Podařilo se někomu na tomhle pomocí openwrt udělat 2 LAN sítě (trusted a guest, v guestu jen wifi zařízení), aby v obou byla funkční (ideálně veřejná) IPv6, a zároveň stroje v trusted lan nebyly ohroženy z guest LAN?
Neúspěšně jsem zkoušel 3 přístupy, ale nejsem tak zkušený síťař:
1) Nakonfigurovat LAN to jako jednu síť, a pomocí ebtables filtrovat provoz z fyzických rozhraní pro guest zařízení. Jednak mi to filtrování nefungovalo, a jednak se obávám, že by to stejně nebylo moc bezpečný, jelikož bych nedokázal správně odfiltrovat např. non-IP provoz.
2) Nějak přimět npd router (NDP relay?) aby ten svůj delegovala na obě LAN sítě a pamatoval si, která IPv6 adresa je ve které síti (nebo je to blbost?) Každopadně, když jsem obě lan sítě nastavil podobně, jako je např. v předchozím příspěvku, prefix byl delegován jen na jednu z nich.
3) Nastavit DHCPv6 a přidělovat /66 prefixy (někdo zde podobné řešení zmiňoval) - nepodařilo se mi rozchodit. Čekal jsem nefunkčnost u androidu, ale ani plnohodnotný Linux příslušný veřejný prefix neobdržel, přišlo mi, že openWrt přidělování čehokoli menšího než 64 sabotuje.
4) Jsem ještě nezkoušel, protože se mi to trochu příčí - na guest síti použít IPv6 NAT, aby byla aspoň konektivita na IPv6 only internet.
Máte na tyto možnosti někdo názor, nebo vám to dokonce chodí?