Windows server 2008 a Money S3

karlos

Re: Windows server 2008 a Money S3
« Odpověď #15 kdy: 24. 03. 2011, 18:24:30 »
chtel bych ve svem byznysu spolehat na produkt firmy ktera si nevi rady s tim jak z jejich aplikace tisknout  ;D

Marcel

« Odpověď #16 kdy: 25. 03. 2011, 09:58:34 »
No oni to tak doslova nerekli, ale na muj dotaz:
Citace
Marcel xxxx  01.03.2011 03:57    
Dobry den, mam nainstalovane Money S3 jako remote aplikaci na Windows Server2008. Aplikace bezi celkem v poradku, ale pri pokusu o tisk tvrdi, ze nema zadnou defaultni tiskarnu. Tiskarnu samozrejme ma (jednak z pocitace, kde bezi) a jednak jsem i na Windows server nainstaloval lokalne PDFCreator (virtualni tiskarna). Stale zadny uspech. Mate na to nejakou radu? Muj druhy dotaz smeruje na spousteni remote aplikace (Money) pod klientem s Windows XP - system pozaduje nainstalovani certifikatu, ale to se mi nedari - mate nekde sepsane nejake HowTo, abych si nainstaloval duveryhodny certifikat? Dekuji.

napsali toto:

Citace
Nekdo  14.03.2011 02:47
Dobrý den, na windows serveru 2008 by se mělo ohlídat především UAC. Bližší postupy nemáme zpracovány ani v interní formě. Obávám se, že nastavení certifikátu už bude mimo naše znalosti. Zde bych raději doporučil konzultaci s jinou IT firmou, která se specializuje přímo na serverová řešení. Omlouvám se za zpožděnou odpověď a přeji příjemný den Nekdo

No proste mi nejak dobre neporadili. MOzna jsem to nesformuloval dostatecne dobre, ale i tak...

Ivan

« Odpověď #17 kdy: 25. 03. 2011, 10:08:56 »
A co takhle priste pred prechodem na novy OS, zjistit u dodavatele softu jestli ho podporuje a je schopen vam se sprovoznenim pomoct nez neco koupit a pak se divit ?

dustin

« Odpověď #18 kdy: 25. 03. 2011, 10:20:20 »
Bližší postupy nemáme zpracovány ani v interní formě. Obávám se, že nastavení certifikátu už bude mimo naše znalosti. Zde bych raději doporučil konzultaci s jinou IT firmou, která se specializuje přímo na serverová řešení.

To je smutný kino, místo získání očividně chybějících znalostí poslat klienta do háje.

Marcel

« Odpověď #19 kdy: 25. 03. 2011, 10:22:04 »
My ten soft meli uz kvuli necemu jinemu, informoval jsem se a vim, ze spouste lidi to takto bezi. Misto nejakeho fileserveru a rdp na jeden konkretni pocitac jsem to radsi zkusil rozbehat na win server 2008, kdyz uz ho mame kvuli necemu jinemu.

Normalne Money s3 bezelo na jednom compu lokalne, druhej pristupoval k datum z lokalni site, 3. se pripojoval pres rdp na jeden z tech 2 lokalnich a jeste mame pobocku, ktera porizuje data uplne mimo a posilaji se jakesi prenosy. Timto resenim slo o zjednoduseni celeho procesu a melo by dojit i ke zrychleni, protoze money pobezi "lokalne". Jenom me proste prekvapuje, ze windowsova aplikace se tvari, ze automaticky namapovane tiskarny proste nefunguji.

Ivan

« Odpověď #20 kdy: 25. 03. 2011, 10:45:39 »
Automaticky mapovane tiskarny nemusi vzdy fungovat pokud je to treba multifunkce, urcité tiskarny nepojedou bez ovladacu vubec - stranky vyrobce tiskarny nebo se ptej dodavatele. To ze sis zjistil ze to nekomu nekde funguje je dost chabe proste pokud pracujes s money M tak se nehnat do toho co ani jejich podpora nezvlada .

Marcel

« Odpověď #21 kdy: 25. 03. 2011, 11:19:45 »
No kdyz ja si chtel pomoct. Jen me proste mate, ze notepad, ktery spustim na rdp mi vytiskne na me tiskarne (multifunkcni ;-) ) text, kdezto Money se tvari, ze je ta tiskarna spatna, ale zkusim je nainstalovat na server jako sitove, snad to pujde (i kdyz se chci pripojovat pres internet a tezko si vyhledam na serveru moji domaci tiskarnu - no z domu to snad pujde).

