Jak odeslat 20k SMS měsíčně ze serveru ?

Re:Jak odeslat 20k SMS měsíčně ze serveru ?
« Odpověď #30 kdy: 24. 10. 2015, 07:27:17 »

meno

« Odpověď #31 kdy: 24. 10. 2015, 08:48:51 »
Vodafone má také limity: https://plus.google.com/+DanOhnesorg/posts/E6z2QZo5RWb
u nas nebol minuly rok v predvianocnom ziadny problem. otazka je aky mal tarif, z toho postu mi vyplyva, ze bud unlimited alebo nejaky tarif na miru.

« Odpověď #32 kdy: 24. 10. 2015, 13:55:38 »
Zdar!
jsem schopen tuto službu zajistit, ať už zprostředkováním vhodného tarifu, nebo přímo outsourcingem na naší bránu přes nějaké jednoduché (web-)api. Kontakt emailem zde přes fórum. Ceny luxusní.

artom

« Odpověď #33 kdy: 26. 10. 2015, 12:44:22 »
Dobrý den,

díky za diskuzi, pěkně se nám rozběhla, takže ať na to koukám jak chci, tak to vypadá pořídit si neomezený tarif a pak se začít hadát s operátorem a zatáhnout do toho i CTU, ale popravdě tohle se asi nikomu nechci kromě Dan Ohnesorg (viz Google+), např. T-Mobile vyslově zakazuje použítí SIM v GSM branách, bod 7, https://www.t-mobile.cz/dcpublic/OP-Tarify_S_nami_v_sitich_sit_nesit_bez_hranic.pdf.

Diskuze se točila kolem otázky spamu, chci to narovnat, nejde o SPAM, kolem velkého serveru je registrována rozsáhla komunita uživatelů, jde o pozvánky na eventy, kalendář, ale žádné propagace produktů či služeb.

Pak tu máme ještě možnost SMS brány jako služby přes internet s API (ceny jdou k 0.50Kč/sms, jsme na 10k mešíčně).

Suma sumárum, jsem ve stejné kaši, ale o něco chytřejší.

Díky Artom.

k

« Odpověď #34 kdy: 26. 10. 2015, 12:56:25 »
díky za diskuzi, pěkně se nám rozběhla, takže ať na to koukám jak chci, tak to vypadá pořídit si neomezený tarif a pak se začít hadát s operátorem a zatáhnout do toho i CTU, ale popravdě tohle se asi nikomu nechci kromě Dan Ohnesorg (viz Google+), např. T-Mobile vyslově zakazuje použítí SIM v GSM branách, bod 7, https://www.t-mobile.cz/dcpublic/OP-Tarify_S_nami_v_sitich_sit_nesit_bez_hranic.pdf.

Takže jasné klamání zákazníka, nyní i s důkazem :)

Skrivy

« Odpověď #35 kdy: 26. 10. 2015, 17:59:29 »
:)) Zrovna podobny problem ted resim.

Pred 4 mesici mi volala slecna z vodafonu (odchazel jsem se soukromym cislem k O2), jestli mi muze neco nabidnout. Tak rikam, ze mam takovou chytrou zabezpecovacku s GSM branou (uz jsem byl poucen, ze monitoringu serveru nerozumi, ale zabezpecovacce jo), ktera automaticky posila smsky a kdyz se neco stane, tak je schopna jich poslat nekolik tisic mesicne. S tim, ze tedy ty smsky posila jen na par cisel.

Slecna mi nabidla jeden red tarif s neomezenyma sms (+ nejake volani a internet) a dala mi na nej slevu, ze to vyresi muj problem. Samozrejme u toho byla smlouva na rok. Tak jsem rekl ok.

Pred tydnem mi z monitoringu prestaly chodit sms (resp. chodily, ale pres fallback). Zacal jsem tedy zjistovat proc. Slecna na prodejne mi rekla, ze mi sim byla zablokovana kvuli podezreni ze zneuziti. Volala kvuli tomu nekomu dalsimu (pry byl hrozne prijemny), ktery ji rekl, ze se jedna o poruseni podminek - v podminkach maji, ze sim nesmi byt pouzita v GSM brane.

Aktualne je sim povolena s tim, ze pokud podminky porusim jeste jednou, tak mi ji zablokuji, vypovi smlouvu a budu muset doplatit zbytek smlouvy. Aktualne tedy hledam telefon, ktery nahradi stavajici MC52i, aby nemohli remcat, ze to je pripojene k gsm brane.

Nicmene vodafone ma u mne "+" za perfektne vyskoleny personal, ktery zna podminky produktu, ktere sami prodavaji. Uz se tesim, az mi budou zase volat, jestli neco nepotrebuju.

