Aha, takze podle tebe se HDD nemuze podelat a uzivatel ktery tam ma nezalohovana data o ne nemuze prijit. hezky ty, hezky...
A kde tvrdím, že se HDD nemůže podělat, nebo že je zbytečné zálohovat? Jen tvrdím, že pravděpodobnost poruchy u SSD je větší. Pokud by mi odešel disk, tak pro mě osobně není problém ztráta dat, která je na úrovni pár minut práce mezi synchronizací na server, ale ztráta času, kdy nemůžu používat stroj by mi způsobila řadu problémů. Jenže většina lidí v mém okolí na zálohy kašle bez ohledu na to, jak je přesvědčuju, se slovy "já tam nic důležitého nemám".
Přepisy jsem si počítal, teoreticky by to mohlo vydržet roky. Jenže v praxi to očividně neplatí vždy, metadata dovedou udělat taky hodně, a cena za snížení rizika přesunem některých dat na klasický HDD je přijatelná. SSD je prostě pořád příliš nová technologie na to, abych jí věřil jako klasickým HDD.
Ale opatrný jsem u všeho: vyhýbám se prvním modelům postaveným na nové technologii, ať jde o HDD, procesory... Statisticky tam prostě je větší pravděpodobnost problémů.