Geekovský dárek k letošním Vánocům

Bla

Re:Geekovský dárek k letošním Vánocům
« Odpověď #45 kdy: 04. 12. 2014, 12:29:06 »
Takze honem sehnat ultrafialovou baterku a hupky do bazaru.

Uran si můžeš klidně nakopat krumpáčem a lopatou 8) vytavit si ho můžeš taky sám, má jen o málo vyšíš bod táhní než měď.

Všude možně se válí hromada různých rud, ale k vůli nějakým pár tunám se nevyplatí otvírat důlní dílo.
Kamarád si takhle nakopal třeba stříbrnou rudu, ale i tu uranovou.
Třeba takového uhlí je v CR asi 2x tolik, než jakou mají mocnost všechny naše pánve, ale jsou to malá ložiska, která se nevyplatí těžit.
Třeba protože jsou nesouvislá a na těžbu by se spotřebovalo víc energie než by se získalo zpracováním.
Dokonce známý mého známého si kope hnědé uhlí na zimu na zahrádce!

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 04. 12. 2014, 13:13:19 »
Takze honem sehnat ultrafialovou baterku a hupky do bazaru.

Uran si můžeš klidně nakopat krumpáčem a lopatou 8) vytavit si ho můžeš taky sám, má jen o málo vyšíš bod táhní než měď.

Všude možně se válí hromada různých rud, ale k vůli nějakým pár tunám se nevyplatí otvírat důlní dílo.
Kamarád si takhle nakopal třeba stříbrnou rudu, ale i tu uranovou.
Třeba takového uhlí je v CR asi 2x tolik, než jakou mají mocnost všechny naše pánve, ale jsou to malá ložiska, která se nevyplatí těžit.
Třeba protože jsou nesouvislá a na těžbu by se spotřebovalo víc energie než by se získalo zpracováním.
Dokonce známý mého známého si kope hnědé uhlí na zimu na zahrádce!

Hm, to mas teda docela exoticke znamosti. Ja znam akorat lidi, kteri si v Irsku na topeni dloubou raselinu. Ale tam je to jeste celkem normalni.

jenda

« Odpověď #48 kdy: 04. 12. 2014, 15:45:17 »
Bible Kralická, přísloví 26

3 Bič na koně, uzda na osla, a kyj na hřbet blázna.
7 Jakož nejednostejní jsou hnátové kulhavého, tak řeč v ústech bláznů.
14 Dvéře se obracejí na stežejích svých, a lenoch na lůži svém.
27 Kdo jámu kopá, do ní upadá, a kdo valí kámen, na něj se obrací.

Krleš!

davkol

« Odpověď #49 kdy: 04. 12. 2014, 16:04:16 »
Chtel jsem digitalni teplomer do masa... ale dostal jsem ho uz k svatku, takze ted uz asi nic ;)

Boze, to je neuveritelne, jake picoviny lidi vymysli. Je aspon WiFi, aby se z aplikace daly sledovat varici parametry a z podle toho regulovat WiFi sporak a nasledne generovat statistiky a reporty?
Já s tím připravuju zelený čaj, hodilo se mi to při přípravě nějakého roztoku na „čištění“ plastů a příbuzným jsem to dal na vaření kompotu/marmelády, když se jim rozbil teploměr na hrnci.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 04. 12. 2014, 16:58:09 »
Chtel jsem digitalni teplomer do masa... ale dostal jsem ho uz k svatku, takze ted uz asi nic ;)

Boze, to je neuveritelne, jake picoviny lidi vymysli. Je aspon WiFi, aby se z aplikace daly sledovat varici parametry a z podle toho regulovat WiFi sporak a nasledne generovat statistiky a reporty?
Já s tím připravuju zelený čaj, hodilo se mi to při přípravě nějakého roztoku na „čištění“ plastů a příbuzným jsem to dal na vaření kompotu/marmelády, když se jim rozbil teploměr na hrnci.

Bych si na vasem miste nekde otestoval, jak to meri. U kramu tohoto typu bych se nedivil, kdyby mel chybu pres 5%.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #51 kdy: 04. 12. 2014, 20:03:59 »
Tak jen ohodnotím nápady ostatních:
Uranové sklo - bral bych
Crookesův mlýnek - bral bych
Stirlingův motor - ten bych bral nejvíc, vyměnil bych ho za to sklo i ten mlýnek :-D

« Odpověď #52 kdy: 04. 12. 2014, 20:51:53 »
Hydroponickou zahradu :D .
Předpoklady dělají z lidí blbce.

Bla

« Odpověď #53 kdy: 04. 12. 2014, 22:09:23 »

Si rovnou řekni o Vietnamského zahradníka, 1000 sazenic marihuany a voucher na odběr 1MWh od ČEZ  ;D

Alice

« Odpověď #54 kdy: 05. 12. 2014, 08:19:24 »
Stirlingův motor  - taky pro něj hlasuji , asi nejlepší nápad ze všech zatím podaných . Hmm i když ten fen s wifinou ...   ;D

Miramel

« Odpověď #55 kdy: 05. 12. 2014, 11:38:48 »
Pro ajťačku geeka tanga s přeškrtnutým TUČNákem, TUČNÁků už bylo dost, chce to pro změnu někoho, kdo nebude funět po prvních dvou přírazech a bude věrně simulovat zával v lavině ;D Nejlépe nějakého hubeňáka sportovce ;D

App, spadne lavina a přežije to jedna jediná ženská, ptají se jí, jak se jí jako jediné z pěti set podařilo dostat ven.
"No víte, můj zemřelý manžel byl takový tučňák, že jsem se na ten zával lavinou připravovala posledních pět let....."

;D

A co pro muže geeka program "Zhubni nebo zemři!"

Jimm

« Odpověď #56 kdy: 05. 12. 2014, 12:12:13 »
Zmírat nehodlám, ale děkuji za optání. O hubnutí netřeba hovořit.  :D Proboha co máte všichni proti obezitě? Teď v zimě to příjemně hřeje a já netrpím zimou jako ostatní.

Miramel

« Odpověď #57 kdy: 05. 12. 2014, 14:23:09 »
Zmírat nehodlám, ale děkuji za optání. O hubnutí netřeba hovořit.  :D Proboha co máte všichni proti obezitě? Teď v zimě to příjemně hřeje a já netrpím zimou jako ostatní.

No jo, ale k moři nejezdíš, aby sis nepřipadal blbě, že sotva se rozvalíš na pláži, začnou tě lidi polévat vodou a pobřežní stráž s Greenpeacákama tahat zpět do vody. A o Japonsku nemůže být řeč vůbec, dvoumetrová harpuna zapíchnutá v zádech tě sice jen trochu nasere, ale když se tě pokusí naložit do lodě, hrozně tě to rozzuří.

« Odpověď #58 kdy: 05. 12. 2014, 15:07:16 »

Si rovnou řekni o Vietnamského zahradníka, 1000 sazenic marihuany a voucher na odběr 1MWh od ČEZ  ;D

Na pěstování mariánky opravdu ne.
Předpoklady dělají z lidí blbce.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #59 kdy: 05. 12. 2014, 17:12:52 »

Dost se to prodrazi na obleceni. Neni divu, kdyz z plavek pro obezniho chlapa jinde dokazi usit stan pro dva lidi. A ze to v zime hreje? A co pak delas v lete? Jezdis za polarni kruh?