@redustin - Zvukovku jsem chtěla do PCI, v lepším případě do PCI-E. Mix mám malinkej stolní Soundcraft EPM6. Zasilovač bude koupenej z Temu. Obyčejnej koncák třídy D.
@Michal Šmucr - Základní deska je Asus P8B75-V. Mix je uvedenej výše.
Tak to je v pohodě, mix je vcelku fajn
Na desku jsem se ptal, abych se mrknul, jaká je tam integrovaná zvukovka a co to má za sloty.
Integrovanou můžeš samozřejmě vyzkoušet s dvěma obyč. kabely (stereo jack -> 2x cinch) a zapojit do 2tr a rec-out na mixu, pokud už to teď tak nepoužíváš.
Ta int. zvukova je takový průměr, ale asi žít by se s tím dalo, pokud tam nebude nějaké bzučení kvůli zemním smyčkám.
Co se týká těch herních karet, tak pokud to nejsou nějaké výrazně dražší modely, tak to podle mé zkušenosti nemá žádné extra lepší parametry než většina integrovaných zvukovek.. ten rozdíl je pak primárně třeba v podpoře nějakého 3d audia na hry ve Windows, což je ale pro většinu použití a Linux úplně irelevantní.
Výhoda je, že tvá současná deska má ještě PCI sloty, protože se dájí sehnat relativně levně starší interní profi a semiprofi karty se symetrickými vstupy a výstupy, kterých se lidi zbavují a tobě by mohly dobře posloužit.
Třeba tahle karta by pro to použití byla dobrá.
https://pc.bazos.cz/inzerat/191570006/esi-julia.phpChodí v Linuxu fajn, má horní polovinu otáčecí (buď RCA nebo sym. JACK). Ty 6,3 výstupní jacky můžeš symetricky propojit do jedné z těch dvou stereo klik na mixu. XLR výstup z mixu zas můžeš přes XLR-F -> TRS jack kabely použít pro nahrávání. Zesilovač zapojíš do monitor out.
Případně ti můžu nabídnout EMU 1212M PCI.
https://www.gear4music.cz/cs/Nahravani-a-poitae/E-mu-1212M-V2-PCI-Card/6ZJTa má pořád velmi dobré parametry, symetrické vstupy a výstupy a v Linuxu chodila jakž takž v klidu. Akorát zabere dva sloty (první je PCI karta s dig. vstupy a výstupy, druhá je deska s převodníky, co se interně propojuje plochým kabelem)
Dlouho jsem ji nepoužil a kdyby sis ji vyzvedla někde v Praze, tak ti ji klidně nechám. Pokud bys chtěla, napiš mi do zprávy, domluvíme se, musel bych jí vyhrabat a vyzkoušet s aktuálními distribucemi v nějakém stroji s PCI slotem..