Si si isty, ze za tych 10 rokov nikto nevymazal log ?
Ked sa bavime o ECC pamatiach. Je niekde moznosti zistit, ze bola ECC chyba detegovana a opravena? (windows, linux logy?).Celkom by ma zaujimalo zistit, ako casto ECC zasiahlo na systemoch, ktore nam uz bezia dlhe roky ...
Citace: Fip666 09. 09. 2015, 14:09:04Ked sa bavime o ECC pamatiach. Je niekde moznosti zistit, ze bola ECC chyba detegovana a opravena? (windows, linux logy?).Celkom by ma zaujimalo zistit, ako casto ECC zasiahlo na systemoch, ktore nam uz bezia dlhe roky ...U serverovycho HW to najdes v i logu BIOSu. Trebas delly to pak reportujou i hlaskou na display serveru/zmenou jeho barvy. Ovsem, to ze mas chyby ecc nemusi vubec znamenat, ze je problem s RAMkou ... klidne muze byt v haji CPU/MB/... .
Citace: Fip666 09. 09. 2015, 14:09:04Ked sa bavime o ECC pamatiach. Je niekde moznosti zistit, ze bola ECC chyba detegovana a opravena? (windows, linux logy?).Celkom by ma zaujimalo zistit, ako casto ECC zasiahlo na systemoch, ktore nam uz bezia dlhe roky ...Pres IPMI, viz napr. http://serverfault.com/questions/144151/how-seriously-should-i-take-ecc-correctable-error-warnings
On ma nekdo k serveru pripojenej display? Neni to jen nouzovka pro technika v datacentru? Ja jen ze primarne bys mel vrtat do logu management modulu. Spravne udelana diagnostika v HW je ti schopna odreportovat i zavadu radice pameti nebo chyby na CPU. A tohleto by ti mel zarvat modul ruznymi zpusoby pres syslog,rmon,snmp... nebo do oska by ti to mela zareportovat nejaka ipmi konponenta(v linuxu je na to demonek, ve windows proprietarni odpad a v tech lepsich os se nemusis starat).Jenomze to uz se dneska moc nenosi. Dneska aby byl clovek rad kdyz mu vypise na bladech ktera vetev je mimo rozsah.