Nový pracovní notebook

mhepp

Nový pracovní notebook
« kdy: 24. 09. 2017, 02:38:48 »
Ahoj,

odešel mi pracovní notebook do věčných lovišť a nemohu najít adekvátní náhradu. Měl jsem Dell Inspiron 7720, byl to 17" slušný stroj, měl ale pro linuxáka zásadní nedostatek -- GK byla NVIDIA. Zde prosím neřešte flame NVIDIA x AMD, jde o to, že mám dlouhodobě velmi špatné zkušenosti s kartami od NVIDIA.

Poraďte, prosím, náhradu, kterou nemohu najít. Ona možná ani není...

Z čeho nemohu slevit:
  • nový,
  • cena do 40000Kč

Z čeho nechci slevit:
  • 17" úhlopříčka displaye
  • full HD rozlišení (1600x900 je dnes fakt výsměch, více mělo mé první LCD, taktéž 17", koupené cca 2004)
  • SSD + HDD
  • minimálně 2x USB 3.0, pokud jen dvě, tak i USB-C
  • procesor s podporou virtualizace, na úrovni i5, ještě lépe i7
  • a hlavně NE grafická karta NVIDIA

Ostatní parametry, jako RAM, optická mechanika a podobně nejsou až tak důležité,  to se dá obvykle vyřešit.

Děkuji za rady...

Milfaus

Re:Nový pracovní notebook
« Odpověď #1 kdy: 24. 09. 2017, 03:37:58 »
Určitě bych vzal zase Dell. To jako vážně!

adffvacva

« Odpověď #2 kdy: 24. 09. 2017, 09:36:18 »
co delas za praci? tvoje pozadavky (pokud ji programator) mi pripadaji podivne?

jako programatorovi by

mi bylo celkem jedno rozliseni, nebo zda je notas uplne novy.
hlavni by bylo cpu a ramka.

jpu

« Odpověď #3 kdy: 24. 09. 2017, 09:59:12 »
ja som rozmyslal nad tymto. myslim, ze z rady thinkpad je to dobre.
https://www.alza.sk/lenovo-thinkpad-t470p?dq=4897953
samozrejme, je to len 14", ale tak programator vacsinou pracuje na monitore.

mhepp

« Odpověď #4 kdy: 24. 09. 2017, 11:23:53 »
Nový notebook potřebuji kvůli tomu, že to jinak nejde. V práci si repas nemohu pořídit.

S Dell-em jsem byl celkem spokojený, starý byl velmi výkonný, ale šasi bylo celkem měkké a praskalo. A Dell aktuálně nemá žádný bez GK NVIDIA.

Co se týče CPU, tak i7 by bylo samozřejmě super, užiju ten procesor. Operační paměť se obvykle dá rozšířit/vyměnit, takže v případě konfigurace při nákupu to nehraje až takovou roli (nechám si dokoupit později). Notebook má nahradit pracovní stanici, doma nemám PC a ani nemám kam dát. Jsem správce serverů plus programování. Virtuály jsou pro mne důležité a obvykle mi jich pár běží. Přenosnost není důležitá.

Rozlišení... To je dost ošemetná věc. 1600x900 by za prvé byl krok zpět, Dell měl FHD. Za druhé měl jsem notebook s 1200x800 (sice 13"), ale bylo to hraniční rozlišení, už se mi na tom nepracovalo dobře. A u 17" by DPI vycházelo zhruba stejně.

Pokud bych slevil v úhlopříčce, tak bych bral HP ENVY 15-as106nc (https://www.alza.cz/hp-envy-15?dq=5078330), jinak až na GK ideální je HP ENVY 17-ae102nc (https://www.alza.cz/hp-envy-17?dq=5098703).

« Odpověď #5 kdy: 24. 09. 2017, 16:56:42 »
Zkus nam spis nejak rozvest co vlastne delas, proc potrebujes takovou kravu velkou, proc tak lpis na rozliseni(to jako fakt nemas monitor po vetsinu casu? to ti jednou zada spocitaj). Dneska se delaji celkem bezne 14" s fullHD. VEtsi problem dnes vidim v tom, ze dost notebooku i tzv "pracovnich" ma napevno RAM. 17" se delaji primarne jako herni/WKS a tam proste cpou dedikovany grafarny.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Milfaus

« Odpověď #6 kdy: 24. 09. 2017, 17:18:21 »
Není i7 jako i7.
Běžně se do notebooků dávají i7, které mají jen DVĚ fyzická jádra a nedotáhnou snad ani i3ku v desktopu.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #7 kdy: 24. 09. 2017, 17:22:26 »
Dell Precision m6800, 17" FullHD, GPU Intel HDD + AMD FirePro, CPU i7-4700MQ (QuadCore, 4C/8T), pozice interni na Disk 2x 2.5" + mSATA, 4x USB3, eSATA... je to repas, ale ma 24mesicu D2D zaruku:
https://www.importpc.cz/notebooky/workstation/dell/dell-precision-m6800-17393.html

pokud by to melo byt nove, tak "nastupce" za 2.5x vice Kc co ma zaroven nechtenou Nvidii...:
https://www.dellpoint.cz/e-shop/notebooky-dell/exa-d-n-7720-p3-201---dell-precision-7720-17-fhd-i7-6820hq16g256gb-ssd1tbp3000-6gthbmcrscrhdmimdpw7pw10p3rnbd.aspx

podle me by bylo rozumne vysvetlit "nakupcimu", aby netrval na novem zbozi, ale na zbozi se zarukou+dokladem...

nobody(ten pravej)

« Odpověď #8 kdy: 24. 09. 2017, 17:24:47 »
Zkus nam spis nejak rozvest co vlastne delas, proc potrebujes takovou kravu velkou, proc tak lpis na rozliseni[...]

Hele, to_je_jedno, a neni to jedno proc to tak ma? proste ma pozadavaky a hleda reseni, nechce abys (nebo kdokliv) spekuloval ze vlastne nepotrebuje nic z toho co psal, protoze cokoliv... ;)

mhepp

« Odpověď #9 kdy: 24. 09. 2017, 17:53:21 »
U nás je prostě taková politika. Že je to občas nesmysl, to mi nemusíš povídat. Protože já bych se spokojil klidně se starým i nadále. Základovek na e-bay leží dvě pr... hromady, jsou za pár šupů a notes by mohl ještě pár let sloužit. Ale tento styl opravy není u nás možný. Stejně jako například odkup vyřazeného HW. Skoro pořád si říkám PROČ! Ale je to tak a jsem malý pán s tím něco udělat.

A aby bylo jasno, velkou krávu chci kvůli tomu, že nechci řešit kam doma dát monitor. A pracovní plocha je pracovní plocha. Rozlišení s tou pracovní plochou souvisí. Proč se mám koukat na zrnitý obraz na monitoru, který má horší rozlišení, než LCD, které jsem měl před více než deseti lety. Jo, pokrok nezastavíš. Pokud potřebuji něco hodit do tašky a jít, na to mám jiný notebook.

Každopádně, díky za snahu. Mám dva výše uvedené kusy, jen musím zvážit, jestli 15" s GK intel, nebo raději 17" s NVIDIA.