Jak se přihlásit do desktopu jako root?

Stalin

Re:Jak se přihlásit do desktopu jako root?
« Odpověď #45 kdy: 13. 02. 2013, 22:40:49 »
Na tom ste sa zhodli Vy s Mirek Prýmek. Ostatní tak nejak tušia, že ideálne to rozhodne nie je.

Jakub Galgonek

« Odpověď #46 kdy: 13. 02. 2013, 22:41:28 »
No hlavně to není ta jedna ikona, kterou tazatel chce (tj.  mít jednu ikonu, na kterou kliknu a program běží pod rootem). To ve Windows rozumným způsobem vůbec nejde, imho nejlepší, co se dá použít, je SudoWin...

Ještě to jde zaškrtnout přímo u zástupce: Properties -> Shortcut -> Advenced... -> Run as administrator.

Stalin

« Odpověď #47 kdy: 13. 02. 2013, 22:45:43 »
4 kroky verzus už odporúčané 4 kroky:

"1. jsem nahore psal, ze je to gksudo nebo gksu
2. udelej si script v bashi, kterej udela ty dva prikazy od pana Krcmare
3. dej mu chmod +x
4. profituj"

« Odpověď #48 kdy: 13. 02. 2013, 22:47:23 »
Ještě to jde zaškrtnout přímo u zástupce: Properties -> Shortcut -> Advenced... -> Run as administrator.
No ale to pořád to heslo musíš zadat.

« Odpověď #49 kdy: 13. 02. 2013, 22:50:28 »
Na tom ste sa zhodli Vy s Mirek Prýmek. Ostatní tak nejak tušia, že ideálne to rozhodne nie je.
Myslím, že víc lidí by se shodlo na tom, že když chce někdo zdarma pomoct se softwarem, který pro něho někdo zdarma napsal, tak by to mohl udělat alespoň s elementární mírou slušnosti a pokory.

A pokud to tak udělat nehodlá, jsou na trhu nejmíň tři operační systémy, za které může zaplatit a za ty zaplacené peníze požadovat adekvátní support.

j

Re:Jak se přihlásit do desktopu jako root | Debian
« Odpověď #50 kdy: 13. 02. 2013, 22:54:34 »
sudo nebo su nefungujou?

no mám konzoli už jako root, ale stejně to nejde...
bash: sublime_text: příkaz nenalezen

To bude tim, ze se nejak jako mamlas chovas, ale ze mamlas ses ...
Nemas to v ceste => nemuze se to samo odkudkoli spustit, chtelo by to pouzit tu pulku mozku a pouzit find trebas ...

« Odpověď #51 kdy: 13. 02. 2013, 22:56:08 »
Citace
A pokud to tak udělat nehodlá, jsou na trhu nejmíň tři operační systémy, za které může zaplatit a za ty zaplacené peníze požadovat adekvátní support.
Tady jste se mu alespoň pokusil rozmluvit, aby nespuštěl celé Gnome pod rootem. Otázka je, jestli by mu rozmlouvali taky na placeném supportu pro Windows.  :)

j

« Odpověď #52 kdy: 13. 02. 2013, 23:04:57 »
Na suportu nejen widli ti poradej trebas tohle:

Kód: [Vybrat]
>  /includes/countries.inc.php  777
> /includes/membertypes.inc.php 777
> /language/EN/categories.inc.php 777
> /language/EN/categories_select_box.inc.php 777

- CHMOD Directory Permissions necessary are as follows:

> /cache/ 777
> /uploaded/ 777
> /uploaded/cache/ 777

Coz je zhruba na totez tema ... (a na zabiti samo)

Jakub Galgonek

« Odpověď #53 kdy: 13. 02. 2013, 23:07:35 »
No ale to pořád to heslo musíš zadat.

Hmm, myslel jsem, že to nevadí ...

« Odpověď #54 kdy: 13. 02. 2013, 23:41:49 »
Tady jste se mu alespoň pokusil rozmluvit, aby nespuštěl celé Gnome pod rootem. Otázka je, jestli by mu rozmlouvali taky na placeném supportu pro Windows.  :)
Windows se přihlašování jako admin taky postupně zbavují. U 8 snad už definitivně nebo co... Ale hlavní je pošťourat se řádně v (nikde pořádně nezdokumentovaných) registrech! To je totiž to "na jedno kliknutí" :)

http://www.neowin.net/forum/topic/1120770-windows-8-run-everything-as-administrator/ :))

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: 14. 02. 2013, 02:43:11 »
Windows se přihlašování jako admin taky postupně zbavují. U 8 snad už definitivně nebo co...

