Neviem sa rozhodnut medzi SSD

JP

Neviem sa rozhodnut medzi SSD
« kdy: 06. 12. 2013, 16:54:08 »
Mam v hladaciku tieto dva disky: Samsung 840pro 256gb a Samsung 840EVO 250gb. Neviem sa rozhodnut, ktory z nich si kupit. EVO je o niekolko desiatok eur lacnejsie, ale o malinko pomalsie. Ale spozorujem to? Pracujem ako vyvojar (Visual studio, databaza), potom internet, filmy, sem tam hra. Ziadne strihanie videa apod. Co by ste poradili?
Dakujem

Pavel 'TIGER' Růžička

Re:Neviem sa rozhodnut medzi SSD
« Odpověď #1 kdy: 06. 12. 2013, 17:26:48 »
Mam v hladaciku tieto dva disky: Samsung 840pro 256gb a Samsung 840EVO 250gb. Neviem sa rozhodnut, ktory z nich si kupit. EVO je o niekolko desiatok eur lacnejsie, ale o malinko pomalsie. Ale spozorujem to? Pracujem ako vyvojar (Visual studio, databaza), potom internet, filmy, sem tam hra. Ziadne strihanie videa apod. Co by ste poradili?
Dakujem

Myslím, že je to celkem jedno, chce to jen uvážit, jestli vyšší  rychlost a 6GB stojí za cenový rozdíl 1100,- Kč.

Fip666

« Odpověď #2 kdy: 06. 12. 2013, 18:23:03 »
Ak chces to najlepsie a je ti jedno ze to je drahsie - kup PRO, ktore ma lepsi zapis, teoreticky vacsiu vydrz.

Kazdopadne pozeram, ze cenovy rozdiel je mozno az 25% co je vela, kupil by som evo. Ono prakticky rozdiel je blizky nule a radsej usetrene peniaze vrazim do skorsej vymeny za iny a novsi typ. Za 2-3 roky bude kazde ssd rychlejsie a lacnejsie ako 840PRO

mca

• 181
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 06. 12. 2013, 18:28:22 »
Rychlost Samsung EVO neni nicim vice, nez-li optickym klamem po dobu, dokud si hraje na SLC - od toho okamziku je to uplne stejny zoufalec, jako stazene 840. Sice jiz nemaji problemy s MDX a TLC co se zivotnosti tyce, avsak zadna slava to neni. Seagate 600 v cenovem ekvivalentu vychazi mnohlem lepe. Teoreticky rozdil mozna neni zadny, prakticky ovsem propastny.

Samsung 840 Pro nebo Seagate 600 Pro jsou aktualne asi nejlepsi high-end consumer SSD.

JP

« Odpověď #4 kdy: 06. 12. 2013, 20:26:48 »
Takze chces povedat ze sa EVO neoplati? Podla mna samsung patri medzi najlepsich vyrobcov ssd a z toho mi vychadza ze evo je dobry disk.

mca

• 181
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 06. 12. 2013, 21:22:15 »
EVO je consumer delany na pomer cena/kapacita a jeho ekvivalntem jsou PM841 (MLC). Staci zaplnit "radoby SLC cast" vyuzivanou jako cache (+ radic na vyssi frekvenci) a nazdar. Zkratka levna a dostupna kapacita, od ktere se nic neceka tzn.: do desktopu nejobycejnesiho pouzivatele na socialni mor budiz, ale dal nesmi. Nejen, ze 840 Pro ma uplne jinak resenou interni strukturu a algoritmy, ale take rychlejsi a spolehlivejsi pameti, coz z nej cini high-end consumer SSD, jeho cenou ekvivaletnim enterprise SSD jsou SM843.

To je Tvuj nazor, ale Samsung in general nezvladaji dobre mixovane workloady, ktere davaji pomerne dobre Intel, Hitachi a Stec.

« Odpověď #6 kdy: 07. 12. 2013, 11:27:38 »
Na praci nejniz 840PRO. nebo kouknout k intelu. Uz kvuli 5 let zaruky
Děkuji za možnost editace příspěvku.

andrej

« Odpověď #7 kdy: 07. 12. 2013, 11:45:55 »
Ak pracujes ako vyvojar, tak sa ti to zaplati. Najhorsie co moze byt je cakat na pomale pc ked mas tonu prace a nic neprodukovat. Inak si nemyslim, ze maju ine algoritmy, kto by investoval do vyvoja? Skor maju inak nastavene nejake parametre.

JP

« Odpověď #8 kdy: 07. 12. 2013, 12:53:29 »
no s tym cakanim kym sa mi vsetko nacita mas pravdu. moj stary disk ledva dycha a kym pocitac nabehne se vsim vsudy, tak to trva aj dobrych 10min. a ked vypinam NB, tak dobrych 5min, ked ukoncujem pracu.
myslite, ze sa oplati este chvilku pockat a po vianociach kupit?  myslim tym, ze mozno pojde o nejake to euricko dole ten PRO.

JP

« Odpověď #9 kdy: 07. 12. 2013, 13:50:42 »
Este by som sa chcel spytat, ked by sa nahodou pokazil disk, je mozne ho reklamovat priamo u vyrobcu tj. u samsungu v nejakom servisnom stredisku? Ide o to, ze zvazujem rozne alternativy obchodov a nahodou ak by ten obchod zanikol, ci by mi mali ten disk kde vyreklamovat. pretoze o 3-5 rokov nevieme co sa udeje, a obchod uz nemusi existovat.

Komo

« Odpověď #10 kdy: 07. 12. 2013, 15:01:25 »
Jasne ze hej, odchod je len sprostredovavatel, ktory ti samozrejme reklamaciu preberie ak to budes chciet ale normalne sa reklamacia da vyriesit aj cez vyrobcu.
Obycajne staci seriove cislo na zaklade ktoreho ti vygeneruju RMA # s ktorym to posles. Reklamoval som tak Samsung notebook a WD HDD.

JP

« Odpověď #11 kdy: 07. 12. 2013, 15:17:19 »
a su tu strediska samsungu na reklamovanie diskov? lebo ja som nasiel ale nejake len na reklamovanie TV, notebookov, atd., ale diskov som nenasiel. a vazne staci len seriove cislo? na ich strankach som nasiel, ze doklad o kupe chcu. ja by som to chcel kupit na jednu firmu, ktora je platcom dph, tak aby potom nebol problem, keby to je na niekoho ineho pisane. ak by stacilo len seriove cislo, tak potom by problem nebol.

Ramtech

« Odpověď #12 kdy: 07. 12. 2013, 15:36:32 »
Ja som reklamoval Samsung HDD u www.ccc.sk v Bratislave

JP

« Odpověď #13 kdy: 07. 12. 2013, 15:47:07 »
diky za stranku. mozem sa spytat, co si ktomu potreboval?

JP

« Odpověď #14 kdy: 07. 12. 2013, 16:59:21 »
to mca:
este stoji ale za uvahu, ci by sa mi PRO oplatil. Ja mam v NB SATA II, takze tak ci tak pri PRO aj pri EVO nevyuzijem tie rychlosti naplno. som na vazkach. Momentalne som zistil, ze sa tie disky oplatia kupit viac v CR, kedze ceska koruna oslabila oproti euru:) ale stale 40e cenovy rozdiel.