Zdravím přátelé,
řeším delší čas problém, který se tady budu snažit nastínit. Mám poměrně nový desktop PC, a mám s ním problém se dostat skrz LAN na jakýkoliv router skrze prohlížeč. Nyní mám router Mikrotik RB951G-2HnD - na něj se dostanu poměrně bez problému skrz Winbox ale jen pomocí MAC adresy, na klasickou adresu '192.168.88.1' mi neodpoví, a takto je to s jakýmkoli routerem. Když vezmu svuj starý router Tenda a připojím ho k mikrotiku nastavím vše aby fungovalo nová wifi dhcp...., tak se již na mikrotik skrz adresu dostanu ale nedostanu se na Tendu. A takto je pořád, že se nedostanu na router na který sem LANkem přímo napojen, a problém je i s tiskárnou a vším co mám napojeno do sítě... Skrz wifi z mobilu, NTB... se dostávám do routerů(obou) i tiskáren bez problému a je jedno skrz co se napojím jesi přímo (wifi) nebo přez druhý(wifi) router... NTB sem zatím nezkoušel napojit LANkem..
OS: Windows 10, mám tam antivirák avast pro - antivirem to dle mě nebude, ale hodlám ho na zkoušku dneska odinstalovat (pro upřesnění na NTB kde není žádný problém je avast též..)
Měl by někdo radu? Věřím, že je to nějaká prkotina kterou sem přehlédl. Snad bylo pochopeno oč mi jde. Díky za rady