10% spotřeby za den odpovídá (sudo cat sys/class/power/battery/current_now hlásí v idle 23-43mA)
data údajně(brát s rezervou) může vyžívat funkce AGPS/SUPL i přestože jsou data údajně vypnutá. viz /(system/)etc/gps(_debug.conf). Někde to musí vyštrachat APN.
-Ostatně muj telefon (a nevím kdo je původce) se snaží vysílat dotazy na xtrapath.izatcloud.com (jsou ale logovány a zablokovány dns filtrem a gps mi funguje normálně) --
Nevíte co je původce? -- tyto dns jména jsou v configu, ale i přesto je má zakomentované.
-Dle mě existuje "stínová" konfigurace gps.conf někde mimo partition / rootu (anroid má asi 40 partition na mmcblk), která se použije i když jsou vypnutá data a jdou přes gps chip a tedy OS do tohoto nevidí (něco jako firmware rootkit))
-Například je mi divné že ip addr show up hlásí že má ip a dokonce je LOWER_UP,UP adresu i když mám data vypnutá
-doporučil bych reklamaci , pokud hlásí množství dat 0B - sami si o to říkají. 0B není nic, tudíž účtují neoprávněně.
- účtování konzultuj se svým operátorem(výpisem). Já například vidím v datových přenosech sloupec "Volané" číslo. Jak jsem zjistil, něco jsou regularní data, něco "zvýhodněná data" (jako vodafone passy) a třetí jsem nezjistil uplně najisto - údajně servisní provoz ale je to provoz na do "administrace" /samoobsluhy. . Teoretick další mohou být VOLTE, MMS a "videohovory" a traffic "mimo aplikační procesor"
-Požádej operátora o výpis data retention jako
nějaký týpek Jan cibulka a právník asi Vobořil z ridiluculem remedium.
- údajně telefony xiaomi mohou posílat SMS "domů". V jednom případě legitimně. při pokusu o odemčení bootloaderu se verifikuje číslo přímo v aplikaci Odemknutí - - tato sms samozřejmě ve zprávách není (ne že by šla přes baseband, ale aplikace zprávy která ovládá smsky ji jednoduše může filtrovat)