Párové programování

Ivan Nový

Re:Párové programování
« Odpověď #15 kdy: 01. 07. 2015, 20:50:32 »
IDE pro párové programování https://www.codebox.io/

« Odpověď #16 kdy: 01. 07. 2015, 20:55:56 »
Tak můžete mít připojeno několik klávesnic, to to jsem napsal na dvou klávesnicích současně :-))) Zřejmě použít více myší s více ukazateli půjde taky.

Žebych konečně uzřel uplatnění pro ten vícenásobný kurzor (nebo jak se to jmenovalo) ve vimu?

haxorecicacicek

« Odpověď #17 kdy: 01. 07. 2015, 21:11:48 »
To je zajímavý, jak se najednou objevilo xy nových editorů, které všechny vypadají stejně.

Santa77

« Odpověď #18 kdy: 01. 07. 2015, 21:23:37 »
Mne to skor pripomina autoskolu kde nejaky instruktor ma dalsiu brzdu, pripadne volant, spojku atp....
Ak sa maju striedat, straca to zmysel. Ludska povaha je ze jeden bude "drbat" druheho, lebo ho predtym "drbal" on....

Code review je rozumnejsie v spojeni s unittestami...

BTW: ak mas dvoch vyvojarov, nie "copi luwak" zuzlacov "brutalne kvalitnej a podrobnej" analyzy, nedosiahnes rovnake kody, hoci by oba hadzali rovnake vysledky... Ktory je potom ok ?!

tjj

« Odpověď #19 kdy: 01. 07. 2015, 23:23:13 »
Na psani odbornych textu mi to prijde k nezaplaceni (dobre, neni to SW, ale ma to podobna pravidla: predem danou strukturu, omezeny slovnik a efektivni konstrukce, jasnej zacatek a cil, chyby obou typu: logika/navrh + minor bugs (preklepy, ...)). Kdyz pisu sam, nejvetsi peklo jsou komentare spoluautoru typu: timhle chces rict co? , a jeste by se melo rict... atp., ktere jsou spravne, ale uplne bori uz vystavenou strukturu textu (Slozis pole prvku nejak a podle toho s nim pracujes. Nekdo prijde s navrhem lepsi struktury -> (kus) prace v rejzi). Kdyz jsou u toho dva, nebo je aspon ping textu kratky (obsahem, ne nutne casem),  tomuhle se predejde, pac jeden ma okamzitej feedback.

BoneFlute

• 2 044
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 02. 07. 2015, 18:12:23 »
Ludska povaha je ze jeden bude "drbat" druheho, lebo ho predtym "drbal" on....
V praxi to tak nefunguje. (Pokud se teda párové programování dělá dobrovolně a ne befelem.)

Lopan

« Odpověď #21 kdy: 02. 07. 2015, 18:37:35 »
Teorie dobra, v praxi vam projektak omlati budget o hlavu. 90% programatorske prace dnes je prace pro opice co znaji framework a bouchaji to jak bata cvicky. Tam parove programovani nema co delat.

peva

« Odpověď #22 kdy: 02. 07. 2015, 19:20:26 »
Tak u nás to celkem s úspěchem používáme, ale není to tak, že jeden programuje a druhý mu do toho kecá. Funguje to tak, že úkol se rozdělí na 2 části. Každý tu svoji část naprogramuje a zlehka otestuje....na konečné otestování si to prohodí i na případné reworky...Největší bonus tohoto je vzájemná zastupitelnost a kvalita je taky na vyšším levelu. Podle mne se to hodí na úkoly související s údržou rozsáhlých systémů.

« Odpověď #23 kdy: 02. 07. 2015, 19:53:59 »
Tak u nás to celkem s úspěchem používáme, ale není to tak, že jeden programuje a druhý mu do toho kecá. Funguje to tak, že úkol se rozdělí na 2 části. Každý tu svoji část naprogramuje a zlehka otestuje....na konečné otestování si to prohodí i na případné reworky...Největší bonus tohoto je vzájemná zastupitelnost a kvalita je taky na vyšším levelu. Podle mne se to hodí na úkoly související s údržou rozsáhlých systémů.

Tak to ale není párové programování...

Ale obecně přínos peer review není zdaleka jenom v chytání chyb ale právě to snížení bus factoru je hodně důležitý přínos.

Radovan.