matematika zmení spôsob myslenia k lepšiemu a potom sa aj iné problémy riešia oveľa jednoduchšie.
Poznám nejden prípad, kedy matematika z kvázy normalného človeka spravila jedinca neschopného žíť sociálny život. Jediná pravda ktorú uzná je matematický dôkaz a tá jeho. Tak sa mi z najlepšieho priateľa z gymnázia stala maska, ktoré sa umelo snažia zapadnúť do spoločnosti... Matematika je jediné, čo mu k životu stačí a vidí sa mu nesmierne dôležité.
Ale matematické gymko určite nemôže nikomu uškodiť.
To je s prepačením blbosť. Jediné, čo by mohlo dať na rovnkaom type škole genarilozovať, sú učebné osnovy. Nesmierne veľa zavisí od učiteľov a partie. Jedno gymko nemusí a druhé spraví človeku zo života peklo.. a MFF UK? Prestížná škola, ale v prvom a druhom ročníku odchádzajú ľudia zo školy často silno psychicky zdeptaní.
Neviem, či viem o nejakej veci, čo nemôže nikomu uskodiť....
Môj prípad je taký, že som odišiel z PF UPJŠ po dvoch rokoch, lebo mi to nič nedávalo. A si tak vravím, skusím ešte MFF UK, a ak mi to nič nedá, kašlem na vyšku. A išiel som do toho ako skoro každý jeden, čo na tú školu ide. Bola výzva a snaha prekonať samého seba. A uprímne, nepoznám jedného človeka, ktorý na tú školu išiel a nemal obavy, že ju zvládne, že na to má. Myslím, že aj veľmi tažko nájdeš maturanta, ktorý si je úplne istý, že skončí vysokú školu. Som prípad človeka, ktorému dala vysoka škola strašne veľa a nie málo veci vzala. Ale poznám aj veľa prípadov, ktorým ta istá škola vzala úplne všetko a v rámci zachovania akého takého zdravého rozumu odišli úplne zdeptaní so seba...
Hold, v živote nemáš žiadnu istotu, možno až na to, že raz asi umrieš. Preto zavisí iba od Teba, si si vyberieš pohodlnú cestu s kľudným životom a s kvázi relatívnou istotou alebo budeš prekonávať sámeho seba a kračať cestami, o ktorých ani náhodou nemáš istotu, kde vedú. Prvú cestu si väčsinou berie stred Gaussovej krivky. Tú drúhu si zvolili právý aj ľavý okraj... Medzi tými okrajmi je oveľa tenšia hranica, ako sa zdá...
krúta pravda: Svet nie je diskrétny. Svet je spojitý... A ktomu potrebujeme aj iracionálne čísla.