Zdravím, chtěl bych se zeptat, co zhruba by měl umět člověk, který by chtěl jít na pozici jako java junior developer/tester. Neuvádím konkrétní náplň práce, je toho spousta, ale velice často chtějí znalosti různých frameworky a testování, např. Spring, JUnit... a k tomu navíc třeba SQL. Jde mi o to, zda bych takovou pozici zvládl, protože např. s žádným frameworkem jsem nikdy nedělal, navíc jsem čerstvým absolventem FEKTu na VUT (jen Bc.) a uvědomuju si, že na to může potenciální zaměstnavatel skrze programování koukat jako na odpad. Javu jsem měl na střední (IT), pak jeden semestr tady, ale stejně se musím přiznat, že při programování třeba projektu anebo bakalářky jsem se naučil mnohem víc, než za celou střední + 1 semestr. Chtěl bych při studiu aspoň na částečný úvazek to zkusit, ale holt nechci jít na pohovor s tím, že žádný framework neumím a prohlašovat o sobě, že jsem talentovaný, nadaný a nevím jaký student je na můj vkus moc sebevědomé.
Pokud jste někdo na nějakém podobném pohovoru byl a víte, jak to s tou náročností na juniora bude, byl bych moc vděčný za jakýkoliv příspěvek :-)
Děkuji, D.