podle všeho neviděl, Jeden uživatel s ním telefonoval. Jestli se jednalo o jeho hlas a také jeho ověřené číslo, nevíme.

« Odpověď #59 kdy: 25. 06. 2025, 15:42:38 »

Vzhedem k tomu, že se svým účtem na sebe vytroubí vše, proč by si zničil kariéru i přátelství kvůli pár tisícům ?
kopevi2
Měsíc už se nepřilásil, kdy jsi s ním volal, ještě v květnu ? Znáš ho po hlase, víš že to byl on ?

Takže Tomáši, pardon Honzo. Souhlasím, že klasický podvodník to určitě není (přesně kvůli pár korunám, by asi nikoho nepodváděl). Ale kontaktoval jsem ho 28.5. po obědě, nejspíš byl v práci - obvyklý kancelářský ruch. Člověk na druhé straně telefonu se mi představil jako Crhonek (vždy stejně "Crhonek, prosím." "Dobrý den, tady kopevi2. Pane Crhonku poslal byste mi prosím ty disky? ... " "Já jsem je asi už posílal...večer se kouknu, omlouvám se pošlu...").
*) proč ten překlep na začátku? Protože úplně tu samou větu (na obhajobu jeho, byt peníze, nezávislost atd...), použil Tomáš (záměrně nepíši Crhonek) v mailech GayHledaPartnera@proton.me jak kdyby jste byli bráchové