Nové okno Downloads ve Firefoxu

Pavel 'TIGER' Růžička

Re:Nové okno Downloads ve Firefoxu
« Odpověď #15 kdy: 14. 04. 2013, 14:43:30 »
muzu se prosim zeptat, proc pan Krcmar neustale meni nazvy temat? Uz me to docela sere..  Diky za odpoved.

Také mne to už nejednou zarazilo, chápu přeřazení do jiné kategorie ve fóru, ale tohle je poněkud nešťastné, i když možná tu máme trávit více času a tak nám to dělá zábavnější.  ;D

Fórum Root.cz » Hlavní témata » Hardware » Nové okno Downloads ve Firefoxu

wtf?
 :o :o

Taky dobré  ;D Jestli on ten Krčmář nebyl v nějaké krčmě.  ;D

« Odpověď #16 kdy: 14. 04. 2013, 19:41:16 »
muzu se prosim zeptat, proc pan Krcmar neustale meni nazvy temat? Uz me to docela sere..  Diky za odpoved.

Také mne to už nejednou zarazilo, chápu přeřazení do jiné kategorie ve fóru, ale tohle je poněkud nešťastné, i když možná tu máme trávit více času a tak nám to dělá zábavnější.  ;D

Fórum Root.cz » Hlavní témata » Hardware » Nové okno Downloads ve Firefoxu

wtf?
 :o :o

Taky dobré  ;D Jestli on ten Krčmář nebyl v nějaké krčmě.  ;D
Což o to, to by mi nevadilo.
Ale logika té změny mi uniká ...

« Odpověď #17 kdy: 14. 04. 2013, 20:00:03 »
Vysvětlení je prosté. Měním ty názvy, které jsou:

• Moc dlouhé
  • Moc krátké
  • Neobsahují diakritiku
  • Chybí to podstatné
  • Přebývají emotivní výlevy

Obvykle jde o kombinaci několika výše uvedených bodů. V tomto případě to byl hlavně první a taky poslední. Nadpis musí být věcný, s diakritikou a dlouhý tak, aby se pokud možno nelámal na titulce na dva řádky. Jednoduché.

3ugeene

« Odpověď #18 kdy: 14. 04. 2013, 20:21:30 »
vdaka za odpoved, pochopitelne jsem si myslel, ze to jsou takove duvody. Jen me kolikrat zarazi, ze nekdy po pul dni nemuzu najit tema, ktere jsem rano cetl.

« Odpověď #19 kdy: 14. 04. 2013, 20:35:00 »
Bohužel ne vždy u toho právě sedím a podaří se mi to chytit hned. Ovšem ID tématu zůstává, takže je možné to dohledat podle toho.

Ještě k úpravám: bohužel musím někdy přeložit slovenský titulek, pokud neobsahuje diakritiku. Neumím slovensky natolik dobře, abych to odiakritikoval bez chyby. Takže ačkoliv to někdy může vypadat jako tažení proti slovenštině, není tomu tak. Pokud je titulek OK a má diakritiku, nechávám ho tak.

Mimochodem před třemi lety jsem o tom psal a je tam halda reálných příkladů špatných titulků.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #20 kdy: 14. 04. 2013, 21:26:49 »
Bohužel ne vždy u toho právě sedím a podaří se mi to chytit hned. Ovšem ID tématu zůstává, takže je možné to dohledat podle toho.

Ještě k úpravám: bohužel musím někdy přeložit slovenský titulek, pokud neobsahuje diakritiku. Neumím slovensky natolik dobře, abych to odiakritikoval bez chyby. Takže ačkoliv to někdy může vypadat jako tažení proti slovenštině, není tomu tak. Pokud je titulek OK a má diakritiku, nechávám ho tak.

Mimochodem před třemi lety jsem o tom psal a je tam halda reálných příkladů špatných titulků.

Tak mne tohle nijak nepálí, ale tohle téma by bylo dobré z toho hardware přesunout jinam. ;D Pravdou je, že kdyby to tu nebylo zvýrazněno, nevšiml bych si toho. To u těch předmětů mne to kolikrát zarazí, když najdu svůj příspěvek v tématu, kam jsem nic nepsal.  ;D

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #21 kdy: 14. 04. 2013, 21:32:03 »
Ale, když jsme u toho, proč když dám na hlavní stránce Nové téma, tak ho nemůžu zařadit do správné sekce, když to chci udělat, musím vlítnout do fóra, do té sekce a pak teprve na nový příspěvek ... dost zdlouhavé ...  Z hlavní stránky to jde automaticky do ostatní --> nové téma. Petře, to musí celkem otravovat i Tebe ...

« Odpověď #22 kdy: 14. 04. 2013, 21:36:27 »
Takhle je to zařízené v SMF. Pokud chceš vložit téma, musíš do sekce. Dřív to bylo neviditelné a lidi nevěděli, jak se ptát. Nenapadlo je, že musí nejdřív do sekce. Vyřešili jsme to takhle, s tím, že to přehazuju ručně. Není s tím problém. Pokud to v SMF jde jinak (vybrat sekci už ve formuláři tvorby tématu), budu rád za chytrou radu.

MK

« Odpověď #23 kdy: 14. 04. 2013, 22:28:34 »
Tak teď už je tu tolik offtopiců, že by se téma mohlo už přejmenovat na "Jak napsat titulek" a přesunout do jiné sekce.

Ale abych se vrátil zpět k původnímu tématu - díky TIGERovi za odkaz do about:config, už to mám přenastavené do normálního stavu. Už jsem to chtěl udělat dávno, ale nechtělo se mi to hledat. Co se týče GUI, tak mně převratné novinky taky nesvědčí.

elektrische Maus

« Odpověď #24 kdy: 14. 04. 2013, 23:01:05 »
Tolik konzerv pohromadě se jen tak nevidí. Být to na místní komunitě, tak vývoj zamrzl u textového režimu.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #25 kdy: 14. 04. 2013, 23:19:54 »
Tolik konzerv pohromadě se jen tak nevidí. Být to na místní komunitě, tak vývoj zamrzl u textového režimu.

Tak u mne to tak tragické není, třebas Gnome Shell beru jako velmi dobrý desktop, ale zrovna nedávno jsem si říkal, k čemu ho vlastně potřebuji? Velké PC s grafikou jsem odpojil, zapojil Netbook s LXDE a to samé dělám na něm a i se stejnou odezvou. Mám na něm 1GB ram  a teď jsem zrovna na 401MB. Pravdou je, průběžné nastavování LXDE je asi měsíc, ale zase mi tu tak nehučí ventilátory, mám nižší spotřebu a práci odvádím stejnou. Takže si tak. Na co mít velblouda, když si vystačím s komárem.  ;D

« Odpověď #26 kdy: 15. 04. 2013, 10:35:35 »

To je zase blábol,  :).
Rád si nechám vysvětlit, co mi to "vylepšené" gui přineslo ...

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #27 kdy: 15. 04. 2013, 11:17:16 »

To je zase blábol,  :).
Rád si nechám vysvětlit, co mi to "vylepšené" gui přineslo ...

Možnost jeho vypnutí?  ;D