Nexus 5 (google) problémy se SOD

Leinad

Nexus 5 (google) problémy se SOD
« kdy: 16. 09. 2017, 11:33:51 »
Ahoj

Mám tento mobil kupovaný z druhé ruky asi rok zpět. Asi po týdnu od používání se se začaly objevovat problémy, které podle dostupných informací jsou typické pro Nexuse.

Zkrátka občas se neprobudí z uspání displej, i když na pozadí telefon fungoval (poznal jsem z volání, upomínek), někdy byl mrtvý úplně. Jediné co pomohlo byl tvrdý restart. Problém byl ho i takhle probrat. Mobil po stisknutí tlačítka zavirbuje, ale nastartuje až na několikátý pokus
Na netu jsem se dočetl, že se tomuto problému u Nexusu říká SOD (Sleep of Death) a je to problém čistě firmwarový, tak jsem si nechal nahradit původní ROM od výrobce a dal tam Lineage OS, který udržuju aktualizovaný. Problémy se SOD od té doby zmizely, ale před týdnem to začalo zas. :(

Máte někdo s tímhle zkušenosti?

Lol Phirae

Re:Nexus 5 (google) problémy se SOD
« Odpověď #1 kdy: 16. 09. 2017, 11:45:46 »
Tak ten telefon reklamuj, ne? Oh wait...  ;D

android25

« Odpověď #2 kdy: 16. 09. 2017, 15:57:12 »
Pred rokom som mal ten isty problem. Po zapnuti telefonu display nenabehol. Servis neprisiel na to, ze je to firmverom. Ani moje zistovanie priciny k nicomu nevidelo. Po vymene celeho displeja to fungovalo velmi nepravidelne. Raz to fungovalo, raz nie. Display bol vypnuty, ale podsvietenie bolo zapnute, a notifikacie chodili, internet fungoval. Nic nebolo vidno. Riesenie bolo, ze cely telefon isiel do kosa. Ako neopravitelna vec. Skoda, bolo to dobre zarizeni.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #3 kdy: 16. 09. 2017, 17:25:06 »
mel sem asi dost vzdalene podobny problem, origo fw sem vubec nepouzil, nahodil sem od pocatku SlimROM a pres MultiROM dalsi ROM jako SailfishOS, KDE Plasma Mobile, UbuntuPhone, v zadnem OS sem tedy nemel problem ze se neprobudil, ale vsude sem mel problem ze obcas pri zapnuti se restartoval, u me byl/je problem v zapinacim tlacitku, nekdy zustane zasekle(tlacitko vyskocene, ale kontakt seplej), takze se po par vterinach natvrdo vypne, objednal sem za "par" dolaru nove tlacitko, ale kdyz mi prislo, musel sem si vzit lupu abych tlacitko v pytlicku nasel :D takze sem se naucil to zapinat ne zmacknutim tlacitka kolmo, ale sikmo zvrchu a problem se minimalizoval na reboot 1x z 100x zmacknuti :)

https://slimroms.org/#/device/hammerhead

Leinad

« Odpověď #4 kdy: 16. 09. 2017, 17:55:28 »
O problémech s tlačítkem jsem četl, ale to nebude můj problém. Pokud zůstává sepnutý kontakt po zmáčknutí, tak by měl mobil zavibrovat, což můj nedělá. Nedokážu si vysvětlit, proč to po nahrání komunitního OS několik měsíců neblblo a teď je to zase zpět. Mám podezření na displej, ale kdyby to bylo jím, tak měnit se mi ho nechce. To si můžu rovnou koupit dalšího Nexuse. Možná rovnou 6ku z druhý ruky...pokud tam není od googlu nějaký kurvítko jako tady v tomto.

x14

• 182
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 17. 09. 2017, 19:25:44 »
Mobily od LG mají známý problém s kvalitou.
Nexus 5x (a něco podobného mají i modely G4, V10, G5) mají třeba problém s procesorem. CPU má 6 jader, 2 rychlá + 4 pomalejší a s těma dvěma je problém. Je možnost je vypnout naflashováním správných souborů. Stabilita mobilu je u tohoto problému úzce spojená s jeho teplotou. Používají se fény a mrazáky, aby se člověk dostal přes boot až k flashování.
https://forum.xda-developers.com/nexus-5x/general/untested-nexus-5x-bootloop-death-fix-t3641199

The issue is caused by the VLL being unable to obtain a lock on the A57 cores. So far, we aren’t 100% sure exactly what is causing this issue, but our workaround is actually disabling these broken A57 cores so we bypass the issue altogether.
https://www.xda-developers.com/nexus-5x-bootloop-fix-boot-phone/

After acknowledging the problem with the G4, LG confirmed that the issue was caused by “a loose contact between components”, and it’s possible that a similar problem has reoccurred with other models too.
http://www.androidauthority.com/lg-bootloop-whats-going-on-735474/

Vůbec bych se nedivil, kdyby to byl podobný problém.