Neviem sa rozhodnut medzi SSD

Re:Neviem sa rozhodnut medzi SSD
« Odpověď #15 kdy: 08. 12. 2013, 11:36:26 »
rychlost , rychlost, rychlsot... proboha ty stovky megabajtu za sekundu jsou jen reklamni kecy. to vubec nic nevypovida o kvalite nebo vykonu SSD. tam jsou uplne jine veliciny a/nebo metodiky mereni.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

andy

« Odpověď #16 kdy: 08. 12. 2013, 12:09:25 »
to_je_jedno sry, ale jedine podla coho sa mozes rozhodnut su skusenosti uzivatelov a recenzie a podla oboch vychadza samsung pro v danej cenovej relacii najlepsie. Ja som teraz kupoval a zatial som spokojny.

« Odpověď #17 kdy: 08. 12. 2013, 12:21:21 »
moje slova byla zamerena na EVO a verzi SATA

andy

« Odpověď #18 kdy: 08. 12. 2013, 12:37:54 »
Nj, ale EVO je na take to domace zuvanie tiez celkom fajn :).

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 08. 12. 2013, 12:53:45 »
a su tu strediska samsungu na reklamovanie diskov?

Podle serioveho cisla je vyrobce schopen urcit datum vyroby. Nekteri vyrobci maji primo web stranku, kam nasypete seriove cislo a rekne vam to napriklad kdy byl disk vyroben. Zaruka zacina datem prodeje, ale logicky disk nemohl byt prodan pred tim, nez byl vyroben. Cili  jestli zaruka je X let a vam se disk podela do obdobi datum vyroby + X, jste v suchu. Pokud ale disk byl koupen treba 6 mesicu po vyrobe a vam se podela 3 mesice po uplynuti zaruky podle serioveho cisla, tak bez dokladu o koupi nedokazete, ze ten disk mate jeste v zaruce podle data koupe a to jeste po 3 mesice.

mca

• 181
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 08. 12. 2013, 13:11:14 »
andrej: Kdyz myslis, proc ne, nicmene faktem zustava to, co jsem napsal, protoze EVO je postavene na TLC a jeho cache (120GB - 256MB LPDDR2) turbuje cache do 3GB  (±2.79GiB), potom nastava tvrdy propad. To jest cast, ktera si hraje na SLC ... takze nakonec lezi i pod hranici SATA2, jak se tazatel dozaduje rychlosti. S kazdym bitem je tudis nakladano uplne jinak, nez-li u MLC SSD bez TURBO baznechtu. Predtim, nez bude kdokoliv prskat nad svym bozskym EVO, si to overte z ruznych dostupnych zdroju. Testy jsou a jak se chova EVO od okamziku, kdy se ta cast zaplaca. Mimochodem i to je duvodu (interni operace), proc se musel zvysit takt radice.

« Odpověď #21 kdy: 08. 12. 2013, 14:31:24 »
je rozdil v domacim uzivani a je rozdil kdyz to ma nekdo na praci kde vykon(tj nikoliv sekvencni rychlosti udavane ve stovkach MB/s) potrebuje a ten disk muze dostat dost pohulene.

andy

« Odpověď #22 kdy: 08. 12. 2013, 14:40:36 »
mca ved ja som pisal ze na pracu asi Pro. Ta cast sa podla mna zaplacava ak tam stale zapisujes. Inak sa postupne vyprazdnuje (proste funguje ako cache) a je to iba o zapise, nie citani.
Domace zuvanie - obrat zo slovenskej reklamy..znamena ze mas win, office a pc pouzivas povacsinou na browsovanie/net.. Ak vkuse nezapisujes stovky mb, co sa robi snad iba pri grafike (a mozno kompilacia nejakeho brutal velkeho projektu), tak ti vsetko fici. Vacsina ludi ma aj tak disk plny mp3 a filmov a tam ti je ta rychlost dost nanic. (a este hier)
EVO je consumer disk zamerany skor na citanie a rychlost pri obcasnom zapise, pri Pro netreba rozmyslat, preco sa mi to zrazu tak spomalilo.. EVO stoji cca 150e a Pro 200, oba maju sifrovanie co sa ti ako vyvojarovi moze zist a oba su bozsky tiche :) (ako vsetky ssd). Ak chces pocut, ze rozdiel nespoznas a usetris 50e, tak to ti tu asi nikto nepovie, lebo to zavisi od toho co robis a ake mas velke projekty. (napr. ak mas malo RAM, tak na EVO sa ti bude swapovat asi prave do tej cache a neustale ju zaplnat)

Ten graf mas inak tu http://goo.gl/Ofa48q

Komo

« Odpověď #23 kdy: 08. 12. 2013, 15:44:26 »
btw. na diit.cz otestovali uz par SSDcok a vysledky mozu celkom pomoct pri rozhodovani