Trochu jsem se odmlčel, protože tady zkouším různé krizové situace a moc nadšený z toho nejsem. To co mi na starém serveru funguje bez problému, tak tady ne.
Nakonfiguroval jsem R0 per-disk. Když jsem zkusil za chodu vytáhnout disk a znovu vložit, tak se nechytil, zůstával stále v erroru. Musel jsem vždy restartovat celou stanici někdy i vlézt do WebBiosu a opravit to, což je špatné. Znamená to povypínat všechny virtuály, přepnout do maintenance modu, restartovat, zrušit maintenance a pak zase všechno ručně ponahazovat a udělat scrubing.
Pak jsem na HW kartě přes MegaCli aktivoval režim JBOD v domnění, že se to tím vyřeší, ale nevyřešilo. Mám teď všechny disky JBOD, ale chová se to skoro stejně. Někdy se to chytí, ale to je tak jednou z deseti pokusů, takže to také nefunguje.
Na starém serveru, kde nemám HW Raid kartu, ale jen řadič na desce, to funguje bez problému. Když se nějaký disk zhroutí, stačí ho vytáhnout, vložit zpátky nebo dát jiný a udělat scrubing. Bez jediného restartu, takže nikdo ani nepozná, že se na serveru něco děje. Tedy kromě poklesu rychlosi při scrubingu.
Je možné s HW Raid kartou docílit stejného chování?