Budu velmi rád, pokud si mini pc někdo zakoupí nebo pokud jej již má, že se podělí o zkušenosti s fungováním onoho mini pc :-)
Jinak ke kompatibilitě s klasickým PC - je zde MM Basic od Geoffa Grahama, verze 2.7A - takto se hlásí po zapnutí napájení, tak přímo toto není shodný basic s basiky na pc, leč je velice podobný. Určitě je možné napsat program v jakémkoliv editoru na PC a
uložit jej a pojmenovat dle DOSovské konvence 8.3 např "program.bas" a přenést ho i s SD kartou do DUINO MITE. Basic pracuje se soubory na disku (SD Kartě a v EEPROM - ta je 256 KB), příkazy pro práci s adresáři jsou shodné s DOSem na PC. Liší se příkaz KILL pro mazání souboru. Vlastní ukládání vámi napsaných programů je pomocí příkazu "SAVE" včetně cesty a jména souboru, pro natažení programu je tu příkaz "LOAD!. Maličko mi to připomnělo stařičké PMD85 - I, na kterém jsem se poprvé učil G-BASIC na škole :-)
MM BASIC pracuje i s porty, s jednotlivými piny - lze je definovat jako vstupy, výstupy, dále podporuje komunikaci - seriovou, deska má čtyři sériové porty. (2 rychlé, 2 pomalé).
Jinak jsem někde na stránkách zaregistroval chybičku, čip běží na frekvenci 80 Mhz, ne 8 Mhz. Takže docela slušné :-)
S přáním hezké noci "bravonet".