Nespolehlivé LTE od T-Mobile

Nespolehlivé LTE od T-Mobile
« kdy: 08. 03. 2021, 13:47:39 »
Zdravím,

používá zde někdo lte připojení od T-mobilu? Má zkušenost je otřesná. Zkušenost mám s mobil.cz i přímo T-mobile, u obou je stejný problém. Prostě se občas odmítají navázat tcp spojení. UDP je ok, proto také cokoli protuneluji IPSec VPN je ok, mohl bych tedy jet přes proxy třeba v kanceláři, ale tohle s domácím připojením nikdo řešit nechce... Nějaké nápady, co by se s tím tak dalo dělat? Je to na Carrier Aggregation, jestli to má vliv netuším. Bývalo to poměrně dobré, ale v poslední době to častěji zlobí, než nezlobí.
« Poslední změna: 08. 03. 2021, 14:01:20 od Petr Krčmář »

k3dAR

• 3 193
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
Re:Nespolehlivé LTE od T-Mobile
« Odpověď #1 kdy: 08. 03. 2021, 14:14:07 »
mam od nich sim v mobilu, v notebooku a pro zalozni spoj v routeru (z 40GB mam vycerrpano mesicne tak 1GB, takze to zrovna moc pouzivane neni, porizoval sem to v dobe kdy vypadky primarni wifi poskytovatele byli castejsi ;-) v telefonu a nb problem zadnej nepozoruju/nepozoroval (Vysocina)...

.

• 618
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 08. 03. 2021, 20:06:10 »
V první řadě zkusit jiný LTE modem.

m1x

« Odpověď #3 kdy: 09. 03. 2021, 01:36:48 »
T-Mobile LTE mám v mobilu, jen pro zábavu a funguje dobře. Jediný problém je u mě síla signálu (jsem trochu stranou a v členitém terénu, tak podle počasí někdy přepíná na 3G vysílač a jiný nedokáže chytit, pak ani nepouštím prohlížeč, většina stránek se nedá načíst kolik tam je balastu...kdo tohle tvoří...zbláznili se.)

Když teda mám 4G signál tak šlape v pohodě, aspoň takové malé domácí klikání v rozsahu asi pár GB na den - prohlížeč, televizní apka, videa, stahování přes prohlížeč i přes jiné aplikace, email, ...

Jenom fórum root.cz mi blbne, nevím proč a je mi to jedno.

Víc jsem nezkoušel. Při jakém používání ti to vypadává?

« Odpověď #4 kdy: 09. 03. 2021, 08:49:30 »
No já mám jediný problém a to ten, že veprostřed města s perfektním pokrytím .. (jelikož je to testovací laboratoř T-mobilu) chytám na telefonu 7 Mbit download ... mám ty úplně nejvíc neomezená data co pro mobil jdou, takže mě to dost štve ..protože takovouhle rychlost bych měl i s těmi levnějšími a to po vyčerpání FUP :D

« Odpověď #5 kdy: 09. 03. 2021, 10:42:13 »
Mam a problemy jsem nezaznamenal, jenom trebase nedalo dostat na nektera url, ale support to vzfdycky opravil. nekduy je vypadek, ale to zridkakdy. Spise za to muze router si myslim.

Naopak s Vodafone mam spatnou zkusenost, jak zcal Coronavirus tak to bylo tak pomale, ze se to skoro pro praci nedalo pouzivat.
Od roku 2005 se zabývám SW Vývojem, načež od roku 2015 je to i mé povolání. Specializuji se na Javu, a v posledních letech i na Python a intranetové aplikace v Reactu. Delám v AWS Cloudu.