OS X Server aktualizácia na Yosemite

OS X Server aktualizácia na Yosemite
« kdy: 16. 10. 2014, 12:35:37 »
Ahojte, mám takú dilemu. Pre jedného zákazníka som tento rok nasadzoval Apple OSX Server. Beží to na tom miničku s dvoma diskami v RAID.
Operačný systém je klasický OSX Mavericks s aplikáciou Server.

Neviem aké máte skúsenosti vy, no chcel by som sa spýtať ako to býva s prechodom na vyšší operák pri Apple softoch.
Veľa informácií som nenašiel, tak mi budete možno vedieť poradiť. Býva zvykom, že Apple vydá nový OS zároveň aj s aplikáciou server ? Aby nebol problém s kompatibilitou ? Ide mi o to, že ak mám Yosemite beta a chcem spustiť aplikáciu Server, táto sa nespustí a vypíše chybu, že nie je kompatibilná s Yosemite.

Preto ma zaujíma, či nemám radšej na serveri zakázať aktualizácie a počkať až na vydanie obidvoch aplikácií tj. OSX Yosemite a Server 4.0 ?

Ako bol doteraz realizovaný tento prechod ?
Ďakujem za info. Tomáš
« Poslední změna: 16. 10. 2014, 13:49:59 od Petr Krčmář »

Josef Mruzek

Re:OS X Server aktualizácia na Yosemite
« Odpověď #1 kdy: 16. 10. 2014, 14:11:13 »
Zdravím, pro OS X Yosemite je určena verze OS X Server 4.0. Dnes se předpokládá, že dojde oficiálnímu uvedení OS X Yosemite a oznámení oficiálního termínu releasu ostré verze. Dá se odhadovat, že zároveň bude uvedena nová verze OS X serveru, která je určená pro Yosemite.

Nicméně, určitě nedoporučuji okamžitý před na novou verzi a vyčkávat, zda se neobjeví nějaké problémy (viz. napři IOS 8 a jeho první aktualizace).

Používat na serveru, bez ohledu na operační systém, automatické aktualizace čehokoliv je z hlediska provozních rizik poměrně velký hazard a rozhodně Vám můžu doporučit toto vypnout a aktualizaci aplikovat manuálně po důkladném otestování.

« Odpověď #2 kdy: 16. 10. 2014, 14:45:21 »
Ďakujem urobím ako odporúčate.
Poprípade to potom otestujem a napíšem ako to celé dopadlo :)

« Odpověď #3 kdy: 25. 10. 2014, 22:07:03 »
Tak som sa včera pustil do aktualizácie 2 produkčných servrov na Yosemite a Server 4.0
Po aktualizácii sa zdá byť všetko v poriadku. Takže maximálna spokojnosť :)

Priebeh aktualizácie :
Stiahnutie inštalačky Yosemite
Samotná inštalácia Yosemite
Po reštarte prihlásenie a inštalácie aplikácie Server 4.0
Po inštalácií vyskočí okno, že bol server aktualizovaný.
Spustenie novej verzie aplikácie server inicializuje potrebné zmeny pre upgrade súborov.
Asi po hodine všetko plne funkčné a všetci používatelia spokojný.

Za mňa teda odporúčam prechod na novú verziu.

hrabe lopata

« Odpověď #4 kdy: 26. 10. 2014, 10:50:22 »
Zdravim. Muzu par dotazu?

- Daji se k tomu (pres internet) pripojit i uzivatelske iphony a ipady?
- Co vsechno se pak synchronizuje?
- Da se tim nahradit (alespon castecne) icloud?
- Ja tam nejaka obdoba sharepointu?

Dik moc

« Odpověď #5 kdy: 26. 10. 2014, 12:38:27 »
Odpoviem co viem :

- Daji se k tomu (pres internet) pripojit i uzivatelske iphony a ipady?
* Áno dajú, ale mi to nemáme tak. Dajú sa potom na diaľku ovládať. Spravovať appky, aktualizácie, tuším aj blokovať a mazať.

- Co vsechno se pak synchronizuje?
* Synchronizujem : Kontakty, Kalendáre, E-Mail, Messages, Pripomienky, Poznámky.

- Da se tim nahradit (alespon castecne) icloud?
* Co sa tym myslí ? iCloud - toho je vela. Ale data tusim nie.

- Ja tam nejaka obdoba sharepointu?
* Je tam podpora klasickych php stranok a cgi a python skripty, Ale vstavane su aj priamo Wiki straky, takze cez to sa da.