Ergonomická klávesnice nebo normální mechanická?

juraj

Ergonomická klávesnice nebo normální mechanická?
« kdy: 22. 08. 2017, 11:41:39 »
Ahojte,
uvazujem nad kupou klavesnice, nakolko klavesnica v praci je obycajna. Rad by som investoval uz do takej "zdravsej" klavesnice. Paci sa mi a aj som cital chvaly na tuto:
Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000.

Len mam trosku dilemu v tom, ze pre programatora je vhodnejsia klavesnica s mechanickymi spinacmi a mnou uvedena ma prave silikonove spinace. Klavesnice s mechanickymi spinacmi su obycajne rovne a ergonomicke za priaznivu cenu sa mi nepodarilo najst. Myslite, ze ma zmysel riesit spinace, alebo radsej uprednostnit ergonomickost, kvoli zdraviu?
Dakujem za rady
« Poslední změna: 22. 08. 2017, 11:53:51 od Petr Krčmář »

erik80

Re:Ergonomická klávesnice nebo normální mechanická?
« Odpověď #1 kdy: 22. 08. 2017, 13:35:08 »
k tym spinacom sa neviem vyjadrit. ja teraz pouzivam klavesnicu ktora ma uplne oddelenu lavu a pravu polku a som spokojny. mal som problem s tym ze som vytacal lavu ruku a po dlhom dni ma bolela.

Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 som pouzival ale nepomohla mi s tymto problemom az ked som si kupil uplne oddelenu klavesnicu. Teraz mi
Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 lezi v skrini. Ak chces mozem ti ju predat za dvacku

« Odpověď #2 kdy: 22. 08. 2017, 14:08:18 »
Ja mozem odporucit radsej mechanicku klavesnicu a modre spinace... na pisanie imho najlepsie... ja som si presiel od tesco klavesnice za par € , cez staru bielu IBM klavesnicu s mechanickymi spinacmi (tiez modrymi) zapojenu cez redukciu (zialbohu odisla do vecnych lovist), az ku terajsej lacnej mechanickej klavesnici s podsvietenym cirkusom :D (motospeed k87s https://www.youtube.com/watch?v=g70643ffH_Q ). Co sa tyka tej ergonomickej - zmysel to ma ak su problemy zo zapastim... u mna bol problem skor numpad - moc ho nepouzivam a kvoli nemu som musel mat bud mys prilis vpravo, alebo klavesnicu prilis vlavo, a nepacilo sa mi vykrucat ruky :D... cize tato to poriesila elegantne - numpad mam externy vlavo a klavesnicu presne v strede... Co sa tyka spinacov je kopu videii na youtube kde ukazuju a popisuju rozne spinace, ich urcenie, vyhody a nevyhody, zvuk pri stlaceni a pod... Inak svojpomocne by sa dalo postavit este nieco take: https://massdrop-s3.imgix.net/product-images/infinity-ergodox/MD-15095_20160117211323_1b9167b18b659554.jpg?auto=format&fm=jpg&fit=crop&w=955&dpr=1 ale uz len tie spinace vyjdu na nejakych 60€ :D
Vy ste windowsáci, ja už nie... Čo bolo, to bolo. Terazky som Linuxák.

KeyboardTip

Herher

« Odpověď #4 kdy: 22. 08. 2017, 14:43:43 »
Co takhle se nejdrive zeptat kolegu jestli jim rachot mechanicke klavesnice nebude vadit ? My uz jednomu datlovi IBMku zakazali  ;)

juraj

« Odpověď #5 kdy: 22. 08. 2017, 14:58:16 »
https://ultimatehackingkeyboard.com
Tuto klavesnicu som nasiel, ale nehodlam za nu dat 200e :). Myslim, ze by som nevolil Blue MX spinace, skor Brown, tie nie su take hlasne.

erik80:
ako dlho mas tu MS klavesnicu?

erik80

« Odpověď #6 kdy: 22. 08. 2017, 15:30:21 »
erik80:
ako dlho mas tu MS klavesnicu?

kupil som ju v marci 2014 v alze a v oktobri 2016 som ju vymenil za Kinesis Kin-FS2-01 Freestyle2 Keyboard. Odvtedy tu MS vobec nepouzivam

« Odpověď #7 kdy: 22. 08. 2017, 17:11:13 »
Co takhle se nejdrive zeptat kolegu jestli jim rachot mechanicke klavesnice nebude vadit ? My uz jednomu datlovi IBMku zakazali  ;)

No to je fakt... tie modre spinace riadne cvakaju... :D esteze som sam v miestnosti... 8)
Vy ste windowsáci, ja už nie... Čo bolo, to bolo. Terazky som Linuxák.