To eltech: Pekna odpoved, uplne suhlasim

Z mojho skromneho pohladu a nazoru.
Odporucam pre zaciatocnika najst si take prostredie (IDE) ktore mu bude vyhovovat a potom platformu ktora ma snad najrozsirenejsiu komunitu, dobre spracovane Drivery (SDK) a co to je popisane na webe.
Z toho by asi najvyznamnejsie vyslo Arduino, ale to osobne neodporucam (Wiring spravi zle navyky, Takmer ziadna kontrola na code flow, a pre buduceho embeddistu, to nieje vobec vhodny zaciatok).
Po com by som sa pozrel:
STM - Velka komunita a dostupne tutorialy, maju aj SDK, kity sa daju v CR v pohode zohnat
NXP - Vacsia komunita, help dostupny v podobe mcuoneclipse, SDK, IDE zalozene na Eclipse
TI - Osobne som mal od nich iba jeden kit, ale nikdy som s tym neprisiel extra do kontaktu
AVR - IDE zalozene na Visual Studio, pekne spravene Drivery, avrfreaks to isti.
Osobne mam skusenosti s Kinetis-mi , tak pisem na margo tejto rodiny (Da sa to aplikovat na akykolvek ARM)
KL25 pouziva CM0+, ma vsetky klasicke periferie(I2C, SPI, PWM, ADC, UART, Timer) + USB, DMA, dost RAM aj Flash.
Pre zaciatocnika viac nez vhodne! Preco? Periferie su KISS (Keep is simple, stupid), Periferku nastavis zopar registrami, alebo pouzijes driver z SDK, robi to co ma. Samozrejme, jednoducha periferia nevie robit komplexne veci, ale CM0+ ma aj DMA, takze dokazes spravit niektore komplexnejsie ukony pouzitim DMA - DMA je jednoduche, ale svoj ucel splni. Freertos bezi viac nez dobre.
K64F je uz CM4, takze floating point + hardwarova delicka, cip je uz pekne nabuchany. Ma zlozitejsie SPI, DMA, PWM aj Timer, naviac ma podporu Ethernet-u, SDHC kariet, Flexbus (SDRAM/LCD).. v skratke, je to raketa.
Neviem ci niekedy vyuzijes plny potencial toho co ti ponuka.. mne sa to nepodarilo, prakticky asi obmedzenie to nema a zvladne to hodne zaujimave veci. Co som na tom rozbehal:
- Data logger na SD kartu (Freertos +Fatfs)
- Kamera OV7660 a prenos obrazu na LCD (DMA + GPIO -> Flexbus)
- Riadenie BLDC motora (Hall / Sensorless) (PWM + PDB + ADC)
Takze, ako bolo spomenute, proste si nieco kup a zacni