Zrovna podobny problem ted resim.
Pred 4 mesici mi volala slecna z vodafonu (odchazel jsem se soukromym cislem k O2), jestli mi muze neco nabidnout. Tak rikam, ze mam takovou chytrou zabezpecovacku s GSM branou (uz jsem byl poucen, ze monitoringu serveru nerozumi, ale zabezpecovacce jo), ktera automaticky posila smsky a kdyz se neco stane, tak je schopna jich poslat nekolik tisic mesicne. S tim, ze tedy ty smsky posila jen na par cisel.
Slecna mi nabidla jeden red tarif s neomezenyma sms (+ nejake volani a internet) a dala mi na nej slevu, ze to vyresi muj problem. Samozrejme u toho byla smlouva na rok. Tak jsem rekl ok.
Pred tydnem mi z monitoringu prestaly chodit sms (resp. chodily, ale pres fallback). Zacal jsem tedy zjistovat proc. Slecna na prodejne mi rekla, ze mi sim byla zablokovana kvuli podezreni ze zneuziti. Volala kvuli tomu nekomu dalsimu (pry byl hrozne prijemny), ktery ji rekl, ze se jedna o poruseni podminek - v podminkach maji, ze sim nesmi byt pouzita v GSM brane.
Aktualne je sim povolena s tim, ze pokud podminky porusim jeste jednou, tak mi ji zablokuji, vypovi smlouvu a budu muset doplatit zbytek smlouvy. Aktualne tedy hledam telefon, ktery nahradi stavajici MC52i, aby nemohli remcat, ze to je pripojene k gsm brane.
Nicmene vodafone ma u mne "+" za perfektne vyskoleny personal, ktery zna podminky produktu, ktere sami prodavaji. Uz se tesim, az mi budou zase volat, jestli neco nepotrebuju.
PS: Mozna je tohle odplata za to, ze jsem vodafonu nareportoval jedno slabe misto na webu, ze ktereho jim slo vykrast databazi. Aneb kazdy dobry skutek musi byt nasledne potrestan.