PS: Mozna je tohle odplata za to, ze jsem vodafonu nareportoval jedno slabe misto na webu, ze ktereho jim slo vykrast databazi. Aneb kazdy dobry skutek musi byt nasledne potrestan.

fedorac

« Odpověď #36 kdy: 26. 10. 2015, 18:14:49 »
mozna budu na projektu se SMS a Vodafone pracovat, treba bude firma ochotna se podelit - ovsem nebude to driv jak za 3 mesice.
Kdysi jsem taky posilal nejakych 5000 +- SMS mesicne skriptem pres webovou branu, nikdo si nestezoval, ale jestli to jde i ted, to nevim

Pelima

« Odpověď #37 kdy: 26. 10. 2015, 19:52:08 »
Sice neposíláme požadovaných 20k SMS měsíčně, ale 14k/měs. jsme už poslali, ale to byl extrém, když kolega omylem nahrál do switche blbou konfiguraci a podařilo se mu asi na 10 minut uříznout všechna zařízení v síti. Bohužel mu chvilku než si uvědomil, kde je problém a nestihnul si vypnout alerty. Navíc to bylo poměrně brzo v počátcích používání a ještě neměl doladěné závislosti v Nagiosu. Tak mu přišlo skoro od každého zařízení 2x down a 1x up :-)
Jinak to bývá spíš cca 2k, max asi 5k SMS/měsíc, měsíční paušál asi 550 Kč. SIM kartu je strčená v USB donglu od Vodafone.
Podle mého jsou podmínky operátorů dost nejednoznačné až "gumové" a asi záleží na tom, jak se zrovna vyspí ten který obchodník nebo člověk z billingu.
Další možný výklad je v tom, na kolik SMS čísel zprávy posíláte, u nás je to max. 5 různých čísel měsíčně a vždy do Vodafone.

« Odpověď #38 kdy: 26. 10. 2015, 22:53:26 »
Poznámka: T-Mobile a O2 shodně mají limit u "neomezených" tarifů 10k SMS měsíčně s tím, že poté začnou zjišťovat, zda to je opravdu uživatel jednotlivec nebo automat, Vodafone dokonce tvrdí, že žádný limit skutečně nemá... Jistě by stálo za otestování :)
Vodafone ma este nizsi limit nez ostatni. cca 3tis sms, a potom zacne zistovat preco tolko sms.

j

« Odpověď #39 kdy: 27. 10. 2015, 08:49:48 »

Asi jinej gang, v rámci nějakých 200 čísel to nešlo domluvit s Voudafounem líp, než VPN zdarma (v rámci ČR) a na zbytek průměrně cca 2x lepší ceny, než podle ceníku. Jinak jsem nepochopil asi půlku toho co jsi napsal, něco jako všechno zadarmo a někdo to má i levněji, nebo jak? Mimochodem, tvoje tisíce hodin na VPN na jenom čísle jsou blbost i s konferenčníma hovorama, zkus si to propočítat a občas zkus psát něco normálního, ne každej je tu debil, aby ti ty kraviny sežral i s navijákem.
Ze ses negramotnej imbecil to uz vime.

... mame tu cisla, ktery provolaj jen na odchozich hovorech 10 hodin denne v prumeru. V ramci VPN to pak sou tisice hodin mesicne.

...

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 27. 10. 2015, 09:24:50 »
... mame tu cisla, ktery provolaj jen na odchozich hovorech 10 hodin denne v prumeru. V ramci VPN to pak sou tisice hodin mesicne.

Buď se bavíme o volání z jednoho čísla, o které tu šlo (respektive šlo původně o SMS) nebo jsi úplně mimo. Pokud se bavíme o volání z jednoho čísla, "tisíce" hodin musí být minimálně 2000. Konferenční hovor je možný, pokud vím, na 5 čísel současně, takže 400 hodin plného konferenčního hovoru za měsíc. Pokud budu počítat měsíc s 31 dny, vychází to na 12,9h denně, včetně víkendů a svátků, kdy se z daného čísla volá na 5 čísel současně.

Jak říkám... asi jinej gang...

Původně jsem si myslel, že se bavíš o součtech z více telefonů, nicméně tvá reakce zmiňující konferenční hovory rozhodně nasvědčovala tomu, že se bavíš o jednom čísle (v souladu s původním problémem).

Pro mě z toho vyplývá, že buď ani sám nevíš, o čem mluvíš, nebo jsi si ty čísla vycucal z prstu. Ani jeden z případů mi nedává sebemenší důvod, brát tvoje kecy vážně.

Nazdar.