Jo, postupne je to spravne slovo. Uz to trva asi 20 let. Tomu rikam revoluce!

« Odpověď #56 kdy: 14. 02. 2013, 05:57:44 »
Jo, postupne je to spravne slovo. Uz to trva asi 20 let. Tomu rikam revoluce!
Ale no tak, začali s tím až u Vist, to je jenom 5 let :)

Navíc já se jim vůbec nedivím, že se do toho moc nehrnou, dost bych řekl, že ví, proč to dělají pomalu. Mohl bych vyprávět sáhodlouhé historky o tom, jaké problémy mám s tím, že v mnou spravovaných Windows doménách nemají uživatelé ani lokální admin práva... většina softwarů počítá s tím, že i  taková účetní pracuje pod vysoce oprávněným účtem - a když oznámím výrobci, že jejich soft pod neoprávněným účtem nefunguje, buď se na mě dívají vyloženě jako na pitomce, který si hraje kdoví na co, nebo mi sice řeknou "ok, vaše úvaha je v principu správná, ale z desetitisíc instalací máte tuhle konfiguraci jenom vy - a to dodáváme software i na ministerstva a podobně". Jde z toho na mě vždycky smutek smíšený s hrůzou...

...takže ty změny, co započaly Vistama všem těm programátorům pro Windows, co nikdy o separaci práv neslyšeli, škodolibě přeju, protože čas ukázal, kdo z nás dvou je pitomec ;)

« Odpověď #57 kdy: 14. 02. 2013, 06:06:23 »
Hmm, myslel jsem, že to nevadí ...
Tak uživateli je to asi jedno, ale z hlediska správce sdělit uživateli admin heslo, to už se skoro může klidně jako admin přihlašovat rovnou - protože jakýkoliv software ho potom o eskalaci požádá, ochotně mu vyhoví... U běžných uživatelů je potřeba počítat s tím, že nepoví jenom to, co neví, a neudělají jenom to, co udělat nemůžou ;)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: 14. 02. 2013, 13:00:26 »
Ale no tak, začali s tím až u Vist, to je jenom 5 let :)

Ja mel za to, ze s tim zacali nekde s NT, i kdyz pokrokova featura Run as.... se objevila snad az ve W2k a na NT 4.0 bylo v Resource Kitu jakesi strasne graficke sudo s grafikou z doby Widle 3.0.

Jinak to, co spachali ve Viste je dost nepochopitelne zverstvo. Vetsina lidi porad jede pod adminem, akorat, ze to admin je pouze do urcite miry. Aby to admin byl doopravdy, je treba aplikaci odpalit nikoliv enterem, ale shift enterem nebo takova nejaka kokotina. Tohle je leda tak obchcavka okolo spatnych programovacich navyku, ktere MS v programatorech po leta systematicky pestoval. A bohuzel, netyka se to jen nejakych bastliru ze Sourceforge. Kokoty maji i v HP. Mam ted v baraku jeden ten laserovy vsechnostroj se scanerem a faxem a instalace driveru si nainstaluje jakysi updatovaci program, ktery se pousti pri kazdem zalogovani a vyhodi hlasku, ze nema adminska prava a chcipne. Musel jsem to vyskrtnout v Autoruns od Sysinternals.

BTW, HP jsou posledni dobou kokoti, ze jim neni rovno. Cela ta vec nechtela nabehnout, protoze byla zadelana zrcatka ve scaneru. Cili scanner nesel, ale ne, ze by to pri bootu ohlasilo, ze nejde scanner a tisklo se vesele dal, ono to ohlasi jakysi podivny, nic nerikajici kod a zastavi se to, prestoze neexistuje jediny logicky duvod, proc by kvuli scanneru nemela fungovat tiskarna.

« Odpověď #59 kdy: 15. 02. 2013, 10:47:04 »
To je zase diskuze k pobavení :D

1. tazatel řeší problém, vymyslí si naprosto zcestné řešení a zeptá se, jak ho realizovat místo toho, aby se zeptal, jak řešit původní problém
2. tazatel se (na základě svých pravděodobně začátečnických zkušeností s linuxem) snaží chaoticky interpretovat rady a dost možná většinu z nich ani nečte celou a pokud jo, tak nad nimi raději moc nepřemýšlí
3. tazatelovi dojde trpělivost a vybíjí si vztek na linuxu