Smart zásuvka a věci okolo inteligentní instalace

Re:Smart zásuvka a věci okolo inteligentní instalace
« Odpověď #105 kdy: 27. 01. 2026, 23:15:15 »
Tak jestli v posteli přemejšlíš jestli si v místnosti zhasnul, tak to pak chápu, že se bez dálkáče na lustr neobejdeš  :) a jestli přemejšlíš jestli jsi vypnul troubu, sporák, nevíš jestli ti doprala pračka, tak to je taky spíš na zamyšlení se nad sebou a případnou kontrolou na alzhajmra a pokud je ti těžký se tam dojít podívat tak i parkinsona..  ;D

Ne každý žije v 1+kk a single k tomu. Tam je asi fakt nouze najít něco k automatizování. Že vám ale chybí představivost a akceptace, že situace jsou různé, je spíše váš problém a vašeho zaměstnavatele.

Jsou lidi, co mají dům o více patrech, mají malé děti, co zapomínají zhasínat a fakt jeden termostat v obýváku dobře neovládá teplotu o 2 patra níže. Ale je to jako házet perly ... na stěnu. Nejste cílovka, tak nechápu vaši přítomnost tady, krom toho, že chcete prudit.

« Odpověď #106 kdy: Dnes v 13:01:56 »
Ne každý žije v 1+kk a single k tomu.
V single 1+kk se naopak musí automatizovat naprosto úžasně. V rodiném baráku to naopak komplikujou ostatní, kteří mívají jiné koníčky a deformace. Je zajímavé, jak diametrálně odlišný může být poměr přínosu a opruzu z pohledu drahé polovičky. :)

« Odpověď #107 kdy: Dnes v 14:40:50 »
Ne každý žije v 1+kk a single k tomu.
V single 1+kk se naopak musí automatizovat naprosto úžasně. V rodiném baráku to naopak komplikujou ostatní, kteří mívají jiné koníčky a deformace. Je zajímavé, jak diametrálně odlišný může být poměr přínosu a opruzu z pohledu drahé polovičky. :)
Přesně. Říct ženě, že teď na všechno budou chytré krabičky a všechno se bude dít "automaticky" a co se jí nebude líbit, bude matlat někde na tabletu/ve smartphonu, tak mě s jistotou (což vím protože dřív jsem tyhle automatizační tendence měl taky akorát jsem si už přestal namlouvat, že je to potřeba) vyžene i s celou automatizací z celého dvoupatrového domu a od pěti dětí :D

A já se jí teda vůbec nedivím.
« Poslední změna: Dnes v 14:46:17 od Martin Poljak »

« Odpověď #108 kdy: Dnes v 15:02:58 »
Jsou lidi, co mají dům o více patrech, mají malé děti, co zapomínají zhasínat a fakt jeden termostat v obýváku dobře neovládá teplotu o 2 patra níže. Ale je to jako házet perly ... na stěnu. Nejste cílovka, tak nechápu vaši přítomnost tady, krom toho, že chcete prudit.
Mně teda přijde trochu legrační vaše představa, že kdo má malé děti a bydlí v domě (a má termostat v obýváku), určitě je cílovka. No, není. Reálně je cílovka málokdo, pro velkou část lidí je to hlavně a především koníček. Jen to často nechtějí přiznat ani sami sobě, natož partnerce. A není to špatně, že je. Lidé mají různé koníčky. Ostatně mně to téma taky zajímá i když nic podobného doma už nechci (mimochodem s pěti malými dětmi co zapomínají zhasínát a termostatem v obýváku ve velkém domě). Atokonto ale nechápu takovéhle vaše s prominutím výlevy.

« Odpověď #109 kdy: Dnes v 21:26:44 »
Mně teda přijde trochu legrační vaše představa, že kdo má malé děti a bydlí v domě (a má termostat v obýváku), určitě je cílovka. No, není. Reálně je cílovka málokdo, pro velkou část lidí je to hlavně a především koníček. Jen to často nechtějí přiznat ani sami sobě, natož partnerce. A není to špatně, že je. Lidé mají různé koníčky. Ostatně mně to téma taky zajímá i když nic podobného doma už nechci (mimochodem s pěti malými dětmi co zapomínají zhasínát a termostatem v obýváku ve velkém domě). Atokonto ale nechápu takovéhle vaše s prominutím výlevy.

Tak zatím to bude vždycky o koníčku.
Ale lze to udělat i rozumně, aby s tím ostatní vůbec nepřišli do styku a nějaká ta automatizace tam byla.

A gratuluji k přestěhování do většího domu.
Ještě nedávno jste tu totiž psal:
"Na druhou stranu, my máme půlmetrové kamenné stěny, a i když dům je mrňavý..."
Děti také přibyly? :o)

« Odpověď #110 kdy: Dnes v 21:45:16 »
smazáno, přehlédl jsem kdo odpovídal, nevidím možnost zprávu smazat.
« Poslední změna: Dnes v 21:48:27 od cz6ace »

« Odpověď #111 kdy: Dnes v 21:50:39 »

A to píšu prosím pěkně kde?

Atokonto ale nechápu takovéhle vaše s prominutím výlevy.
Reagoval jsem na Karmelose, kde psal o alzhaimrech a parkinsnech. Moje omluva, že jste sem přišel číst moje výlevy.