U 32" se mi sotva vejdou akorát dva editory vedle sebe, chci je vidět celé a opravdu nepíšu 80 znaků na řádek. Velikost fontu mám defaultní v idee, neměnil jsem ji a akorát na to z těch 70cm vidím. Menší nechci, nebudu si namáhat a ničit oči.
Výška je na hraně, protože když se dole zobrazí panel debugu, už se v horních editorech hůř edituje a musím debug panel zavírat (opět naštěstí jsou na vše zkratky, ale je to otrava).
Boční monitory jsou pro mě klíčové, protože na jednom z nich vidím výstup po spuštění - prohlížeč, na druhém jsou další zásadní panely idei - výstup find, struktura, projekt, změněné soubory. Vše z toho potřebuji permanentně zobrazené, nebudu pořád něco z toho přepínat. Idea si naštěstí veškeré rozložení pamatuje.
Terminály na servery ve firmě/na hostingu, prohlížeč pro brouzdání, mailový klient, office atd. jsou na dalších plochách, kde mi většinou stačí středový monitor (kromě terminálů - mám rád maximalizovaný na klávesovou zkratku).
Věř mi, že ergonomii svého pracoviště řeším dost důkladně a zkoušel jsem řadu variant. Každý to má jinak.