No jo, ale v tvém příspěvku bylo „Pokud nezíská roota, tak stačí jenom smazat home“. Ale jak si můžu být jistý, jestli roota nezískal, když mohl?
Úplně stejně, jako jsem si jistý, že mi nenatáčel monitor kamerou skrytou ve stěně, i když mohl. Jsem si prostě (v rozumné míře) jistý, že na počítači nemám nic, co by mu stálo za manuální útok a automatickým útokem by to šlo těžko.
Nicméně pointa byla v tom, že třeba u mě by mnohem větší škodu způsobil prostě tím, že by si odnesl SSH a GPG klíče, maily a pár souborů. Ve srovnání s tím by nutnost znova nainstalovat systém byla celkem prd.
No jo, tak na druhou stranu pro mě je spoléhání se na to, že nebyl schopen do okna terminálu, kde mám rootshell, poslat přes X11 nějaký příkaz, dost málo…
init skript desktopového prostředí
Schválně zkus dát skript, který by to dělal a já ti řeknu, jestli by na mém stroji byl úspěšný, jo? 
No tak červ to asi bude umět pro tři nejrozšířenější desktopová prostředí, správce oken využívající .xinitrc, Bash a ZSH. Jestli používáš PrymekWM a PrymekSH, tak se to pochopitelně nepovede. Ale u 95 % uživatelů uspěje.