Distro pro přítelkyni

D.A. Tiger

• 486
  • Tygr, který žere tučňáka ;-)
    • Zobrazit profil
Re: Distro pro přítelkyni
« Odpověď #30 kdy: 06. 06. 2011, 23:57:06 »
...ubuntu je predsa debian, len s aktualnejsim software...
...to mel byt jako pokus o (trapny) vtip? :o :-\

preco? nemam snad pravdu?

No ona Ela asi narážela na to slovíčko "len". Rozdíly mezi **buntu s Debianem nekončí jen aktuálnějších verzích software. například i v množství dodělávek, zaměření **buntu být za každou cenu "user friendly", celkové stabilitě a pod...

Nechci zabředávat do nesmyslných dohadů zda je to tak lepší či ne a pro koho  -  já v tom mám už dávno jasno a ostatní si na to musí přijít sami. Jen chci ukázat, že **buntu sice z Debianu vychází, ale už dávno to Debian není.

D.A. Tiger

• 486
  • Tygr, který žere tučňáka ;-)
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 07. 06. 2011, 00:03:11 »
u zeny bude zalezat hlavne na designe samotneho HW. z vlastnej skusenosti viem, ze taky macbook air potesi ako oko damy, tak adminske srdce jej priatela (po kratkom zaskoleni OS X minimum nutnych zasahov).

Zvláštní, ...

Znám jednu slečnu, které jsem nainstaloval Debian A Gnome. Vybrala si téma a barevné schéma, provedli jsme všechna potřebná nastvení hned na začátku a je spokojená. Taky s jejím komplem nemám zrovna moc práce... ;)

Obávám se, že to nebude ani Macem, ani Linuxem, ani tím zda se jedná o muže či ženu, ale spíš o tom, jaký má ten člověk k tomu přístup...

f.e

« Odpověď #32 kdy: 07. 06. 2011, 09:54:54 »
u zeny bude zalezat hlavne na designe samotneho HW. z vlastnej skusenosti viem, ze taky macbook air potesi ako oko damy, tak adminske srdce jej priatela (po kratkom zaskoleni OS X minimum nutnych zasahov).

Zvláštní, ...

Znám jednu slečnu, které jsem nainstaloval Debian A Gnome. Vybrala si téma a barevné schéma, provedli jsme všechna potřebná nastvení hned na začátku a je spokojená. Taky s jejím komplem nemám zrovna moc práce... ;)

Obávám se, že to nebude ani Macem, ani Linuxem, ani tím zda se jedná o muže či ženu, ale spíš o tom, jaký má ten člověk k tomu přístup...

tak ju posad pred MBA a OSX a uvidis ten vyraz v jej ociach =] ale Apple je privelky korporat a ako to tak pozorujem, miestne osadenstvo je este prilis zahladene do svojej modly miesto toho, aby si priznalo, ze existuju na urcite nasadenia aj vhodnejsie alternativy. ak je ale za povodnou otazkou snaha naucit slecnu s linuxom, tak prirodzene moje kecy nemaju ziadny zmysel, hehehe.

Ela

« Odpověď #33 kdy: 07. 06. 2011, 10:24:15 »
...ale Apple je privelky korporat a ako to tak pozorujem, miestne osadenstvo je este prilis zahladene do svojej modly...
...dalsi pokus o (hloupy) vtip? :o

Citace
...miesto toho, aby si priznalo, ze existuju na urcite nasadenia aj vhodnejsie alternativy. ak je ale za povodnou otazkou snaha naucit slecnu s linuxom, tak prirodzene moje kecy nemaju ziadny zmysel, hehehe.
Jo a zapomel si si zjistit, co dela Mac crew za zady uzivatelu (skoro jako by se to ucili od hlavniho redmondskeho stabu M$)  :-X

Pak si snad das do kupy 1 a 1 a sam si rozhodnes, kde budes delat 'kompromisy' a co je pro tebe dulezitejsi ::)

renergy

« Odpověď #34 kdy: 07. 06. 2011, 10:53:14 »
OpenSUSE se může ukázat jako dobrá volba, ale má svoje specifika a s obecným nasazením bych byl opatrný. Archbang je taková sázka na jistotu. Osobně bych ale doporučil gentoo, sledování "emerge libreoffice" má zvláště na netbooku své nepopiratelné, až hypnotizační kouzlo. Jo a nezapomenout nainstalovat wine.

chsajarsa

« Odpověď #35 kdy: 07. 06. 2011, 11:13:58 »
Ja drive instaloval sve rodine ubuntu, ale vzdy se jim to podarilo nejak rozvrtat a jezdil jsem tam casteji nez by jsem chtel. Ted maji 2 lidi debian stable a ostatni maji arch. Tam mam jistotu, ze si sami nic nerozvrtaji. Vychytam nainstalovane aplikace a pak tam par let nemusim, pze aktualizace na techto stanicich neresim.

Na notebook bych BSD nedoporucoval. Jsem sice BSDckar, ale na notebooku mam arch. Ma to network-manager, takze je velice trivialni pripojeni k libovolne wifi, umi to rozpoznat samo ruzne tiskarny atd. takze je to v tomhle ohledu docela user-friendly.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #36 kdy: 07. 06. 2011, 12:17:25 »
Pokud neni blbá a chce se něco naučit, pak je Gentoo ta správná cesta. Je tu ale jedno velké ALE - netbook! Gentoo na Atomu budou cokoliv kompilovat asi tak tisíc let +- 100. Mám sám na Atomu a "emerge system world -e" (rekompilace úplně všeho) trvala 26 hodin a to tam nemám ŽÁDNÝ grafický prostředí (ani Xka). Bohužel tedy tahle možnost, kdy by se mohla hodně naučit, musí padnout :-(