Google.com bez /ncr sa presmeruje na narodnu domenu, narodne domeny sa nesmeruju nikam.
To je mi platne, jak psovi kapsa, protoze FF a PM neumoznuji lidskym zpusobem editovat retezec, ktery odpovida danemu vyhledavaci. Ale nastesti jsem te nainstaloval vyhledavac google dot com, ktery dava vse v anglictine. Coz neresi ostatni veci od googlu. Takze treba mapy mam jednou francouzsky, podruhe cesky a pak zase holansky (holandstinu moc nezvladam).
Narodne domeny podporuju aj anglictinu (dole "English"). Nastavenie jazyka funguje v ucte, ale to musis byt prihlaseny.
Jo, nekdy tam odkaz na presmerovani je. Pak zase ne. Google pouzivam povetsinou neprihlaseny. Google je smirak a tak se mu, stejne jako vetsine webu, automaticky mazou susenky.
Ked chces hladat po cesky, tak preco neskusis proste google.cz?
Disclaimer: robim v Googli.
Cesky prave nechci hledat skoro nikdy. Vetsina veci, co hledam, se najde spis v anglictine. Z jakychsi nesrozumitelnych duvodu se na Internetu vyskytuje mnohem vic zhusta, nez cestina.
BTW, ve Spanelsku sice muzu zadat google.cz nebo google...../ncr, ale me by jaksi vic vyhovovalo, kdybych byl z vyhledavaciho pole hozen vzdy na stejnou jazykovou mutaci. Podobne bych chtel mapy podle toho, co zadam do URL a ne podle geolokace. Kdyz ted sedim v Pikardii a vlezu na mapy, hadej, kde skoncim. Zajimave ale je, ze ty mapy jsou sice na .fr, ale jsou anglicky. To vedle v Belgii vnucuje Google mapy systematicky ve vlamstine. To je zajimave jiz z toho duvodu, ze znacna cast belgicke populace mluvi francouzsky, je jich skoro polovina a najdou se i taci, co mluvi nemecky a mnozstvi cizincu take neni zanedbatelne.
Kdyz delas v tom Googlu, tak je zkus upozornit na existenci preferovanych jazyku v nastavenich prohlizece. Kdybych totiz odjel do Turecka, musel bych asi pouzit StartPage.
Ja jaksi vychazim z toho, ze kdyz user zada do URL napriklad google.fr, tak vi, proc to dela. Konkretna Francouz proto, ze se ve skole nenaucil poradne zadny cizi jazyk. Proc si v Googlu nekdo mysli, ze Francouz v Turecku najednou chce stranku turecky, se sporadickou moznosti prepnout na anglictinu, kterou treba take neovlada? Me je srdecne jedno, jestli me Google treba presmeruje na jinou narodni domenu, abych byl u mene vzdaleneho serveru, ale vadi mi, ze Google zaroven nezachova jazykovou mutaci a nuti mi jazyk, ktery treba neovladam. Umim jaksi jen tri cizi jazyky a v dalsich dvou jakztakz ctu. A cinsky se asi tezko kdy naucim, takze rasi abych nikdy do Ciny nejel.