Jinak samozrejme chapu, ze brecim na spatnym hrobe, ale root.cz mam rad a sekce Windows a jine systemy mi pro muj dotaz neprisla jako off-topic. Tak sem to proste zkusil a neco sem tim i vyresil.

ahzs

« Odpověď #22 kdy: 25. 03. 2011, 11:58:23 »
Dobrý den,
a funkce Mail(PDF) Vám funguje? Nebo, když dáte tisknout nějaký doklad, tak se Vám ukáže tabulka s výběrem tiskárny a typu formuláře?

Marcel

« Odpověď #23 kdy: 25. 03. 2011, 13:18:10 »
Jakmile dam tisk, tak se mi otevre chybove okno:
Citace
V prubehu tisku doslo k chybe.
A hned pak druhe:
Citace
There is no default printer currently selected.
Okno zavru a jsem tam, kde jsem byl :( Takze ani okno s vyberem tiskarny nevidim.

Trochu lepsi situace je pri pripojeni pres RDP, kde pokud mam nastavenou PDFCreator tiskarnu (nainstalovanou lokalne na serveru) jako vychozi, tak uz vidim dialog nastaveni tisku a muzu to vytisknout, ale jen na ten PDF Creator. Pri pokusu o tisk na lokalni tiskarne (u meho PC, kde pracuji) vyberu tiskarnu Xerox presmerovanou relaci cislo 2 a objevi se mi vyse zminovane 2 dialogy oznamujici chybu tisku.

Michal ZOBEC

• *
  • 33
  • IT Consultant & Architect & Developer
    • Zobrazit profil
    • Michal ZOBEC LinkTree
« Odpověď #24 kdy: 25. 03. 2011, 16:24:43 »
já bych možná doporučil přesunout se s touto otázkou na microsoft technet fóra kde jsou hlavně jen odborníci na windows. já bych moc rád poradil ale s RDS nemám zkušenosti - jedině že bych si to vyzkoušel na virtuálu.

tam bych řekl že bude odpověď mnohem rychlejší.
Michal ZOBEC
OnPremise & Cloud IT Consultant & Architect & Developer.
More: https://zob.ec/mylinktree

Marcel

« Odpověď #25 kdy: 25. 03. 2011, 19:41:54 »
To bude asi rozumne, presto vsem dik za prinosne tipy.

Tomáš Bazinek

« Odpověď #26 kdy: 25. 03. 2011, 19:59:25 »
Já jsem se to pokusil rozeběhnout ve firmě, kde dělá moje manželka. A dopadlo to tak, že si museli koupit síťovou tiskárnu, protože na těch to běželo bez problémů. Jakmile jsem zkusil nějakou přes USB, tak to nešlo.
Nevím, proč to tak je, protože též nejsem odborník na Windows server.

ahzs

« Odpověď #27 kdy: 25. 03. 2011, 20:58:48 »
Mozna se mylim, ale mel jsem podobny problem zkuste:
v nastaveni uzivatele: ostatni - uzivatelske nastaveni - email export - a tam odskrnete nebo zaskrknete: V pripade vychoziho postovniho klienta...

Michal ZOBEC

• *
  • 33
  • IT Consultant & Architect & Developer
    • Zobrazit profil
    • Michal ZOBEC LinkTree
« Odpověď #28 kdy: 27. 03. 2011, 12:50:16 »
Mozna se mylim, ale mel jsem podobny problem zkuste:
v nastaveni uzivatele: ostatni - uzivatelske nastaveni - email export - a tam odskrnete nebo zaskrknete: V pripade vychoziho postovniho klienta...

jak to souvisí s nefunkčním tiskem v terminálovém serveru?
Michal ZOBEC
OnPremise & Cloud IT Consultant & Architect & Developer.
More: https://zob.ec/mylinktree

ahzs

« Odpověď #29 kdy: 28. 03. 2011, 09:25:41 »
Asi to nějak souvisí, protože já jsem nedávno řešil podobný problém a toto zatržítko vyřešilo můj problém. Money S3 je šílený SW, kde nikdy nevíte, co se vlastně děje.