Jaký levný USB dongle pro začátek s SDR ?

kulhavyjan@seznam.cz

Jaký levný USB dongle pro začátek s SDR ?
« kdy: 12. 12. 2017, 10:41:39 »
Jaký levný USB dongle pro začátek si hraní s SDR, ideálně sehnatelný v ČR a dovnou poporou v Linuxu, chtěl bych si projet město a zkusit chytit nějaké servisní sítě jestli tu něco je. Díky Jan.

Hellraiser

Re:Jaký levný USB dongle pro začátek s SDR ?
« Odpověď #1 kdy: 12. 12. 2017, 11:58:05 »
No a co treba https://www.hamshop.cz/sdr-c40/sdr-rtl2832u-r820t2-i290/
Jinak je to prvni odkaz STFG. :-)
Ono jsou v podstate stejne jediny rozdil je nejnizsi a nejvyssi prijimana frekvence. A podle obrazku by to mela bejt ta lepsi.
Preju hodne zabavy.

SPECZ

« Odpověď #2 kdy: 12. 12. 2017, 12:10:10 »
Raději nějaký s IEC konektorem (tj. s klasickým televizním). Ten konektůrek z boku co linkoval předřečník se snadno ulomí. Navíc jde snadno koupit přechodka IEC<->BNC na kterou už jde připojovat i normální antény, pásmové zádrže a takové to haraburdí které významně zvyšuje použitelnost RTL SDR.
A když na to přijde, není ani nijak složité IEC konektor z RTLSDR vyjmout a naletovat místo něj BNC ...

« Odpověď #3 kdy: 12. 12. 2017, 14:15:13 »
Koupil jsem na Aukru za cca 150 Kč Lifeview LV5TDLX DVB-T USB a funguje jako SDR i pro normální příjem DVB-T a FM.

SB

« Odpověď #4 kdy: 12. 12. 2017, 14:25:51 »
Koukám, že verze s R820T2 a klasickým anténním konektorem už se nedostanou (kupoval jsem to před rokem).

jenda

« Odpověď #5 kdy: 12. 12. 2017, 20:21:08 »
mozna se neco vali doma.
asi jen dvb-t,asi ma i dalkac, asi i antenni konektor.
myslim, ze by to melo mit slusnou sirku pasma,super na experimenty, ale moc jsem to nezkousel.
kdyz tak se prosim pripomente, cenovka asi 300 Kc, ale nevim, jak ted pred vanoci s postou