Jake si kupujete pivo domu?

MasoxCZ

Re:Jake si kupujete pivo domu?
« Odpověď #30 kdy: 30. 07. 2018, 12:20:19 »
Jinak když ho někde mají točenej, tak u mě to vždycky, VŽDYCKY, vyhrává Guinness. Ale z lednice (plechovky/lahve) to neni ono...
Nejbliz k tocenymu, aspon pro mne, je plechovkovej nalitej do sklenice. Flaskovej je divnej bez ohledu na to jestli je rovnou z flasky nebo prelitej do sklenice (mozna proto, ze je sycenej CO2. Mozna).
Z ceskejch prakticky nic, jsou moc hořký. I u pokusu o jiny typy piv je v nich silne cejtit “ceska” verze piva.

No, nechci ti do toho kecat, ale plech je porézní. Na druhou stranu líp chrání před světlem. Ale jelikož platí, že pivo je čerstvý naposled ve chvíli, kdy se stáčí a pak už se mu jenom víc nebo míň ubližuje, je to víceméně jedno. Daleko víc než na balení záleží, kde a jak dlouho se to válelo.

MasoxCZ

« Odpověď #31 kdy: 30. 07. 2018, 12:25:15 »
Osobně mi nejvíc chutná mnichovský Löwenbräu (kvasnice bez filtru). Jenomže ten se tady nesežene, protože na vytočení dává pivovar jen 48 hodin od naražení, a po 72 hodinách od stočení do kegu už se nesmí čepovat. Nejblíž k nám, kde jsem ho potkal, bylo Řezno.

kmarty

• 194
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 30. 07. 2018, 12:49:30 »
No, nechci ti do toho kecat, ale plech je porézní. Na druhou stranu líp chrání před světlem. Ale jelikož platí, že pivo je čerstvý naposled ve chvíli, kdy se stáčí a pak už se mu jenom víc nebo míň ubližuje, je to víceméně jedno. Daleko víc než na balení záleží, kde a jak dlouho se to válelo.
Klidne mi do toho kecej, ale fakt je z plechu (do sklenice) lepsi :-).
Jedinej rozdil o kterym vim je, ze zatimco v plechu ma Guinness porad "widget" s dusikem, tak u flasek ho prestal davat a syti ho jen CO2.