Překlad PHP 5.6.32 pro ARM

MartinJK

Překlad PHP 5.6.32 pro ARM
« kdy: 02. 12. 2017, 10:49:17 »
Potřebuji přeložit PHP5.6.32 pro ARM, překlad proběhne, ale web stránky hlásí chyby.
Nemohou připojit databázi, stránky jsou v pořádku s předchozí verzí php fungovaly dobře.

Fatal error: Call to undefined function

Kód: [Vybrat]
mysqli_connect() in /var/www/wikindx4/core/sql/SQL.php on line 249
zřejmě mi chybí nějaký PHP modul. Myslel jsem, že stačí přeložit s direktivou --with-mysql
Asi to není vše.

php konfigurace překladu z phpinfo je:

Kód: [Vybrat]
'./configure' '--prefix=/usr/local/php' '--with-apxs2=/usr/bin/apxs' '--enable-mbstring' '--with-curl' '--with-openssl' '--with-xmlrpc' '--enable-soap' '--enable-zip' '--with-gd' '--with-jpeg-dir' '--with-png-dir' '--with-mysql' '--with-freetype-dir' '--enable-intl' '--with-xsl' '--enable-maintainer-zts'

Nějaké nápady?

« Poslední změna: 02. 12. 2017, 11:03:49 od Petr Krčmář »

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
Re:Překlad PHP 5.6.32 pro ARM
« Odpověď #1 kdy: 02. 12. 2017, 11:25:19 »
Co si pamatuju, tak PHP má několik různých mysql modulů a pro vámi použitý mysqli je IMO nutná volba: --with-mysqli

Trupik

« Odpověď #2 kdy: 02. 12. 2017, 11:38:23 »
Nějaké nápady?
Povoliť mysqli ?

McFly

• 632
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 02. 12. 2017, 11:48:22 »
Dnešní omladina už asi neumí používat pozdrav, neumí poprosit, poděkovat. A ani neumí číst a používat Google. Nevím, co z toho mne sere víc...  8) ;D

« Odpověď #4 kdy: 02. 12. 2017, 12:25:56 »
Mě sere, že jejich schopnosti jsou na úrovni opice - kouknul jsem na návod na jůtůbku a naklikal to podle toho.
Kopypejstnul jsem to tam - pošli mi to přes vatsap, abych viděl jak to vypadá.
Díky kámo už se to hejbe, tohle už řešit nebudu... Tomu nerozumím, tak to udělej.

Dnešní omladina už asi neumí používat pozdrav, neumí poprosit, poděkovat. A ani neumí číst a používat Google. Nevím, co z toho mne sere víc...  8) ;D
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci

MartinJK

« Odpověď #5 kdy: 02. 12. 2017, 12:49:52 »
Dobrý den vážení kolegové (když si na to někteří tolik potrpíte),

velice děkuji za rady, přidání
 --with-mysqli

částečně pomohlo. Jedna z aplikací již funguje.
Tohle si zprovozňuji pro sebe, nikoliv na zakázku pro někoho za peníze.

Nicméně owncloud stále nefunguje, viz chyby níže.

Aktuálně použité direktivy pro překlad PHP:
'./configure' '--prefix=/usr/local/php' '--with-apxs2=/usr/bin/apxs' '--enable-mbstring' '--with-curl' '--with-openssl' '--with-xmlrpc' '--enable-soap' '--enable-zip' '--with-gd' '--with-jpeg-dir' '--with-png-dir' '--with-mysql' '--with-freetype-dir' '--enable-intl' '--with-xsl' '--enable-maintainer-zts' '--with-mysqli'

