Mám server, co s ním?

E

Mám server, co s ním?
« kdy: 08. 04. 2017, 12:14:08 »
Zavádím trochu opačné téma, než co se tu poslední dobou řeší.

Mám rackový server proliant, typ podobný DL160 G6 - tj. 2x quad xeon na asi 2.16ghz, 70+GB ram, nějaké disky ale kapacita nic moc.
Připojení 30/30 s veřejnou IP, na které sedí router Turris. A přímotopový tariff. :-)
Otázku hlučnosti aktuálně řeším = výroba nějaké odhlučněné skříňky, alternativní způsob chlazení.

Na serveru mám Esxi, takže mohu následně virtualizovat cokoliv, ram je dostatek, limitujícím faktorem jsou aktuálně disky.

Sám něco málo výkonu využiju, ale přemýšlím, že bych mohl něco poskytnou ostatním a hostovat nějaké další služby. Ideláně něco, co vyžaduje málo výkonu (ne minecraft), takže se dá provozovat spousta dalších služeb, a uživatelé jsou ochotni sem tam něco přispět na náklady.

A co by mohl být, případně osobně máte, zájem?
Nějaké starší hry, u kterých je ukrutně málo serverů? Které?

Honzin

Re:Mám server, co s ním?
« Odpověď #1 kdy: 08. 04. 2017, 13:16:44 »
Rozjeď tam openttd server. Těch s dobrou odezvou je málo.

E

« Odpověď #2 kdy: 08. 04. 2017, 13:44:30 »
Určitě je v plánu, před lety jsem provozoval, pak jsem zkoušel jeden menší i na Turrise, kompiloval jsem si kvůli tomu openttd pro powerpc. :-)

Jen vanilla, nebo o jaké grafiky by byl případně zájem? Já třeba rád hrál s ECS. Případně každý kdo chce OpenTTD, ať rovnou napíše preferovanou konfiguraci (grafiky, velikost mapy, obtížnost,...).

Já teda primárně nepovažoval OpenTTD za hru, která trpí na nedostatek serverů, protože je jich fakt mrtě, ale je možný, že opravdu jich velká část stojí za prd.

BushMan

« Odpověď #3 kdy: 08. 04. 2017, 22:16:49 »
A co t odát dohromady s kolegou z jiného vlákna. Ten má internet, nápady, ale zase nemá ten vrak kterým by topil.
https://forum.root.cz/index.php?topic=15154.msg207275;topicseen#new

... reálně, honit takovou mrchu aby na ní někdo mohl hrát hry je blbost. Hoď to do šrotu a bud na pívo.

E

« Odpověď #4 kdy: 09. 04. 2017, 11:42:33 »
Obávám se, že to že má někdo internet a potřebuje železo, mi nijak nepomůže. To bych jinak založil téma v kategorii bazar, nebo na zcela jiných stránkách.

Okolo 100W v idle, to by ses moc neohřál.

Hry jsou jedna z mnoha služeb, co na tom mohou běžet. Nějaký OpenTTD server a podobné moc výkonu nespotřebuje.

« Odpověď #5 kdy: 09. 04. 2017, 13:16:47 »
a co třeba minecraft server??  8)
ten tady hrajeme všichni od 8 do 16  8) 8)
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
8) 8) 8)  hoši víc jak 50% těch smajlů jsou v rámci gender equality příslušníci LGBDSM minority  8) 8) 8)
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

javaman ()

« Odpověď #6 kdy: 09. 04. 2017, 13:42:51 »
Minecraft server je základ. Ale každý správný zaměstnanec nějaký na síti má, tak je otázkou, jestli je potřeba. A doma zase není na hraní čas.

E

« Odpověď #7 kdy: 10. 04. 2017, 13:11:16 »
Sice asi krmím, ale jak jsem psal, Minecraft ani nic náročného hostovat nechci, pokud na tom nebudu mít osobní zájem. MC serverů existuje spousta. Podobné záležitosti je navíc potřeba aktivně adminovat, aby se hrající děcka nehádala.

Správcováním serveru se chci i něco přiučit, takže spotřebu energie beru jako investici do vzdělávání a zábavy. Někdo si chodí po clubech, někdo investuje do auta, někdo chová hady a podobně a já holt budu mít doma server. Ostatně proto jsem si ho kupoval. Jen mi přijde zbytečné aby to (ne)jelo nevyužité a tak hledám, co smyslplného provozovat. Vypnout a vyhodit to můžu vždycky.

MP

« Odpověď #8 kdy: 10. 04. 2017, 13:57:46 »
ipv6/vpn node?

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #9 kdy: 10. 04. 2017, 14:14:17 »
Dedikovanej SpringRTS server? Kdysi jsem to hrával, dnes není s kým... Chce to jen nasadit bota a přes něj si to lidi už nastaví a pustí (pokud se nepletu, už je to fakt dávno).

Líbilo by se mi Lineage 2 (se standardním dropem, ne nějakej rychloserver, těch je jak nakakáno) :-) Ale to chce administrovat a při případnym wipe databáze Tě lidi sežerou zaživa.

OpenTTD je jasná volba. Ptáš se na grafiky, velikost mapy apod. A co udělat víc konfigurací? Každopádně jedna z nich by měla být čistý základ (žádný věci navíc) s obří mapou (2048x2048), to se bude podle mě hrát nejvíc (má to každej, neni třeba nic stahovat, mapa velká jak blázen = pro dost lidí).

Her, který postrádají servery, bude dost. Jde o to najít jejich komunitu (resp. aby se ozvala). Mrkni se na hry, který máš doma (který má kolega, kamarád, přítelkyně doma) a zamysli se, jestli by něco mělo potenciál. Nebo se mrknout na nějakej seznam nejkupovanějších (starších) her a hledat inspiraci tam.

Můžeš provozovat VPN server. Nebo klidně nějakej webovej, ale tam to bude i o bezpečnosti.

Vždycky můžeš počítat mimozemšťany, lék na AIDS apod. To chce výkon a jinak to nic extra nepotřebuje :-)