Chyba v owncloud

Exception occurred while logging exception: Failed to connect to the database: An exception occured in driver: could not find driver
#0 /var/www/owncloud/lib/composer/doctrine/dbal/lib/Doctrine/DBAL/Connection.php(429): OC\DB\Connection->connect()
#1 /var/www/owncloud/lib/composer/doctrine/dbal/lib/Doctrine/DBAL/Connection.php(389): Doctrine\DBAL\Connection->getDatabasePlatformVersion()
#2 /var/www/owncloud/lib/composer/doctrine/dbal/lib/Doctrine/DBAL/Connection.php(328): Doctrine\DBAL\Connection->detectDatabasePlatform()
#3 /var/www/owncloud/lib/composer/doctrine/dbal/lib/Doctrine/DBAL/Connection.php(623): Doctrine\DBAL\Connection->getDatabasePlatform()
#4 /var/www/owncloud/lib/private/DB/Connection.php(146): Doctrine\DBAL\Connection->setTransactionIsolation(2)
#5 /var/www/owncloud/lib/composer/doctrine/dbal/lib/Doctrine/DBAL/DriverManager.php(172): OC\DB\Connection->__construct(Array, Object(Doctrine\DBAL\Driver\PDOMySql\Driver), Object(Doctrine\DBAL\Configuration), Object(Doctrine\Common\EventManager))
#6 /var/www/owncloud/lib/private/DB/ConnectionFactory.php(141): Doctrine\DBAL\DriverManager::getConnection(Array, Object(Doctrine\DBAL\Configuration), Object(Doctrine\Common\EventManager))
#7 /var/www/owncloud/lib/private/Server.php(472): OC\DB\ConnectionFactory->getConnection('mysql', Array)
#8 /var/www/owncloud/lib/composer/pimple/pimple/src/Pimple/Container.php(113): OC\Server->OC\{closure}(Object(OC\Server))
#9 /var/www/owncloud/lib/private/AppFramework/Utility/SimpleContainer.php(111): Pimple\Container->offsetGet('DatabaseConnect...')
#10 /var/www/owncloud/lib/private/ServerContainer.php(87): OC\AppFramework\Utility\SimpleContainer->query('DatabaseConnect...')
#11 /var/www/owncloud/lib/private/Server.php(1121): OC\ServerContainer->query('DatabaseConnect...')
#12 /var/www/owncloud/lib/private/Server.php(233): OC\Server->getDatabaseConnection()
#13 /var/www/owncloud/lib/composer/pimple/pimple/src/Pimple/Container.php(113): OC\Server->OC\{closure}(Object(OC\Server))
#14 /var/www/owncloud/lib/private/AppFramework/Utility/SimpleContainer.php(111): Pimple\Container->offsetGet('AccountMapper')
#15 /var/www/owncloud/lib/private/ServerContainer.php(87): OC\AppFramework\Utility\SimpleContainer->query('AccountMapper')
#16 /var/www/owncloud/lib/private/Server.php(973): OC\ServerContainer->query('AccountMapper')
#17 /var/www/owncloud/lib/private/Server.php(238): OC\Server->getAccountMapper()
#18 /var/www/owncloud/lib/composer/pimple/pimple/src/Pimple/Container.php(113): OC\Server->OC\{closure}(Object(OC\Server))
#19 /var/www/owncloud/lib/private/AppFramework/Utility/SimpleContainer.php(111): Pimple\Container->offsetGet('UserManager')
#20 /var/www/owncloud/lib/private/ServerContainer.php(87): OC\AppFramework\Utility\SimpleContainer->query('UserManager')
#21 /var/www/owncloud/lib/private/Server.php(966): OC\ServerContainer->query('UserManager')
#22 /var/www/owncloud/lib/private/Server.php(278): OC\Server->getUserManager()
#23 /var/www/owncloud/lib/composer/pimple/pimple/src/Pimple/Container.php(113): OC\Server->OC\{closure}(Object(OC\Server))
#24 /var/www/owncloud/lib/private/AppFramework/Utility/SimpleContainer.php(111): Pimple\Container->offsetGet('UserSession')
#25 /var/www/owncloud/lib/private/ServerContainer.php(87): OC\AppFramework\Utility\SimpleContainer->query('UserSession')
#26 /var/www/owncloud/lib/private/Server.php(990): OC\ServerContainer->query('UserSession')
#27 /var/www/owncloud/lib/private/Server.php(518): OC\Server->getUserSession()
#28 /var/www/owncloud/lib/composer/pimple/pimple/src/Pimple/Container.php(113): OC\Server->OC\{closure}(Object(OC\Server))
#29 /var/www/owncloud/lib/private/AppFramework/Utility/SimpleContainer.php(111): Pimple\Container->offsetGet('AppManager')
#30 /var/www/owncloud/lib/private/ServerContainer.php(87): OC\AppFramework\Utility\SimpleContainer->query('AppManager')
#31 /var/www/owncloud/lib/private/Server.php(1311): OC\ServerContainer->query('AppManager')
#32 /var/www/owncloud/lib/private/legacy/app.php(313): OC\Server->getAppManager()
#33 /var/www/owncloud/lib/private/legacy/app.php(107): OC_App::getEnabledApps()
#34 /var/www/owncloud/lib/base.php(579): OC_App::loadApps(Array)
#35 /var/www/owncloud/lib/base.php(1013): OC::init()
#36 /var/www/owncloud/index.php(54): require_once('/var/www/ownclo...')
#37 {main}

Ještě nějaký nápad co přidat?

Velice děkuji za pomoc.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 02. 12. 2017, 13:12:55 »
Exception occurred while logging exception: Failed to connect to the database: An exception occured in driver: could not find driver

Ta důležitá informace se skrývá tady... :)

Copypastnout do google s dalším klíčovým slovem "owncloud" si to snad zvládneš sám, v prvním odkazu je nejspíš řešení (kdyby náhodou ne, posuneš se tím dál k řešení, protože budeš vědět, že tohle to není). Možná by nebylo od věci pouvažovat, co tě vede dělat takový dlouhý příspěvek sem, když zadáním do Googlu už by jsi za tu dobu tvorby příspěvku měl nejspíš řešení.

MartinJK

« Odpověď #7 kdy: 02. 12. 2017, 13:52:34 »
Dobrý den,

díky za radu, domníval jsem se, že to souvisí s prvním problémem s mysqli_connect() . Přiznávám, proto jsem moc řešení nehledal, moje chyba.
Ten mysqli jsem vyřešil podle rady tady.
Všem moc děkuji, snad to už dořeším sám.

S pozdravem

MartinJK

« Odpověď #8 kdy: 02. 12. 2017, 16:04:01 »
Dobrý den,

vyřešeno, všem děkuji.
Nebyl přeložen modul php pro apache2
konfigurace překladu php 5.6.32 pro chod owncloud X je:
   './configure' '--prefix=/usr/local/php' '--with-apxs2=/usr/bin/apxs' '--enable-mbstring' '--with-curl' '--with-openssl' '--with-xmlrpc' '--enable-soap' '--enable-zip' '--with-gd' '--with-jpeg-dir' '--with-png-dir' '--with-mysql' '--with-freetype-dir' '--enable-intl' '--with-xsl' '--enable-maintainer-zts' '--with-mysqli' '--with-pdo-mysql' '--with-zlib'